Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!
Biznisblog · 26. Decembar 2007.
Odgledala i četvrtu.
1. Brenov san s vranom - woot, woot, woot! Konačno!
2. Siroti mali Sem dolazi. Odličan izbor glumca, meni ga bilo žao kroz celu epizodu.
3. Grenovo i Pipovo tovarenje - drago mi je što su ubacili to u seriju, volim to njihovo dobacivanje.
4. Zi empajr strajks bek - Viseris dobija batine, jipikajej, madrfakr!
5. Džendri... Čoveče, to se čita kao Gendri. Fino će biti gledati ga kroz sledeće sezone. :)
6. Duh na Rastu - konačno malo da vidimo i jezovuke, ova epizoda ih je bar malo promovisala.
7. Šuška se da je sledeća epizoda jedna od najjačih.
8. Onaj Džori mnooogo sladak... I Rob, i Džon, i da, u prethodnoj epizodi Rakaro. Ma, čak i da sve drugo mrači, zbog njih vredi gledati. ;) (Akcenti su rrrrrrrrrrr.)
9. Sve u svemu: Ma, ko da ja nekad kažem da neš' ne valja. Dobra epizoda. :)
Ova četvrta epizoda je malo usporila, mada dosta toga je objasnila ljudima koji samo gledaju seriju a nisu čitali knjige. Teon Grejdžoj je totalno drugačiji od moje zamišljene slike. Jedva čekam otkrovenje Eda i Sersei u Bogošumi kao i svega što sledi posle toga.
Da li mislite da ima šanse da nastave sa snimanjem posle Igre prestola? Mislim da se Igra prestola završava sa cliffhanger-om, tako da bi Sudar Kraljeva posle dobro došao. Ali videćemo kako će i ovo da odrade do kraja. U sledećoj epizodi će valjda da pokažu Dol i Lizu Erin.
Pa, druga sezona je odobrena, tako da će se Sudar sigurno gledati. :)
Ne znam kako su podelili poglavlja ali koliko znam Igra se završava sa spoiler krunisanjem Roba kao kralja na Severuend of spoiler. Ne verujem da će u 10 epizoda celu Igru prestola da ispričaju tako da predpostavljam da će u drugoj sezoni još uvek da traje igra prestola. Mada videćemo, šta ja znam :P
Pa, 'oće, ispričaće. :) Kontam da će sezona dva krenuti prologom sa Stanisom i ašajskom veštičarom.
Znači vr! Nego, Sem se raspituje i za sisu, toga nema u knjizi :)
Ubačena scena sa Viserisom i Doreom u kadi - govori o nekadašnjoj snazi Targarjena, nije loše. Detalj veoma bitan - SPOJLER: Viseris se štrecne od topline voska jer on nije krv zmaja. Deneris se u prvoj epizodi nije štrecala kada je ušla u vrelu vodu jer je ona, naravno, krv zmaja KRAJ SPOJLERA.
Ali uzbudio sam se po celom telu kada je Kejtlin zarobila bauka. Scena je do jaja. Kad svi isuču mačeve, meni krenu suze, a žena mi kaže da sam plačipička :) Bron zanimljiv (ako je to onaj lik koji je uzeo pare da ustupi sobu, trebalo bi da jeste).
Jep, to je Bron. Ne znam zašto, al' ja sam njega zamišljala na neki Aragorn fazon, lep na neki grub način, a on ružaaaaaaaan. (Zašto ja obraćam pažnju na takve gluposti kad to nema veze s njegovom ulogom?)
I da, to za Viserisa sam i ja primetila. Definitivno se razbacuju hintovima. :)
A i scena s Baukom je kul, al' sam zaboravila da je spomenem posle tačke br. 8. xĐ
Da budem prvi koji ovo objavljuje, upravo sam saznao da će i Baristan Selmi imati svoja POV poglavlja u Plesu. Zaista dosta POV likova ima u ovom delu. To su: Varamir šest koža u prologu, Deneris, Tirion, Džon Snežni, Bren, Davos, Teon, Kventin Martel i Melisandra, dok Arja, Aša i Sersei nastavljaju svoje doživljaje iz Gozbe. Tek smo sada saznali za Baristana hrabrog, dok još uvek ne znamo ko će biti u epilogu.
До јаја! Кад излази књига, а кад код нас?
Иначе,
Потпуно те разумем, сцену сам чекао свих пет епизода, једна ми је од најомиљенијих у целој књизи. Верно су направили и Тирионову фацу која од осмеха прелази у изненађену смореност када исучу мачеве.
Varimir šest koža u prologu? To neki divljanin, šta li?
Jesje, pojavljuje su kad Džon bude među divljanima. To je onaj kog se svi nekako plaše.
Da sećam se, onda mu je Martin podpisao smrtnu presudu, ko se pojavu u prologu umire :P
Jedno pitanjce za vas što ste čitali knjigu. Hoće li se desiti nekad nešto u ovom serijalu vredno gledanja? Ja nijednu od ove četiri epizode nisam uspeo da odgledam, a da ne zaspim. Ako je sve ovakvo, onda da bataljujem.
Ako ti je ovo do sada bezveze, bataljuj. I samokobejnuj se sa ove teme :)
Nadam se da ima još nekog ko misli da je scena kada Aliser Torn priča Semu i Džonu zgode koje je doživeo severeno od zida jedna od najjačih.
'Svi će pomrete...Ki buve...'
Au, 'lebe, ova peta je baš eksplicitna. Daj, molim te, ona gej scena - ogavno.
I, oh, zašto sam morala da vidim Teonovu pišu??? To je pretpostavljam mnogo bitno za radnju.
I kakva je bre ovo napaćena Sersei? Ovo je moglo da uspe, bla, bla, e, da, da napomenem, Stark je moj idol, vrati ga za desnicu.
Krvavo. Od sirotog konja, do sirotog, sirotog Džorija. :( Umal' ne zaplakah na kraju.
Liza Erin i mučeni sin joj - pun pogodak.
Scena na putu za Gnezdo Sokolovo - krv na sve strane, sviđa mi se kako je odrađen bron. vidi se da je propalica. :)
Šteta što nije bilo Deni, niti Džona. Pogotovo što nije bilo Džona. :)
Kraj je prilično dobar. Jes' da sam znala da će utepati Džorija, al' opet mi nije bilo svejedno. Napraviše mu ranu da parira drugom ožiljku. Vidi se da je ona prethodna konfrontacija s Džejmijem bila uvod u ovo. (Priča o tome kako je zamalo izgubio oko.)
Kraj. :)
Добра епизода. Што рече Сторма, мајке им га стерам ланистерске. Али, јеботе, како ћу да гледам црвено венчање кад ми је Џоријева смрт овако пала?
Onaj zvuk u sceni sa Lorasom i Renlijem će da me progoni do smrti ... jbt jel Vitez od Cveća usisivač ili šta? LMAO
Scena između Pseta i Planine je fenomenalna, Liza Erin je fenomenalna kao i Dol, fenomenlna izgleda.
Zar Edard nije povredio nogu kada mu je konj pao a ne od Lanisterskog koplja? Nema veza, i ovo je fenomenalno i efektivno.
Mogli su da preskoče Grejdžojsku kitu stvarno.
Bez scena na zidu i preko uskog mora ove nedelje, ali radnja se zagreva.
Е јебига, а таман рекох прошле недеље како ми је он омиљени лик, и он добије ножекању у око. Најбоља епизода до сад, биће мучних ових седам дана до наредног понедељка...
@CrazyAjvar
I kod mene isti slučaj,stresao sam se na onaj zvuk blajvljenja!