Dž.R.R. Martin - Pesma leda i vatra + Igra prestola (puno opakih spojlera)

1. Где сте нашли ви те прве главе Плеса са змајевима?

2. Samo trazi na netu za Deni i Dzona sample glave za ples sa zmajevima. A sto se tice Danka i Ega koliko ja znam ima za sada 3 knjige, Martin je najavio da treba da bude 9, a ja sam uspeo da nadjem i procitam samo 2 i prepricanu trecu mada to nije to :D. Prva se u originalu zove "The Hedge Knight", druga " The Sworn Sword", a treca je mislim "Mystery Knight". Radnja price je 89 godina pre pesme leda i vatre, a jedini lik koji se pojavljuje u oba dela je Emon Tagarijen (Mestar Emon).

3. Utvare

To je naziv koji mi nije pao na pamet iz prve. Hvala na ispravci. :)

4. Напокон и један антипатичан лик думре.

5. 1."You wear it quiet, woman, or I shall honour you again!" :ĐĐĐĐĐĐ Sa sve onim pljas. Jedva sam dočekala ovaj momenat.
    2. Brenov san opet. Ništa ne otkriva. Za sad.
    3. Deni koja spušta jaja u vatru i ne opeče ruke. Definitivno hint za ono što će se desiti kasnije. Vatra ne može povrediti zmaja. :D
    4. Napad u šumi. Oša mi deluje izveštačeno nekako, poluludo. Ne sećam se da je ona iz knjige takva. Nije ostavila utisak. I gde su jebeni jezovuci???
    5. Deni koja jede konjsko srce. Brutalno. :)
    6. Tirion. Čoveče, ni manjeg čoveka, ni veće budale. Zamalo da se udavim hranom dok sam slušala njegovu ispovest. I bron koji sleže ramenima i onako šeretski nabaci osmeh - pun pogodak.
    7. Verni Lansel, nadrndani Renli (in your face, big brother!) i Baristan koji je svestan kakvog šljemaru imaju za kralja i šta mu se dešava.
    8. NPC koji kuka na Planinu. Ne znam zašto, ali nisam očekivala da će ovo prikazati. Samo ne znam šta im je trebalo ono s ribama. Ne sećam se da je toga bilo u knjizi. OK, kapiramo. Ovo je odmazda za zarobljavanje Kepeca. I Maloprstić koji ne ume da se kontroliše. xD I ključna zamerka za ovaj deo: Berik bi trebalo da je baja da se usereš, bre. Napraviše nekog kome ću facu zaboraviti čim nestane s ekrana. :) A Ned pametni iz tiganja u vatru.
    9. Mesečeva vrata. Volela bih da imam to u stanu, naravno, sa nekim zaštitnim debelim staklom, ili tako nečim.
    10. Ih, što volim što sve žive masakriraju ubodom u arteriju. Samo da šiklja, ojsa!
    11. Šta koj moj s proseravanjem oko Sanse. Ona jeste idiot na početku, ali nikad nije bila nepristoja prema obrednici. Šta im to treba? I da, ovo je onaj Džofri kog Sansa obožava i kog jedino vidi. Eh, već mi je žao, jadnice.
    12. Ne shvatam poentu one scene s crvenokosom kurvom. Šta, nismo imali dovoljno golotinje, pa da nadoknadimo? Možda jedino da se prikaže da Zimovrel uskoro neće biti siguran, dakle, rat je počeo, spasavaj živu glavu.
    13. Seven hells! Kako da ne voliš Arju. Auf, već sam zamislila kako Ned u glavi prčka: Iz detinjih usta... Izgleda da zlatokosi Džofri koji ne liči na kralja i ne poštuje zakone genetike ipak nije njegov sin. Šokantno! Zato li je Erin tražio Džendrija. :)
    14. Tvrdoglavi Viseris završi svoj jadni život. I odjeknu metal u sudarusa zemljom. "He is no dragon. Fire cannot kill the dragon."
    15. Najbolja epizoda do sad. :D

6. Odgledao i šestu. Može da se nađe odma i sedma samo lošiji kvalitet, kao strimovali su je preko neta odma posle emitovanja šeste. Možda skinem i tu sedmu.

7. Meni je mnogo gotivan i Eron Grejdžoj,sav u Sv.Sava fazonu.Opasni monah koji između dva luda brata gleda da izvuče najbolje za narod,a i ne podnosi tunjave ljude iz Zelenih zemalja.

8. Meni je od Grejdžoja Aša najgotivnija. Ono riba sa integritetom ... ili bolje da kažem sipa sa integritetom :P

9. http://www.youtube.com/watch?v=SsMHMdQWdMg :D Mogu da gledam opet i opet i opet. Kako začangrlja glavom po zemlji. xD

10. Aša muškarača,dobar je lik.

11. Skidam sedmu epizodu, webrip, javljam kada odgledam ... ako se setim.

12. Odakle je skidaš, Ajvar?

13. EDIT: Nema linka više. Ko se ovajdio do sada to mu je :P Ako nekome treba link neka mi pošalje na PM.

14. Hvala. Možeš i ti obrisati sad. :)

15. Storma onaj link je bio fake, nemoj da skidaš, sada sam proverio. Imam još par njih da proverim pa ću pravi da linkujem kasnije lol

16. Ja odgledao šestu,žao mi Vardisa Higena,uzalud pogibe dečko...Zbog kurve crvenokose i njenog retardiranog žgebeta.

17. Storma onaj link je bio fake, nemoj da skidaš, sada sam proverio. Imam još par njih da proverim pa ću pravi da linkujem kasnije lol

Sreća pa nije hteo da radi. :D

18. Martine vrati Edarda Starka DECHKO!!!

19. Našao dobar link. Upravo gledam sedmu epizodu, utisci za nekih 50ak minuta. Tivin se pojavljuje u prvoj sceni to sam video :P

20. Našao dobar link.

Takođe. :)

Rekli o sajtu

Na sajtu vukajlija.com definisan je pluskvamfutur I i II , poseban morfološki oblik glagola, kojim se služe političari kada govore o ulasku Srbije u Evropsku uniju.

Kurir · 20. Februar 2011.