Dž.R.R. Martin - Pesma leda i vatra + Igra prestola (puno opakih spojlera)

1. Da se razočara u Roba? WTH? Da li smo mi istu knjigu čitali? Ako baš hoćemo nije Ket sve zakuvala već Džejmi, onda Ket nebi optužila Tiriona za ubistvo ... a svi znamo ko je stvarno sve zakuvao ...

http://imageshack.us/m/834/9550/spojler.jpg

Littlefinger bre

2. lud si što preskačeš.

2. put sam preskakao. Prvi put sam gutao svaku reč.
    Ljudi koja je fora sa kevanom što ga gotivite? Lik je potpuno običan.
    A divlajni? Čegrtava košulja je car lol

3. Nema šta u Roba da se razočara čovek, nije on kriv kako ga skenjaše.
    Kejtlin je do jaja.
    Ko beše Kevan? I kako se zove onaj vitez iz šume, glavni baja u onoj družini?

4. Ljudi koja je fora sa kevanom što ga gotivite? Lik je potpuno običan.

Као и сви Старкови. :)

5. Arija je sve samo ne obična.

6. Арја ексклудед, нарафски. :)

7. ---------------
    СПОЈЛЕРИ!
    ---------------

Sto se tice Roba Starka, prvo sto je izdao Freje tako sto se ozenio Dzejn Vesterling, on je crvenu svadbu potpuno zasluzio. Matori Valder je njemu poslao 4000 ljudi, to je petina cele Robove vojske, nekoliko sinova i to najstarijih i omiljenih su mu poginuli u Robovoj sluzbi. Drugo nacin na koji je postupio sa lordom Karstarkom, svojim najstarijim i najvernijim vazalom kome je Kraljeubica licno ubio dva sina (jel potrebno da spomenem da su umrli tako sto su stitili Roba, jer bi u suprotnom Kralj na Severu zavrsio puno pre nego sto je poceo), ako je nekoga trebalo da kazni trebao je svoju retardiranu majku (po njoj bar vidimo na koga je Sansa tako pametna i razborita devojka), ne kazem da je trebalo da je ubije, ali bar da je zatvori u neku kulu i da preda sam Karstarku ostale Lanistere da se iskupi. Ako je vec izdao Freje pokazao je jos jednom da nije sposoban da vlada posto im je otisao na ruku u Blizance. Sve sto je Rob trebalo da uradi je da klekne pred Stanisom i prizna ga za kralja i on i Stanis bi taj rat zavrsili za mesec dana i Rob bi vladao kao gospodar severa kao i njegovi preci 300 godina pre njega.
    I jos jedno sto se tice onoga ko je sve zakuvao, jeste to Maloprsticeva zamisao, ali je Liza Erin sama otrpvala svog muza, poslala svojoj sestri laznu poruku u kojoj za to okrivljuje Lanistere. A sto se Lize Erin i njenog sina Roberta tice mislim da je suvisno bilo sta reci.

8. E da lik iz sume. Berik Donderion, zajedno sa svestenikom Torosom od Mira.

9. http://imageshack.us/m/834/9550/spojler.jpg

Bah ni pod jednom od tih konstatacija se ne slažem. Karstark ga je izdao i zaslužio je da mu odseču glavu. Šta on ima da se iskupi pred svojim vazalima koji su umrli u njegovoj službi? Ubiti jedinog taoca dok Lanisteri imaju dva je glupo, veoma glupo. Znači zato što su Karstarkovi sinovi poginuli u borbi Rob je trebao da podpiše smrtnu presudu svojim sestrama? Koji čovek bi to uradio? Odbiti bračnu ponudi nije isto što i izdaja. Freji bi ga izdali kad tad, to je znano :P Rob je trebao više da sluša svoju majku a ne da je zatvara kako ti kažeš ... Da je kleknuo pred Stanisom onda ni njegovi lordovi ga ne bi slušali, ako se sećaš nije se on krunisao za kralja na severu već su ga oni odabrali.

