U subotu, 27. novembra 2010. u Klubu studenata tehnike biće održana smotra sadržaja popularnog šaljivog sajta. Vukajlija je mesto gde se Internet zajednica okuplja kako bi na duhovit i originalan način definisala reči i izraze, sleng termine, našu svakodnevnicu i aktuelne događaje, po paroli - „Ovde možete da definišete sve ono što ste oduvek želeli, a nije imao ko da vas pita”.
Mondo · 25. Novembar 2010.
imao sam pezoa 106 2002, doduse sa manjim motorom i super je auto sveukupno. za grad idealno.
sad, to pricam posto saxo i pezo 106 (i pezo 205) u principu isti automobil, tako da ako je samo za po gradu, super je. za duzi put je ok, ali nije kao neki veci auto.
zanimljivo je da ima iznenadjujuce dosta prostora unutra za tako mali auto.
Super je Saxo autić, samo pazi da nije lupan ili isciman do kraja. Vole klinci da se iživljavaju malo nad takvim kolima, proveri naravno motor i torzionu osovinu (inače je većini citroena mana). Ne znam kakve kočnice ima dosta je to jak, a lagan auto (i stabilnost uopšte). Moja vektra od 1.5 tone ide jako dobro sa 1.8 i 125 ks motorom, mislim pošto tebi onda ide 900 kg na 120 ks.
Eo me lovere.
Nema 120, 115 ima, mada nije bitno za toliko.
Ja sam prezadovoljan tim kolima, ćale još više, on je vozi više. Premali je potrošač ne bi verovao, rasterećena zato. Tom autu jedino torzija pravi problem inače sve ostalo nema greške. Na km mene sa mojim autom ostavlja fazon 200 metara. E sad ja ja mogu do Niša da drzim 180-200 a sa xarom mislim da bi puko motor, preforsiran je za tako nešto. I da, za onoliko koliko moze da ide nema ni težinu ni kočnice iako su perfektne. Eto, ako oš još nešto pitaj.
Koliko mali potrosac? Tvoj ima 1.8 motor, ako se ne varam?
I koliku potrosnju mogu da ocekujem sa 1.6 16v? Kazu da nije bas stedljiv, sto i ne ocekujem, pa da li je 9-10l po gradu realno za ocekivati?
Inace, ne bih ga ja uzimao jos jedno 2 meseca. Msm bih ja, ali nemam tolike potrebe za autom jos, a samo bi mi izbijao pare iz dzepa.
Hvala svima na odgovorima.
onako, da pogadjam, iako pojma nemam:
u zavisnosti od toga kakav si vozac potrosnja moze da ide od 8-9l do 15l. ne smeta veliki motor, ako ne ubrzavas naglo, malo samo vise trosi nego mali motor koji se isto tako koristi.
ako ces da se zajebavas ponekad, racunaj 12l, recimo :)
Pa da celte, i ja ga tako nekako cenim..
Ne brate. Bmw je 1.8 a xara je 1.6 16v 115 konja. I ona u gradu da je siluješ maximalno ne prelazi 8.5 verovao ili ne, na otvorenom do 140 je 6 lagano. Nači 7 računaj. Vadi je dosta što da bi petom išla 100 treba joj 2300 obrtaja. Jako malo dok Bmw za 100 bije tačno u 3000.
Uh boxeru, da ga ne pretera malo? Msm voleo bih ja da si u pravu, ali niko nigde ne pise da trosi tako malo, prosto ne mogu da verujem.. Da nije to neki drugi motor od onog u saxou? Bilo bi super da trosi samo toliko..
Evo ne znam Bogu mi dal je drugi, ovaj troši ovako nemam šta da te lažem
ne verujem da je 7, ovaj pezo 106 sto imam je recino nekih 6-7 kombinovano, a motor je 1.2 benzin.
Ti ne veruješ jeri si nub za motorna vozila.
Vidi sad. Taj 1.2 monopoint je malko slabiji motor pa je više vremena provodio pod opterećenjem. To da stisneš u crveno par km isterao bi mu potrošnju na 12 prelagano
16v 118 (120) konja. Cijenim da bi trošio 12-13l u Beogradu. Na otvorenom ne mnogo, oko 6-7 kontam, a ne mora da se gazi, jer je lak. A i uvijek postoji solucija da staviš bojler u gepek ako ne možeš da točiš.
1.1 i slične kubikaže moraš obično krvnički da gaziš.
EDIT:
Xsara koliko znam nema taj sa 120KS.
https://www.youtube.com/watch?v=NbShuHhQq6k
To ti je kad voziš na lož.
Kad smo kod Mečke:
http://www.vrelegume.rs/vesti1/mercedes-menja-nomenklaturu-od-pocetka-2015-aktuelno/
Meni zao kad vidim kako seljaci maltretiraju ove dizele.
Ovo neki modifikovani. Ima se za modifikacija, a lož se sipa lolo
Taj zonfic neki... Ima jedan ljomber kod mene u PO, unakaradio nekog Pezoa 206, stavio mu sve sto moze da se stavi, bas pravi ljomber stajl, a zato u motor ulozio 200 dinara, moj Jugo bi ga usr'o.
Grijeh je unakaziti auto tako, a transfer ostaviti neki jadni motor, a da pritom auto izgleda kako izgleda.
Moj drug imao davno Feliciju (neđe je u Tursku mislim vodio, inače Turci dobro budže autobuse), izgledala ko frankenštajn, a ostavio onaj mrčeni 1.6. Što je najcrnje naš'o je budalu kojoj ju je prodao kao neku kultnu budžotinu. A ni novi vlasnik nije motor dir'o. Ja ga odrah preko Njeguša davno sa nekim krš Rešom 19 (uzeo bio u kompenzaciji, da sredim limariju i prodam kasnije), a on se vjerovatno čudio kako mu lambo-vrata ne dodaju bar 15KS.
Smejurija... Zato jedan lik sto pre ziveo kod mene u komsiluku imao nekog Micubisija, bas smesno izgledao, nekako tuznu facu imao, ali zato mu grunuo neki motor pitaj Boga od cega. Ne znam tacno koji motor jer sam i klinac tad bio, nije me ni interesovalo toliko, samo znam da su dolazili ljudi sa m3 bembarama da se trkaju sa njim i gubili. Samo sto on nije ojacao auto uopste, boleo ga kurac bas, vozio ga tako par meseci i posle se auto umalo nije raspao. :D Sad kad razmisljam, mog'o i da izgine tako. :D
E 'vakav:
http://autotraderblog.files.wordpress.com/2009/01/mitsubishi_lancer.jpg
Jes' ruzan mamicu mu jebem, a onaj njegov jos jadnije izgledao. :D Secam se da njemu se svetla menjaju na okruglu neku rucicu i zmigavci nemaju kao palicu nego je prekidac. Mnogo mi to islo na kurac. :D
A to je fino, auto izgleda normalno, a ide vrhunski.
Najgore je seljačko Konik budženje.
http://www.carstylingtips.com/wp-content/uploads/2008/05/moddeduk1-2006-264.jpg
Ili kad skinu kvake, pa otvaraju vrata ka rezervoar za gorivo.