U subotu, 27. novembra 2010. u Klubu studenata tehnike biće održana smotra sadržaja popularnog šaljivog sajta. Vukajlija je mesto gde se Internet zajednica okuplja kako bi na duhovit i originalan način definisala reči i izraze, sleng termine, našu svakodnevnicu i aktuelne događaje, po paroli - „Ovde možete da definišete sve ono što ste oduvek želeli, a nije imao ko da vas pita”.
Mondo · 25. Novembar 2010.
Ja imam veliku zamerku Taragrejni nemaju ljubičaste oči!!!! AAAAAA. Ostalo je sve super, tu i tamo malih zamerki ali sve je ostalo super.
da sa izrazim kao neko od nasih politicara "...će Vesteros upasti u 200 godina prosperiteta, suvereniteta i teritorijalnog integriteta." :D
Ma dobro, to nije presudno, bilo je za očekivati da se Martinove fantazije ponegde ublaže. One moje zamerke, koje sam izneo gore, mislim da bitno utiču na radnju.
Keti je naterala Eda da prihvati Robertov zahtev, dok je ovde to obrnuto, ona je želela da on ne prihvati posao. To me je malo iznerviralo kada malo bolje razmislim.
Posle odgledane druge epizode mogu da kažem: Bogumi, ide uzlaznom putanjom. Sersei - prava kučka, Džofri - definitivno da ga zamrziš od starta. Pseto mi mnogo mlohav trenutno, nekako ne deluje uopšte zastrašujuće. Kejtlin - odlična! Malo mi Sansa deluje mnjah, jeste iritantna, al' malo prenaglašeno priča sve redom, mislim da je to trebalo mal' drugačije odraditi. Al' inače je ok.
Sad kad gledam drugu epizodu, setio sam se šta mi se nije svidelo u prvoj...
Zid po kom se mali penje izgleda kao veštačka stena, kao da je napravljen za penjanje, nisam čitao knjigu pa ne znam da l' je to neki severnjački običaj, ali su to mogli mnogo bolje da urade, valjda je zato visokobudžetna serija?
I imam jedno pitanje u vezi priče, je l' kopile ima svoga vuka? Pošto mi se čini da u onoj sceni i on nalazi jednog za sebe, a sad kad je otiš'o na zid nije ga poveo sa sobom...
http://ewtvrecaps.files.wordpress.com/2011/04/tyrion_250_1303738859.gif
Sveži utisci iz druge epizode: u prvi mah mi se učinila lošija od prve, ali kontam da je to ipak zbog moje smanjene napetosti pred gledanje. Prvi put je najuzbudljivije, ipak.
U prvoj epizodi je, što se glume tiče, odskočio lik što glumi Viserisa, ovaj put Džejmi u sceni sa Džonom i Ned na kraju epizode.
Meni se svidela ova verzija iz serije što se prve epizode tiče, prosto mi je nekako bilo realnije da se sve tako odigra, ali su u drugoj malo zasrali. Nekako su previše zbrzali tu promenu u odnosu između Deni i Droga. Opet, jebiga, kontam da nije bilo vremena da se to baš razradi kako valja.
Sve u svemu, druga epizoda je većim delom đene-đene, uz par scena koje su mi bile odlične (Sersei i Kejtlin, napad na Brena), scena na Trozupcu je zbrzana, ali kraj te scene i sve što ide odatle do kraja epizode je fenomenalno.
Izvalio sam da mi se mnogo više dopada kad potpuno izmene scene iz knjige i daju im novi smisao nego kada izbace neki poluproizvod - skraćenu verziju priče iz romana.
Nimerija je :)))
Kopile ima vuka, albino vuka. Stvarno ja nisam primetio da nije pošao sa njim ali mora da ga je poneo inače ogroman deo priče na zidu biće promenjen kasnije, što čisto sumnjam da je Martin dozvolio. Jednostavno nismo videli Duha prilikom putovanja jer je bio van scene ... recimo :P Ako je ime Džonovog vuka spoiler izvini lol
Може неко часком да ми објасни због чега је копиле (још не владам именима, јбг) морао да оде у Најтвоч?
Nije on (Džon Snežni, inače) morao da ide, jednostavno je želeo da ode iz razloga što se osećao malčice neželjeno i kontam da je hteo da da svom životu neku svrhu. :)
A i stric Bendžen Stark je u Night Watchu tako da je osećao da može da nađe novu porodicu koja će da ga prihvati u celosti (as if lol).
Sad idem do biblioteke da uzmem knjigu :))))
Uzeo prva dva dela iz serijala, i prosto je neverovatno koliko su sjebane a stare su samo 6, tj. 7 godina...
А порке је Нед повео децу са собом? Контам шаргарепицу, она треба да се уда, али ону малу проблематичну? :Д, само срања прави. Јадан вукић.
Što je Arja problematična? I šta je tačno pogrešno ona učinila? I neki ljudi mi nisu jasni, vidim na netu svi kukaju jadan vukić ovo ono, a šta je sa klincem koga je Hound ubio pre toga samo zato što se princu diglo da se pravi važan pred verenicom? Da je šargarepca rekla istinu šta se stvarno desilo njen vuk bi bio zdrav i čitav, ovako ona ga je ubila lažima. Glupa mala Sansa.
Па не, занима ме зашто је она поведена на пут. Ваљда треба да буде с мајком код куће, да бди над братом. А, стани, убили су бучерз боја? :о А како није проблематична? Убише ето дете и вука због ње.
Ок, морам почети да пратим баш баш, или да бар узмем дас бух па да не смарам људе, пошто видим да је проблем запиткивати. :)
Размисли два пута пре но што пљунеш на Арју, има много фанова. :)
Kako ubiše dete i vuka zbog nje? Ona se igrala ili vežbala kako hoćeš sa mesarovim klincem, onda dolazi Sansa i Džofri i bez razloga počinje da se iživljava nad klincem. Arja ga dbrani od njega a vuk skoči da pomogne gazdarici. Kada se za to sazna Džofri laže da su ga Arja i klinac napali štapovima i da su pustili vuka na njega. Sansa je videla da to nije tačno ali je ipak to potvrdila. Biti pravedan i braniti druga je biti problematičan? Da je Sansa rekla da je Džofri kriv za incident kako je stvarno i bilo Lejdi bi bila živa i zdrava a niko ne bi jurcao po šumi da nađe nekog tamo mesarevog sina već bi kaznili razmađenog princa.
Inače bolje pitaj nego da ljutiš fanove :P To je zdravije lol
Jesje, ne diraj mi Arju, ona je divno dete!
Da nauči dvorske poslove i ukroti svoju narav, verujem. xĐ
Arja je jedan od boljih likova. Ko god je gledao samo seriju, a napada Arju moj je zakleti neprijatelj :P