Slavna Vukajlija. Ima glupih stvari, ima bezveznih, ali ima i jako puno brilijantnih. Neću previše dužiti, samo odite tam pa vidite sami. Samo jedno upozorenje - ima ponešto napisano i na ćirilici (iako smatram da svako, ko kolko-tolko drži do opće kulture zna ćirilicu).
Skodin blog · 04. Septembar 2010.
nije
A neeee.
Mrzi me da ustanem, odem po knjigu, prepisem definiciju amortizacije i da ti je objasnim.
Kad je nijesi učio prepisuj, jebi ga. Moguće i da ti se pomiješalo gradivo.
на основна осредства у изградњи (припреми),
на природна богатства (на земљишта и шуме),
на споменике културе, уметничка дела, музичке предмете, књиге у библиотеци и архивску градњу.
Законом је прописан најдужи век коришћења основних средстава у које она треба да буду амортизавана.
Основица за обрачун је набавна вредност основног средства. Начини који се примењују при обрачуну могу бити:
временски и
функционални.
ЕДИТ
Ево ја научијо лолололо
Nijesam učio ekonomski fakultet, ali mi se čini da je to ono što uložiš u kola da bi bila "ko iz fabrike"?
Po Kerovom ubjeđenju počinje da "odlazi" poslije treće godine, a nekad je trebalo mnogo više, kako sam razumio?
Keru, ne znam, Truleks ti je to fino objasnio. To što ti kupuješ najjeftinije novo auto ne znači da nema kvalitetnih, jebi ga.
Па не баш буквално, јер он никад не може да буде као из фабрике, због разних фактора. А и одржавање је посебна ставка. То ти је период колико треба да одвајаш кинут да би кад се заврши тај период могао да купиш ствар исте вредности само нову. А да ти за то време служи ова што си је прву купио.
Slusaj necu da se ubedjujem sa tobom nema smisla....... Ali barem neke cinjenice da ti kazem. U amortizaciju se ubraja i tehnicko tehnolosko zastarivanje. A nesto je tehnoloski zastarelo cim izadje sledeca generacija tog proizvoda. E sad trebaju mi dani da ti objasni sve cinjenice, tako da uzivaj. Sto manje znas verujmi da ti je bolje, Jer tek kad nesto naucis vidis koliko zasita ne znas nista.
A toliko bezveze činjenica znate a nema posla lolo
Sad shvatih kad mi je Enemi objasnio, mislio sam nešto oko gubitaka jer smo o tome i pričali. Ja sam zadovoljan sa te tačke gledišta - služi, a pare koje skupim za auto potrošim lolo
Xaxaxxxaxaxaxaxaxaxaxaxaxxaxaxa àaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa xaxaxaxaxaxaxxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa xaxaxaxaxaxaxaxaxxxaxaxa aaaaaauuuuuuuuuuu sine jbt
Ма амортизација ти је концепт за фирме, које троше своје машине, справе и остало. А наравно и аутомобили их имају јер фирме које имају своје возне паркове рачунају колико ће да им траје тај ауто. Иначе нас обичне смртнике у принципу треба да либо рацку, мада је лакше прорачунати се и испланирати ако имаш у виду амортизацију.
Ker ima toliku želju da uči da povremeno i napade dobije. Srećom voda i cukar su uvijek blizu.
http://www.topgear.com/uk/photos/series-22-top-gear-preview-2015-1-2
Biće ovo dobra sezona ja se nadam.
Ja sam dva komada poslao na neko bolje mjesto lolo
lol kakva rasprava :)
amortizacija je racunica koju neko napravi da vidi koliko neka stvar kosta po koriscenju (npr, auto po kilometru ili tako nesto). obicno se racuna kad se donosi odluka dal se nesto kupuje ili iznajmljuje.
Ipak nijesi energetičar :(
a?
'Oću reći nijesi valjda i ti ekonomista?
nisam jebote, stvar opste kulture :)
E dobro je, ima i nas normalnih lolo
Samo da se u moju firmu ne dosjete predviđanja o autima.
Па да би направио ту рачуницу мораш да знаш колико фабрика цени да ће ти ауто шљакати. Није ти скроз како треба та дефиниција, ал није баш да знам боље да објасним уосталом кога боли курац.