Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.
Deutsche Welle · 29. April 2011.
http://www.vrelegume.rs/vesti1/chevrolet---niva-novi-terenac-iz-rusije/
Nova Ševrolet Niva. Liči na odignutog Sparka, a skuplja 15% od klasične. Bila je jedna u Nikšiću (stari model), nego je ne viđam ima godinu dana.
Ček, jel to Ševi kupio Ladu? Mislio sam da ih kupio Reno.
Nije nego imaju ugovor nekakav sa Ladom. Lada pravi, oni finansiraju (pošto nijesu imali para da samostalno pokrenu proizvodnju). Dosad je imao isti motor, mjenjač i dosta mehanike k'o obična Niva. Jedino šminka ova.
Ništa to ne valja xD
A do sad si plaćao 10% više za polijester. Aj' da je dobar dizajn, pa da čovjek kaže.
Meni je samo glupo što piše GM-AvtoVaz. Jbt GM sjebe sve čega se dohvati. Baš su mi kolege pričale da je GM najzaslužniji za propast Saba. Razviju dobar motor i platformu, prodaju je za sitne pare (a koštalo ih đavo ipo), a onda uzmu sve to od Opela ili neke motore od Lančije. Msm nije Sab loš, ali su puno para pukli na gluposti. Ili kupovina Renoovog 3.0dci motora koji je teško sranje bio i u Vel Satisu.
Nije GM kriv za Ševrolet Nivu, jebi ga (jedino da je nanovo pravi). Ona je bila 100% Lada, samo GM finansirao i imao znak. Da nije GM učestvovao u projektu bila bi neka XY Niva (pod uslovom nađu partnera). Nego je glupo što je to mehanički skoro isto k'o obična Niva, samo je ugrdili polijesterom. Pred kraj su dodali i vazdušne jastuke i ABS.
Imam utisak da će da je zaseru.
A zasrana je svakako. Moraju se potruditi da naprave gore auto od Nive M lolo
http://www.b92.net/automobili/razno.php?yyyy=2014&mm=08&nav_id=887822
Sad će u septembru Formula E. Prvo 1600 kubika, pa sad i na struju :(
Pregazice tebe vreme GTD...
Mada, kad budes vozio neki jaci elektricni, promenices pesmu, ne moze toliko da se bude zatucan osim na silu ili iz inata.
A doci ce brze nego sto mislite. Aj veruj mi, radim u firmi koja se bavi elektroenergetikom i infrastrukturom za to.
Za mene samo sadašnje postoji lolo
Jebi ga, ne primjećujem da su ljudi ludi za električnim kolima. A i postoje razni vodonici i sintetička goriva, jebi ga, možemo samo nagađati šta će uspjeti.
Ako kad nestane goriva, a finansijska situacija se ne promijeni, ugradiću generator (ako zabrane vožnju na masna ulja) u dvojku i voziti na vodu lolo
A sad voze električne đeca. Ja imao Moskviča, al' e električnog, nego na pedale:
http://zmrzlina-misa.sk/mediadata/co-se-zmenilo/predmety-denni-potreby/fullsize_636_Qi2HK_slapaci-moskvic.jpg
http://www.youtube.com/watch?v=gr7a9ag5IQI
Pazite situaciju. Kolega je uzeo e39 520i 2.2 170 ks, juče ga je kupio. Ubaci u rikverc, oba retrovizora se spuštaju bukvalno se samo vide zadnji točkovi i ivičnjaci. Ne mogu se pomeriti kao da su zaključani (dok ne izbaciš u ler, onda se vrate u normalan položaj). Msm stvarno je malo nezgodno jer ako se npr. isparkiravaš, ne vidiš dobro pešake. Da li neko zna kako može da se isključi taj sistem?
Jebi ga, ne primjećujem da su ljudi ludi za električnim kolima. A i postoje razni vodonici i sintetička goriva, jebi ga, možemo samo nagađati šta će uspjeti.
Ako kad nestane goriva, a finansijska situacija se ne promijeni, ugradiću generator u dvojku i voziti na vodu lolo
fuel cells i to ne verujem da ce da zazivi, jer je komplikovano, u odnosu na veliku bateriju i komplet elektromotor i zahteva mnogo vecu promenu infrastrukture od komplet elektrike. za to, da bi podrzao kolicinu treba ti fabrike i fabrike novog goriva, a ovako vec imas elektrane
a ovo, nisu ludi za novo... nisi cuo one sto probali da voze, previse je otpora i onog "ma to sigurno ne valja" ko prema svakoj novoj tehnologiji. :)
fora je sto su sus motori manje vise dosli do zasicenja sa tehnologijom, ovakvi kakvi su sad. elektro sistemi nisu.
A možeš u kola da ugradiš vodonik-generator. Manje zagađuješ prirodu, manje para potroši i 100 raznih kuraca, jebi ga. A ne treba mu nafta.
Miki, nek okrene glavu, majkumujebem. Nek vidi može li preko borda to isključit'. Ako ne može kontam jedino mehanički.
ne zagadjuje manje, jer efikasnost stvaranja vodonika, plus skadistenje i prevoz je manje efikasno od direktne proizvodnje i prenosa struje.
ne kazem da je lose, imas ti fuel cells koje proizvode struju za elektromotor, koje su opet mislim manje efikasne od litijumske baterije. ili ce biti za 3-4 god.
ali guranje vodonika u sus motor je bukvalno stavljanje te tehnologije na aparate, i losa ideja. ako vec nema nafte, pusti je da umre, pravljena je za neko drugacije vreme.
Lik je 1.66m visok jedva viri lolol. Još što ima one naslone za glavu nekako velike, a nije našao dugme za obaranje.
klasika, mali covek - veliki auto, kompleksi rade. :)
Mislio sam na zagađivanje u odnosu na naftu. Ima raznih govana, ali koliko sam razumio može i da sipaš vodu i zdravo đaci.
Ne znam što se tiče registracije blendera bil' bilo ođe pogodnosti. A sobzirom da je registracija mojih Golfova starih preko 25 godina skoro 200 eura, a Pasata starog 21 godinu 300, ne znam koliko će krasti za električne.
A u Srbiju je prosječan čovjek primoran da vozi kola do 2000 kubika ili ne registruje auto :(