Dž.R.R. Martin - Pesma leda i vatra + Igra prestola (puno opakih spojlera)

1. како ћу да гледам црвено венчање кад ми је Џоријева смрт овако пала?

S puno, puno maramica. Ja već kontam da ću pasti u depresiju. xĐ

Onaj zvuk u sceni sa Lorasom i Renlijem će da me progoni do smrti ... jbt jel Vitez od Cveća usisivač ili šta? LMAO

+1 OVO NIJE BILO U KNJIZI! :Đ

2. Dakle, da sumiramo: konjoubistvo, kurac, pička, sise, smrskavanje face, pederaj, neprikladno dojenje, pravilno dojenje, sise, ubod u oko.

I par kvalitetnih dijaloga, ima za svakoga ponešto. :)

3. To je i mene najviše mučilo u toj sceni.

4. Pa, definitivno je najneobičnija. Slabo pažnje se posvećuje detaljima. C,c,c... :Đ

5. Kolko sam ja shvatio, neko nekom puši kurac u 5. epizodi?
    Ko kome?

6. Odgledaj epizodu. :) (Čitaj: Loras Renliju.) xD

7. Podseti me, ko je Renli? (ne idu mi imena)
    Toga bre nema u knjizi! Ja nisam provalio da je Loras peder!

8. Provali se kasnije, iz silnih hintova. :) Renli je kraljev bata.

9. A je l' za Renlija saznaš da je peder u knjizi?
    Ni to nisam primetio!

10. Ima u knjizi naravno,ali ja sam primetio tek drugi put pošto sam pročitao. Ima nekoliko aluzija na na to.

11. SPOILERMolim vas ljudi, Renli je osnovao Duginu Gardu sa sve ogrtačima duginih boja ... Martin nije mogao brutalnije da vam nacrta da je Renli gej. Zatim njegov brak sa Lorasovom sestrom koju pritom nije ni pipnuo ... HELLO?

Inače šta mislite kako će glava Šona Bina da izgleda na ko'cu za koju epizodu?END OF SPOILER

12. Inače šta mislite kako će glava Šona Bina da izgleda na ko'cu za koju epizodu?

Sansa reče da nije mogla ni da prepozna ćaletovu glavu, tako da kontam da ni mi nećemo moći, sem ako ovi iz HBOa ne reše da kake još malo, pa naprave kako Sansa sedi na stepeništu i ljuljuška Nedovu glavu u krilu.

13. Ja se nadam da će lepo da prikažu odnos Sansa/Pseto, do sada su to totalno ignorisali. Mislim to je jedino što je interesantno u vezi Sansinog lika ...

14. Ja se nadam da će lepo da prikažu odnos Sansa/Pseto, do sada su to totalno ignorisali. Mislim to je jedino što je interesantno u vezi Sansinog lika ...

Mrka kapa, sudeći po svemu. Izgleda da ipak nisu bili ment tu bi, inače ne bi uzeli toliko starijeg glumca. Moguće je da maltene neće ni razvijati nešto mnogo tu priču. 3X(

15. kako nisam videoo ovu temu u kurac pa ja sam 2 puta pročitao svaki deo. Mada samo su 1. i 2. remek dela, posle je malo zagovnao ali opet navukao sam se na priču. ako neko oće da diskutuje nek se javi. jeste čitali ovo? http://www.alnari.rs/alnari/NO%C4%86NA%20STRA%C5%BDA.aspx

16. Je li neko uclanjen na tolkien.rs od vas? Pod kojim nikom?

17. Иначе, да поделим са вама линк ка сајту на коме можете лако скинути превод за сваку епизоду, ако неко има проблеме са језиком:

http://rs.titlovi.com/prevodi/prevodi.aspx?prevod=game+of+thrones

Углавном буду постављени око 2,3 сата поподне у понедељак. Ја додуше прво гледам без превода, па тек касније кад избаце и са преводом.

18. @kurator
    Ja sam čitao!

SPOILER

Molim vas ljudi, Renli je osnovao Duginu Gardu sa sve ogrtačima duginih boja ... Martin nije mogao brutalnije da vam nacrta da je Renli gej. Zatim njegov brak sa Lorasovom sestrom koju pritom nije ni pipnuo ... HELLO?

A što jes, jes. A za Lorasa gde piše?
    END OF SPOILER

NIJE BAŠ SPOILER, ALI IMA ELEMENTE
    I da, trenutno sam na prvoj polovini druge knjige treće knjige. I sve vreme mi se po glavi mota jedna misao.
    Da neće Brendon da bude jedan od jahača zmajeva kad dođe Deneris?
    Ili će da navikne Hodora da ulazi u njega (kako gej zvuči), pa će da ratuju kao jedan?
    END OF NIJE BAŠ SPOILER, ALI IMA ELEMENTE

19. A za Lorasa gde piše?

Пише му на челу. :)

Изнервирала ме ова епизода. Фегетарије, сцена са Теоном, Серсеи и Роберт. Бљех. ЕјчБиОу не може да не стави којекакво оргијање. Ал, опет, капирам да све то раде уз благослов Дебелог.

Јел сам ја овде једини који више готиви Ланистере од Старкових (и осталих)?

Rekli o sajtu

U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.

Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.