Dž.R.R. Martin - Pesma leda i vatra + Igra prestola (puno opakih spojlera)

1. Ја се иначе не занимам за овакве ствари и овакву тематику, али ето, одгледах на препоруку прву епизоду, а јуче и другу. Свиђа ми се, кул је серија. Чисто да се упишем овде, можда би и дискутовао са вама, али ме наслов плаши, нећу да сазнам неки кључни детаљ пре времена. :)

2. A zar nije "Pesma leda i vatrE"? :p

3. Ha ja to nisam primetio, typo na kub.

Jedna stvar mi nije jasna što se tiče serije, zašto nisu pokazali snove malog Brena dok je bio u komi? To važan detalj za priču.

4. Verovatno im je bilo previše komplikovano. A kontam da snove mogu ubaciti i negde drugde, ako zatreba, možda i na fazon:

Bren: Sanjao sam trooku vranu, htela je da letim, ali ja nisam mogao. Kljucnula me je u čelo!!!
    Stara Nen: Maj suit samer čajld, uat du ju nou abaut fir? Fir is for d long najt... blablabla...

5. Gledao sam i ja konačno drugu epizodu! Pseto i nije tako strašan, ali je Ilin Pejn zanimljivo odrađen... Moram da primetim da su štedeli na statistima, misim ona scena kad napuštaju Zimovrel je jadna, oni kao nešto pešače, kao da mogu tako da putuju do Kraljeve Luke. Tu je trebalo da bude najmanje 200 statista. I Dotraci - nikako nemaš utisak da ih ima 40.000, samo daju krupno, ne smeju da razvuku kadar jer nemaju dovoljno ljudi.

Dorea mi je sasvim ok :) Sad vi što niste čitali pogodite ko je Dorea...

6. Sad vi što niste čitali pogodite ko je Dorea...

Mogu ja da pogađam? :Đ

7. Ja sam sinoć otišao u krevet sa prvom knjigom i čitao sam do pola 3 ujutru, jbga nisam mogao duže :)
    Čim sam se ujutru probudio nastavio sam da čitam! Nervira me što je Nedova žena (ne idu mi imena najbolje) uhvatila Kepeca! Mislim, posle priča kako je ona mnogo inteligentna i sve, a taj postupak je tako glup da je zaslužila Njobela!

8. А лепо пише наслов, него ја сам глуп, па морам да уђем и видим да је лик прочитао пола књиге и разспојлеровао се овде. Јебига, ја сам крив.

9. Pa znaš kako, na temi o Točku Vremena se suzdržavam, a ovde lepo piše u naslovu :)

10. Dorea je kurva koja uči Deneris da se jebe. Ali ne brini, Pavle, izvući će se kepec! (koji sam spojler:)

11. A onda ne bi trebalo da vam kažem da će ----- da ..... ------a. Inače danas treba treća epizoda da izađe.

12. Пејна су интересантно направили, нисам га тако замишљао. Одабир глумаца ми се свиђа, Дрого највише(упоредите његову руку и руку од Денерис), једино ми је Џон Снежни мало онако...туњав. Ал'добро, 10/10 како су направили! Боромир опет глуми исту улогу, само друго име:) Велики, зајебани лик, са великим, зајебаним мачОм.

13. Odgledala treću epizodu:
    1. Scena s Viserisom u kalasaru - odlična!
    2. Zašto u Noćnoj straži ne nose neke kapuljače? Kontam da bi im svima otpale uši u roku od odma' da nije tako...
    3. Ser Džorin nagli odlazak - ovo deluje kao uvod u buduće knjige. Sviđa mi se. :)
    4. Lanselova kapa? Ja mislila to neki katolički sveštenik.
    5. Kraj je odličan. Kad krene ona pesma mačeva na kraju i Arja biva "probodena", Ned gleda u fazonu: Veliko sranje dolazi, bog nek nam je svima u pomoći.
    Sve u svemu - superiška! :)

edit: Da, i Tirionovo moćanje sa zida. Čista pobeda. :Đ

14. @Ox
    Znam, znao sam i kad sam postovao na forumu :p

Inače za dan i dve noći sam pročitao prvu knjigu, mnogo jebe!
    Svi su sjebani na kraju :)

Druga knjiga mi se isto sviđa i zanima me kakvu će ulogu da ima stariji od braće mrtvog kralja? Je l' će ona crvena žena da utiče na njega pa će da divlja po kraljevstvu ili će da se pravi normalan, ili će pak da umre a crvena žena će onda sama da divlja???

15. Samo nek nama Martin pozivi da zavrsi konacno serijal.. Osijeduh cekajuci na nastavak. E da, prijatno sam iznenadjena kako serija prati pricu. Ok neki detalji nisu prikazani, ali je mnogo bolje od svih filmova i serija koje su radjene po ovakvim knjigama. Hehehe jedva cekam da vidim Viserisovo krunisanje :P Jedino mi smeta sto su jezovuci slabo prikazivani, ipak imaju neki znacaj.. Sivi vetar, Cupavko, i Duh se uopste ne pojavljuju..
    Za ove sto su citali knjige, sta mislite kakva je uloga Kejtlin, mislim, malo mi bzvz odradjen njen lik posle onoga sa Frejovima..

16. http://img852.imageshack.us/img852/4878/29191810.jpg

И не свиђа ми се Ренли. Све остало је кул. :)

17. Hahaahahhahahaha, wojteče, alal ti ćufte. :Đ Al' kontam neš da je svejedno s koje strane će se taj bedž naći. A pošto je on dešnjak, verovatno mu je bilo zgodnije da zakači bedž s desne strane. :)

18. Пусти страну на којој се налази, виш да је изливена лева рука. :)

Rekli o sajtu

U subotu, 27. novembra 2010. u Klubu studenata tehnike biće održana smotra sadržaja popularnog šaljivog sajta. Vukajlija je mesto gde se Internet zajednica okuplja kako bi na duhovit i originalan način definisala reči i izraze, sleng termine, našu svakodnevnicu i aktuelne događaje, po paroli - „Ovde možete da definišete sve ono što ste oduvek želeli, a nije imao ko da vas pita”.

Mondo · 25. Novembar 2010.