Dž.R.R. Martin - Pesma leda i vatra + Igra prestola (puno opakih spojlera)

1. kontam da je njen hejt klub povećao broj članova

Meni je, recimo, mnogo gotivnija kao anKet. :Đ
    A kontam da će Pod i Bri verovatno preživeti, inače bi ih hladnokrvnije utepao. Kad nije ostavio klifenger za Neda, što bi za ovo dvoje? Mada...

A što se mape tiče - Google is your friend.

Реално, Сторма Омер Екић. И да, ево електронске Сторме

Mogu komotno da me stave mesto nekog pokvarenog semafora što samo pokazuje crveno svetlo.

2. Vratiće se Crna riba, o da, i jebaće onog mutavog Freja. A svi ostali Frejevi će da izgore i ima da se sruše Blizanci i premosti rijeka preko njih, da im se zatre trag, a stari Frej da to sve gleda prije nego što ga objese.

3. Frej će d'umre od starosti, ili od overdoza vijagrom. Kakvo bre vešanje?
    Brinden ono beše otplivao iz zamka da mu se izgubi trag?

4. Ma Frejevi su mi najodvratniji likovi u čitavoj priči. Jes, otplivala riba u noći bez mjeseca. Ali Sersei glupača je sasjekla granu na kojoj sjedi. Pritvoriše i nju u ćuzu. Hahaha. A Lorasa sjebaše, sad će i on biti bogalj, ili unakažen od vrelog ulja, ako uošte preživi. Ja sad navijam za Pustinjske zmije.

5. wojteče, si video poslednju - gde su moji jezovuci??? :)

Eto, ja prolupah skroz. Sanjala sam kako sam ja Edard, i bežim kroz neko šipražje na obali mora od Džejmija i još nekog. Svi smo na konjima, inače. I sad, ja kad ne mog da se provučem kroz to šipražje, krenem da plivam dok ga ne zaobiđem i opet nazad u sedlo. I kontam se ja kako sam pametan (pošto sam Edard, je l' te, pa muški rod) što bežim, jer znam da imam bržeg konja. Međutim, u jednom momentu krene neki vulkan da eksplodira i mi se svi zaustavimo i sednemo pod neku nadstrešnicu. I tu ja kažem Džejmiju kako smo debili što hoćemo da se ubijamo kad je i onako nerešeno - moj sin mrtav, njegov sin mrtav. I on tu krene da me bije, i ja se trznem i prebacim se u svoje selo. I sad, kao, tu se snima serija. I sad ja kontam kako da pokupim autograme glumcima. Na moju sreću, neki čiča organizovao večeru, za koju je Lord Edard išao od kuće do kuće i pozivao narod. Inače, Šon Bin nije hteo da dođe, jer ga nisu platili. Dođe nekako vreme večere, vidim ja tu Deneris i Lansela, nažvrljaju potpis u knjigu i odu. I taman ja da se upoznam s Rakarom, probudim se. Pih...

