Automobilizam

1. Manja ili srednja kola sa 3 ili 5 vrata.

2. Pretpostavljao sam, hvala. Više mi se sviđa limuzina. Kakve su joj mane? Slaba limarija?

3. Imao sam takvu karavnku.
    Limarija i servo (pumpa i letva ne mogu izdržati ni 100 'iljada).

4. Šteta, fino je auto.
    Electrolover, da li se npr. Zastava 101 ili Fića stariji od 30 godina računaju u oldtajmere?

5. pa ispada onda da za 50 godina će oldtimeri biti automobili koji su stariji od 91 godine....za 60 godina oldtimeri samo stariji od 101 godinu i tako dalje...il se taj datum koji je granica menja

6. Kod nas u CG je fiksiran na početak 1970.

@Makaronac
    Dobra su kola i prostrana, odlična za npr. taksiranje. Remont serva je 80-120 eura, poslije toga si miran 100 000km (a možda i više).

7. Ovo se zezaš za 100km ili si mislio 100 000? :D

8. Makaronac, mislim da se ne racunaju. Ja sam ovo gledao cisto iz informativnih razloga zbog uvoza. Znaci mozes da uvezes auto i registrujes ga ako ima min. euro 3, i ako je je oldtajmer po nasim standardima. Ono izmedju ne mozes.

Pezose, ni meni to nije jasno, i pre svega glupo je. Ne znam na koliko, i da li uopste pomeraju taj datum, sto je vrlo glupo po meni. Msm da je ovaj datum aktuelan nekoliko poslednjih godina.

9. Pa dobro, onda sve u svemu, i nije toliko loše auto. Neki 2.0 DTI ili ne?

10. Evo sta sam nasao na jednom forumu. Post je iz 2009.

74. возило од историјског значаја (олдтајмер) је моторно возило произведено до 31.12.1970. године, или моторно возило модела који је уведен у производњу до 31.12.1970. године, без обзира на стварну производњу појединачног примерка, или да представља својеврстан материјални споменик техничке културе, традиције и друштвеног наслеђа

11. Daleko od toga da je loše. Moj je bio 2.0DTI

12. 74. возило од историјског значаја (олдтајмер) је моторно возило произведено до 31.12.1970. године, или моторно возило модела који је уведен у производњу до 31.12.1970. године, без обзира на стварну производњу појединачног примерка, или да представља својеврстан материјални споменик техничке културе, традиције и друштвеног наслеђа

Može znači fića kontraš. I tristać.

13. A neke olakšice prilikom registracije oldtajmera?

14. U CG ih nema...

EDIT:
    Ustvari prošle godine ih nije bilo.

15. Na ovom forumu ovamo pise da nema popusta prilikom registracije oldtajmera. Ali napominjem da su postovi iz 2009. god., mozda se od tada nesto promenilo u zakonu, mada sumnjam..

16. Nešta su kod nas organizovali neke sekcije i sekte, pa predlagali da se kola starija od 30 godina trajno registruju. Međutim, nema od toga ništa. Drug je platio za original Fiat 125 (mislim i da je special) '69 godište koliko plaćaju i oni što drndaju pezejca iz '91.

17. Inače, prije su jeftiniju registraciju plaćala starija kola, a sad jednaku sva proizvedena prije 2002.
    Bile su i kul boje u saobraćajnoj npr. ferari crvena, limun žuta, jadran plava.
    Meni se samara vodila kao marka "Zastava", a da je model "Lada Samara", jer je tamo sklopljena. Vele da su Lade Sputnik najkvalitetnije Samare.

18. Vele da su Lade Sputnik najkvalitetnije Samare

Или Самара Балтик, из финског погона, које су биле поприлично модерно опремљене

Rekli o sajtu

Kad je pre nekoliko dana osvanuo naslov u dnevnim novinama „Željko Mitrović: Trovali su me“, na samoproklamovanom rečniku slenga vukajlija.com odgovorili su mu bez mnogo pijeteta: „Pa dobro, i ti si nas, i još to radiš“.

Ekonom:east Magazin · 03. Februar 2011.