Automobilizam

1. ma da, pridobiti kupce tako što će da ti rikne proizvod za par godina. Pa kupac će da ode u drugu prodavnicu, kupiće drugu marku za promenu. Ne vidim logiku. Od kad su mi otišle sonijeve slušalice jedne pa druge a uz to su bile i lošeg kvaliteta, ne uzimam više tu marku. napravio bih analogiju i sa automobilima ali trenutno nisam u mogućnosti da kupim neki poput ovog mercedesa ili porše kajena recimo, ali da imam te pare uzeo bih najnovije, ne bih sigurno uzimao prastarog golfa ili megana jer su navodno stariji pa su bolji, a sad kao ništa ne valja. Da ne smaram i po ovoj temi, tu je GTD, slučajno sam banuo i odradio repliku.

2. Trulekse, u jednu ruku si u pravu, a u drugu ti se poserem.

A u svemu treba biti umjeren. Auto ima dušu i ja se (ako zasluži) često vežem za njega. Normalno, čistim unutra i spolja jednom neđeljno, vazda miriše, mijenjam ulje na 6-7 hiljada, garažiram, ali njime i pređem godišnje 30-40 hiljada. Ne treba prećerati ni na jednu ni na drugu stranu (npr. ne ići na put novim autom jer se boje odrona ili ostavljati staro auto na ulici, jer ako ga ko udari zakrpi ga za 20 eura).

Kad pomenu nemanje leba u crevima u 12 dana treba registrovati xaru, marsovca i puta 5

Mo'š li na rate? Ođe to beskamatno.

3. Ne trulekse nisi me razumeo ili neces da me razumes. Kazem da se proizvodi da funkcionise besprekorno ali gotovo pa jasno definisano vreme. A to je dok ne izadje novi i ti ga ne kupis. A da li tebe interesuje kako tvoj stari proizvod radi kad ga prodas, a ti nabavis novi? Da li ides kod tog kupca da se raspitujes kako on radi nakog tvog koriscenja?

4. Uglavnom, neko moje iskustvo je da je na prvom mjestu zarada, a ne dugotrajnost (što dokazuje Mercedes sa dci motorom), ali ipak je zagarantovana sigurna, kvalitetna i duga vožnja u autu koje se ne kvari (dobro, mislim generalno, ne na gore navedenog Merca). Mislim da je glupo reći da je neko auto danas krš u odnosu na ono što se nekad pravilo, iako više štede na svemu.

5. Kazem da se proizvodi da funkcionise besprekorno ali gotovo pa jasno definisano vreme.

Možda Hjundai. Vrijeme: do isteka garancije.

6. Pa ni taj 1.5 dci nije toliko loš. Oni od 80 ks su imali problema sa diznama, a kontam da MB nije uzeo taj motor. Znam da je onaj od 106 ks dosta dobar, dosta ga taksista vozi u Meganu 2, a onaj od 86 ks u Dačijama.

7. GTD tu si se prevario eno iz mog licnog iskustva moj hyundai radi perfektno vec 10g a garancija je bila 2 ili 3 godine.

8. Najgori dizel u Evropi. I najjeftiniji. Tuga. Zbog toga bih masu prije kupio BMW ili Audi. Danas se sve samo kroz zaradu gleda.

9. GTD tu si se prevario eno iz mog licnog iskustva moj hyundai radi perfektno vec 10g a garancija je bila 2 ili 3 godine.

A koliko cijeniš da mu je "rok"?

10. Sacu ovih dana da vidim sa caletom kad dobijam nova kola. Eto tolki je rok. A njegov rok je produzen jer ga vozim normalno i ne ocekujem da ide kao bmw jer nije bmw.

11. Mene interesuje koliko je to jasno određeno vrijeme, pošto prvi put čujem da se javlja kod auta.

12. Brate mi to ne znamo. Jer nismo menadzment u auto industriji i zato sto nemamo tu kupovnu moc kao klijentela premijum brendova.......

13. Jebi ga, to je znak raspoznavanja korejskih automobila izgleda.

14. Znak raspoznavanja. Nešto što je izraženo (samo) kod njih. Neka specifičnost, slobodnim tumačenjem.

15. Период амортизације кола је мсм 10 година.

16. msm da je sada 5 a smanjice na 3

17. Ako o istoj amortizaciji pričamo zavisi koliko kolima pada cijena, jebi ga.

18. Амортизација није исто што и рок трајања. :Р

19. Pa to. Gubitak na vrijednosti usljed korišćenja, da se prosto izrazim.

Rekli o sajtu

Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.

Deutsche Welle · 29. April 2011.