Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.
Politika · 31. Januar 2011.
A sta ako je Mnogoliki bog pravi?
Nije, odgovorio je Pavle tačno.
Nadam se da ce Martin osteti dosledan sebi u realizmu bar toliko da nijedan bog ne bude pravi :D
FUCK YEA!
Sinoć sam završio 3. knjigu, u pola 3 ujutru!
Je l' se Bren ne pojavljuje u 4. knjizi?
http://imageshack.us/m/834/9550/spojler.jpg
Tirion je keva, mislim, malo je nepravedan bio prema Džejmiju, ali nadam se da će da mu oprosti!
Kako se jebački osvetio ocu, koji je ostao pizda do kraja, svaka mu čast!
Šta će sad da bude sa Livačkom stenom?
@Pavle KZN
Pa isto kao u realnom svetu. Hrišćanin će reći Isus, musliman Muhamed, a budista Buda. Logično.
To za azor ahaie i zmajeve me zabole. Mene zanimaju Starkovi i Lanisteri. I divljani oni su mi baš gotiva.
Ja se ipak uydam u to da ce na kraju Tagarijeni da pobede. Jel citao neko od vas glave iz pete knjige koje je Martin objavio? Ima jedna Tirionova jedna Denina i jedna Dzonova.
ja sam čitao tirionovu samo.
Ja sam pročitao Tirionovu i Džonovu. Biće zajebancije.
Cuo sam negde da "Ples sa zmajevima" izlazi 17. juna, pa sad :D
Zar ne rekoše 12. jula? Na svim živim sajtovima. Uključujući i Martinovom. ?
Moze biti, moze biti. :D
Jel citao neko nesto od prica o Danku i Egu?
Jel citao neko nesto od prica o Danku i Egu?
Pročitah prvu, onu što je izašla u Legendama. Zanimljiva priča. Baca malo svetla na dinastiju Targarjena.
Kakve su to priče?
Iz vremena malo pre ovog u kome žive Snežni i bratija. Vreme kad je Emon bio žgebe.
Koliko ih ima?
Nisam sigurna. Znam da su u planu bile tri, a da su dve napisane je sigurica. Za treću nisam sigurna.
A koliko su dugačke?
Ova prva je nekih 70ak strana.
E, Storma. To što kažeš za Tuđine i Bele Hodače uopčte nije tačno. Beli Hodači su isto što i Tuđini, a njihove mrtve sluge se nazivaju samo Utvare (Wights na eng.). Čuo sam da je stara Nen u priči o njima spominjala i nekakve leden - pauke velike kao psi. Voleo bih i da se oni pojave u nastavku priče.