Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!
Biznisblog · 26. Decembar 2007.
ja ionako nigde dalje od 50 kilometara van beograda ne idem sam, delim gorivo i putarinu i ne osetim ništa
Ja idem svakodnevno ali je moje vreme skupo no patispanj. Svakako sam u minusu kad vozim 200 jer mu dignem potrosnju, tih 100-200-300 dinara vise mi je nebitno. A i moze da mi ustedi dovoljno vremena da odem na jos jedno mesto i zaradim jos love
Ima i novosadski autoput na kojem jos bolje ovo sljaka jer ides do ns-a npr i to ti je 240 kako god okrenes. Ovo u stvari najbolje sljaka ako si iz bg-a jer ti je bg svakako polazna tj prva rampa "u minusu" si jedino ako ides batocina-pojate npr al ako ides za to malo vozi 120 i ne seri jbg
Dvije odluke i uvešće kaznu od 15000 za nemanje kartice jebene. Ćao zdravo.
Hvala mnogo Ps. A ovo je retardirano za prosečnu brzinu iz mnogo razloga.
A oće kurac šta će oni robovi što im upadne i tablu kad je zadenu il ispadne kroz prozor
Platiće, jebiga. Brate, ovu državu vode opasne lopuže i izmisliće oni svašta još :D
Dvije odluke i uvešće kaznu od 15000 za nemanje kartice jebene. Ćao zdravo.
Pa zasto bi to radili kad ce vise para uzet na vec Ps opisan nacin.
Povecanje putarine bez zvanicnog povecanja putarine uz pricu o povecanju bezbjednosti saobracaja. Vrsni plan.
Brt teracu ovako dok moze, kad ne bude moglo smislicemo nesto drugo, trece...
Povecanje putarine bez zvanicnog povecanja putarine uz pricu o povecanju bezbjednosti saobracaja. Vrsni plan.
Ma lopovi su to, polako samo :D
Ja definitivno ne koristim autoput kao ranije dok sam isao po triput nedeljno za BG jer brza posta, ali i kad koristim, ima dosta ljudi koji voze 120 i ispod. Mene zanima druga stvar, a to je da se ne naprave pametni, pa sve koji imaju nalepnicu za neko ogranicenje (tipa Punto dostavni ili autobus i kamion i kombi) i brzina im je 80/100 krenu da vataju na foru prosecne brzine sa kaznama. E to bi vec bilo da popizdis.
Pa nemaju tehnickih mogucnosti. Oni samo imaju ono sranje koje racuna vreme koje je potrebno od tacke a do tacke b pri brzini od 125km/h . I nista vise. Ulaganje u vrednosti od 800 dinara. Nemaju oni tu neki program pa logaritmi pa picke materine pa klase pa ovo-ono nego samo na kartici pise vreme ona tamo kad je ocita programcic izracuna koliko je od tada proslo i da li je iznad/ispod zadate vrednosti.
Cak ce ih jebati i guzve na naplatnim rampama kad se ceka po cuku vremena, to ti udje u vreme puta i op kurcina. Oni su to videli u evropi pa kao aj i mi ali nemaju kerozina, mnogo suplja spika i velika glupost. Pogotovo sto studije kazu da je najmanji procenat udesa upravo na auto putu.
U nemačkoj je trenutno pilot projekat, postavljaju kamere na putevima koje rade ovu stvar, mere prosečnu brzinu i naravno šalju kazne ako prekoračiš.
Sad čekaju da vide da li će biti manje udesa. Ako to zaživi, cela zemlja će biti pod kamerama i sve će biti jebeni trumanov šou.
Ps, a da nisu u taj bedni programcic inkorporirali i uzimanje screenshota svakog auta na kome se vide tablice? Kamere vec postoje, nista im to ne povecava ulaganje.
U svakom slucaju ideja sa karticom ti nije losa, a ljudi ce s vremenom da isprobaju jos varijanti.
Sledece godine u ovo vreme bice: haaa nubina, platio kaznu na autoputu.
Pa brate evo sumnjam, jer bi masu ljudi izbjegavalo autoput, manje putarina i svega, preostala sirotinja bi stajala eto bzv parkirana na pumpi sa bocom pica itd. Vjerujem da im je cilj da sto vise ljudi radi ovo sto je Ps opisao.
Pa autoput je najsigurniji put od svih, pravljen brzo da se vozi i ovo mjerenje prosjecne brzine da bi se povecala bezbijednost je proseravanje klasicno.
Pa masa ljudi ga i izbegava, a najveci razlog je putarina. Od KG-BG, ako je neki dizel ili plin vise od pola troskova ti bude putarina. Ako ides starim putem preko Topole i manja je kilometraza i imas samo putarinu MLD-BG, a ako ga cepas i posluzi te sreca stignes i pre nego auto-putem.
Auto-put se uvek isplati ako teras neku robu. Sansa da te panduri zaustave ako postujes propise je zanemarljiva, a ovamo zabalave cim vide kombi ili pikap.
Siguran sam, isprobao sam danas
Bogami fino xD
Stranci ne znaju i tri nasa pajsera
A i ovo je samo na stranu sida gde je bg-nis, bg-su i najgori preljina-ljig jer su tamo delovi oko tunela na 80km/h i ponegde 100(ne znam kako taj misle da obracunaju ipak je to jednacina haha)
Јебо те Живојин Мишић пичка био увијек се приклањао оном ко је на власти, никад ником није смјео писнути, никад није побједио ниједну битку