Automobilizam

1. a ja ti kazem da ovde po servisima prodaju gume koje su vec godinu dana stare. sta sad, svake god treba da menjam gume? ajde bre, po nemackoj se ne menjaju tako gume, gde se po autoputu tera 160kmh prosek. seres i ti...

aj neko ko nije trol da mi kaze, jel da menjam ove, ili mogu da isteraju?

2. prodaja polovnih guma je po principu "sam pao sam se ubio"

naravno da svake godine treba da mijenjas gume. ili imas dva seta, zimske/ljetnje, pa ti traju dvije godine

nemoj da se zajebavas sa time celte, da nam moderises odje jos puno godina

3. e, da, i posalji ovo na najmanje 20 mejlova inace ce ti puci guma u sledecih 10 dana

4. prodaja polovnih guma je po principu "sam pao sam se ubio"

naravno da svake godine treba da mijenjas gume. ili imas dva seta, zimske/ljetnje, pa ti traju dvije godine

nove paninaro... stoje u magacinu po god dana dok ih prodaju. nekad i vise.
    zakonski mogu do 5 god da stoje mislim.

bem li ga gde ti i kako vozis ako istrosis gume za god dana :)

5. Кад смо код гума, на нашим колима имамо ''all season'' гуме и никад нисмо имали проблема због њих, а проверавали су саобраћајци
    ЕДИТ: ''Pirelli P 3000'' су у питању

6. svuda, cca 30k predjem godisnje, po raznim terenima, od ofrouda do autoputa.

a sto ti ne bi zvao neki salon, servis, tako nesto, pa podijelio ovdje sa nama sta su ti rekli?

7. Zavisi kako voziš. Npr. nije isto kao neko ko sa Jugom ili Stojdžom pređe 30k za 6 godina. A i džip ipa veći koeficijent trenja i brže se troše gume i zavisi koliko brzo voziš.

Mada znam da mi svi iz familije govore da vozim na istim najviše 3 godine ili 60 000 km. S tim što je moj ćale na taksiju menjao gume na godinu ipo dana.

8. otici cu, svejedno. pitam ovako, posto su na granici da servis sa viskom guma na lageru kaze da su mnogo propale ove gume, a da servis koji nema visak kaze dobro moze jos sezonu da teraju. pa da vidim iz iskustva drugih, jel su gume sa 5-6mm dubinom, 6 god stare ok za voznju zimi ili ne.

verovatno cu i da zamenim, al me nerviras kad tako trolujes jebote. ili vozis ko po trkama, ili imas bas visak para, ne vidim drugi razlog da menjas gume svake god :)

9. samo zelim da budem bezbjedan, koliko god mogu, zato i vodim kola na servis cak i kada nista ne lupa i mijenjam gume cak i kada izgledaju da su dobre, ukoliko mi servis kaze da ih mijenjam. ako me deru, neka, o njihovu glavu. nemam namjeru ni da provjeravam da li me deru

mala je to cijena, celte

10. 6 god stare ok za voznju zimi ili ne

Brateee, bolje uzmi nove zimske, još kod vas svake zime opiči neka mećava i klizav put. Najvažnije su ti gume tu.

11. ma nije, sto je najogre, svajcarska (nemacki deo) je poznata po tome, da kolko god nocu pada sneg, da su ujutro ciste ulice za odlazak na poso. ponose se time :)

kako god, verovatno kad odem u servis na zimsku proveru, ako kazu da menjam, zamenicu da se ne mislim. 400€ jedino, jebi ga :)

12. http://www.youtube.com/watch?v=qG4IaHgqH00

I dalje misliš da su gume u dobrom stanju hehe

13. celt
    E, kad otprilike treba menjati gume? Ova zena vozila na 2 seta, recimo po 35 000 svaki.
    Jebe me sto su gume kao stare, 6-7 god, al ovako na izgled poprilicno dobro izgledaju, imaju saru po 5-6mm, michelin...
    Citam neke price kazu stare gume (starije od 6 god) oce da se raspadnu i tako to, jel to tacno ili samo oce da ti uvale nove.
    Cenim da ako odem na proveru, da ce mi reci da ih menjam, cisto da mi prodaju nove, pa reko da pitam.

Kao prvo, guma poslije 35 hiljada može komotno na prikolicu, bar ja tako radim. Poslije 5-6 godina na gomilu i da se zapali ili pokloni Ciganima ili Šiptarima da je sijeku i obrađuju. Meni već od 30 hiljada počinju da ni našta ne liče (od karakteristika do izgleda).
    A izgled gume je najmanje važan. Evo ja na Syncro-a imam gume 5-6 godina stare, a izgledaju skoro k'o nove. Kurac od gume. To što imaju šaru ne znači da valjaju, nego da vozač češće koči motorom, vozi lagano itd.
    E, i nemoj da protektiraš i eksperimentišeš nego fino 300 eura nabavi i kupi gume da valjaju.

14. oteracu sad narednog vikenda onda ovde u garazu i uzeti novi set. htedoh samo da budem siguran da me majstor ne voza da mi uvali gume bez razloga + da mi naplati "unistavanje" starih, a onda da te prodaje nekom van svajcarske ko nove, posto su po tome ovde poznati, bar sto mi pricaju.

15. Zavisi kako voziš. Npr. nije isto kao neko ko sa Jugom ili Stojdžom pređe 30k za 6 godina. A i džip ipa veći koeficijent trenja i brže se troše gume i zavisi koliko brzo voziš.

To ti utiče jedino na šaru, koja nije toliko bitna. Nijesu gume potrošene tek kad im šara spa'ne na 2 milimetra.
    Kola čije su gume preko 35 hiljada (a izgledaju kao nove) se po kiši ponašaju k'o Zastava, a kočenje (posebno kad je klizavo po budvanskom bulevaru) je nikako. To je činjenica, drugo je što ljudi mijenjaju gume tek kad im ode šara, ispucaju ili počne da im treska volan.

16. Ja ću do kraja godine vjerovatno preć 35-40 hiljada. Ja ne znam ako te zimske mogu izdržat' do proljeća, ali ćeš morati svakako da kupuješ.

17. ja bi baš volela da budem reli vozač, de ima da se prijavi za to, i el moram da imam vozačku dozvolu?

18. Zaposliš se ko taksista. Ne treba vozačka.

Rekli o sajtu

Kada pitate dva čoveka o nečemu, dobićete više od dva mišljenja. Na toj osnovi je stvoren Vukajlija. Rečnik slenga i idioma.

Kompjuterska Biblioteka · 7. Maj 2009.