10. Е тако! :)) Отворим страну и видим ово дречаво црвено, само скролујем доле, и не морам да бринем. :))

11. Rob bi bre umro obrni-okreni zato što je sin svog oca. Nema mesta za pravednike u Vesterosu.

12. Prva stvar, Robovi ljudi bi isli za stanisom kao sto su i nedovi za Robertom, a neki od njih su to i od pocetka predlagali. Ni jedan covek ne bi zrtvovao svoje sestre, zbog jednog coveka, ali jedan kralj ne sme da zivot dve devojcice pretpostavi sudbini kraljevstva. Odbiti bracnu pobunu nije izdaja osim ukoliko si dobio u miraz 4000 ljudi koje si vec rasporedio i potrosio. Freji su zbog bracne ponude ustali protiv svog zakonitog kralja i nisu izdali Roba dok on nije izdao njih, njih se taj rat nije ticao. Mogli su mirne duse taj rat da presede u svom zamku da Rob Valderu nije obecao da ce mu uzeniti unuku pa da ce krv Freja biti kraljevska i da ce njegovi naslednici biti kraljevi na severu. A sto se tice Karstarka ako ti mislis da kralj nema obavezu prema svojim vazalima onda to nije feudalizam vec robovlasnicki sistem. Karstark se uopste nije bunio zbog toga sto je Kraljeubica ostao ziv, nne bi se on bunio ni da je on menjan za Neda pa cak i za devojcice, ali on nije menjan on je pusten uz obecanje....... Duznost vazala je da slusa svog gospodara. Karstark je usao zbog Starkovih u pobunu protiv svog ZAKONITOG KRALJA (koji su ili Dzofri, Stanis ili Deneris, ali nikako rob) i to protiv dalekovecih vojski i sposobnijih zapovednika nego sto je Rob a Rob ga nije zastitio vec ponizio i upropastio. Rob je Karstarku duzan sve, jer mu je karstark sve dao, ljude, zemlju sinove sve a rob mu se oduzio kao najgorem neprijatelju.

13. Е тако! :)) Отворим страну и видим ово дречаво црвено, само скролујем доле, и не морам да бринем. :))

I naiđeš na novi spojler. :D

14. Duznost vazala je da slusa svog gospodara. Karstark je usao zbog Starkovih u pobunu protiv svog ZAKONITOG KRALJA (koji su ili Dzofri, Stanis ili Deneris, ali nikako rob) i to protiv dalekovecih vojski i sposobnijih zapovednika nego sto je Rob a Rob ga nije zastitio vec ponizio i upropastio.

E sad zamislite da je Rob posle toga rekao: Hmmm, aj' sad pošto ste ginuli za mene, možete i za Stanisa. Hteli ste kraljevstvo na severu? Mnjah, ko da je problem da se vrati sve na staro.
    Ne bi išlo.

15. Ne trebao je od pocetka da prizna i ustane za stanisa.

16. http://imageshack.us/m/834/9550/spojler.jpg

I jos jedno sto se tice onoga ko je sve zakuvao, jeste to Maloprsticeva zamisao, ali je Liza Erin sama otrpvala svog muza, poslala svojoj sestri laznu poruku u kojoj za to okrivljuje Lanistere.

A i ja kad se kurčim i čitam sve postove, a tek završavam 3. knjigu :)

SPOJLER SE NASTAVLJA

Inače, i mene je Kejtlin nervirala mnogo i mislim da je zaslužila da umre, jer smara ko foka, a glupa je skoro kao njena ćerka Sansa!
    Mnogo teško detinjstvo i konstantno mučenje kod nekih bude prkos (Arja), a kod nekih izgleda umanjuju IQ (Sansa)!
    Mislim, to Kejtlinino verovanje u sve što Maloprstić kaže, je idiotizam koji joj je prerezao vrat! Sama je sebe osudila na smrt!
    Maloprstić mi je kul lik, mnogo je inteligentan, i više bih voleo kad bi se pričalo iz njegove perspektive, nego iz Sansine, bar u onom delu kad su zajedno. Ili bar mešovito, kao sa Tirionom!
    Svi Lanisteri (Osnovna porodica) su mi kul, sem Sersei!
    Ne mislim da je Rob trebao da klekne pred Stanisom, ali realno izdao je Freje! Prekršio je obećanje, i to vrlo veliko! A to nije smelo u ratu da mu se desi!

17. E da, kojii je Maloprstićev cilj?
    Zašto sve to radi?

18. Не знам о чему се овде ради, али је форум умро, па мало да оживим!

19. http://imageshack.us/m/834/9550/spojler.jpg

A šta mislite o Maloprstićevim namerama da uda Sansu za Harolda Hardinga,koji će biti jedini naslednik Erina kada se Beliš bude otresao deteta koje se trese?Kakve koristi on ima od toga?

20. Ja neću da čitam vaše postove, ali da velim da sam pročitao i ja 2 knjige, sad tražim 3.

Rekli o sajtu

Did you mean Vukajlija?

Google · 17. April 2015.