6. 1. Arjino prvo ubistvo - awwwwwww...
    2. Sansa i Pseto - Previše kratak susret.
    3. Sirio - + i omiljeno!
    4. Varis je odličan. Kad namršti facu na pominjanje milosti u fazonu "Je l' ovaj ned normalan?"... Neprocenjivo. :)
    5. Vidi se da je Martin radio epizodu, deluje mi kao da je sve kopirano iz knjige, tako i ovaj Semov Šerlok momenat.
    6. Čoveče, ubiješ me ako sam razumela išta sem king's landing od svega što je onaj NPC naparlao.
    7. Kako je dobro prikazano da se Džonova arogancija još drži, kad samo pruži ruku za pismom.
    8. Sansa ima jebeno mrtve oči. Uopšte nema emocija u glumi. I š'a koj moj sa Serseinim obrvama. Tačno kao da joj je kaka non-stop pred nosom.
    9. Jej, Rob! :D Teon ispade pametan još. Čudno mi to malo, al' ajd... :)
    10. Scena s gavranovima dojajna.
    11. Liza mi se sviđa iako sam je drugačije zamišljala, bo me Amok i njegovi crteži. Dobra skroz, piči po živcima taman koliko treba.
    12. AAAAAA, Šaga-odseću-vam-muškost-i-baciti-je-kozama!!!
    13. Al' je Torn budala, našao da zeza čoveka koji drži nožekanju u rukama. xD Svideo mi se ovaj "blood will always tell" momenat. Ukazuje na Džonovu buduću "izdaju".
    14. Nedeljna doza jezovuka - jej. Da mi je neko viknuo bu! iza leđa, srčka bi me strefila.
    15. I eto kako hrabri Kal zajeba svoj život. Kul čupanje grkljana, inače. :)
    16. Odmah sam prepoznala Velidžona. :) Mnogo mi se svidela scena - Rob koji se smeje kao popišan je genijalan. :)
    17. Još Roba? Fine with me. :) A vidi se da je pravi mamin sin, ponavlja isto što je i Ket rekla njemu.
    18. Kako je cakan Rikon - No, they won't. Koliko je samo bio u pravu...
    19. Od sad one ziljave čizme zovem Divljanke. :D
    20. Hodorova piša - toliko nisu morali da idu do detalja s ovom epizodom. xD Sviđa mi se Oša.
    21. Još Roba! Prvi put da se čestito nasmejem u epizodi, zahvaljujući onoj velidžonskoj budaletini. :) Dobro odrađena scena s Ket i sinom joj.
    22. Gorštaci su keva, šteta što Timet nije neki baja... Uvek sam ga zamišljala tako... Čela je keva. :D Trebao mi je minut da skontam da je onaj klibereći gardista u stvari Kevan. Koji Tirionov skenjan pogled. Da su ovi znali koliko Tivke ceni svog sina...
    23. Hhahahhaahhaha, winter is coming i shit gold u jednoj rečenici. :D Ja se ismejah, a ovo bi kao trebalo da je ozbiljna scena.
    24. Jaoooo, koje sotone ovi incestoidni magarci. Iznerviralo me i u knjizi, i sad. Ugh! Siroti Baristan. :(
    25. Da zažmurim, Sansa bi i bila dobra, ali kako lošu mimiku ima, uau... Džofri izgleda kao idiot s krunom.
    Da zaključim - dobra epizoda. :)

7. 20. Malo su inače preterali sa pišama, mogao sam da živim ne znajući kakvu pišu je Martin osmislio kojem liku. A smem da se kladim u levo jaje da će Oša da ispadne extra pica u nekom momentu, samo ne mogu da se setim ničega iz knjige pošto sam je daaaaavno čitao.

I što se tiče onog čupanja jezika velikog nam Kala, zar on nije tu jebenu povedu zadobio boreći se protiv nekog drugog kala, kada su se kalisarski krljali svi na gomilu??? I zar nije bila onako baš ogromna, preko celih grudi???

8. dooobra epizoda...

9. Da, što se Droganove rane tiče, ovako su scenaristi i Martin izveli opak "piling on" na Deneris koja će osećati višestruko umnoženu krivicu - em je rana nastala tako što se tukao oko nečega što je ona uradila, em će se zagovnati zato što je ona tražila da se za ranu pobrine veštica, em na kraju zbog svega toga ode pastuv što će uzjahati svet... Surovo sapunjavo!

10. UMRE TIVIN, UBIJE GA SIN NJEGOV, TIRION. ODAPEO MU STRIJELU IZ SAMOSTRIJELA DOK JE OVAJ KENJAO. UMRU OBA BRATA KEROVI, ONAKO MUČKI, OBOJICA.

11. Jedan Klegani je preživeo, a drugi možda bude zombi. :)

12. Nije, crkli su obojica, dok Martin ne kaže drugačije.
    Natalija Tena mi je dobra riba, ali nije ona za Ošu, jer ova treba da bude viša i starija.

13. Pseto je mrtav definitivni a klegani će da bidne neka nakaza sto posto bre, videćete...

14. Pseto je mrtav, ali da li je i Sendor? Ima onaj jedan ogromni monah koji voli pse, čisto da kažem... A Gregor će postati Gregorštajn. :)

http://28.media.tumblr.com/tumblr_lmhcniHI2k1ql0j21o1_500.jpg

15. Pseto mrtav nije, nema šanse da je mrtav u to sam siguran.

16. ajvaru kako si siguran? Našli su ga oni paćenici i uzeli mu kacigu... Mislim da će ga Debeli ostaviti mrtvog, nije valjda tolki smarač da vaskrsne svakog lika baš...

Rekli o sajtu

Definiše se sve i svašta. Tako se mogu pročitati definicije baksuza, alapače, čitulje, smrti, rezervoara za smeh, kolateralne štete, Živojinović Velimira, zvanog Bate, dnevne svetlosti, gospođe džem!, Brus Lija… „Je l’ ti puši ćale?”, „Je l’ mogu u WC?”, „Chuck Norrisisati” i još mnogo toga može se naći na ovoj internet stranici. Zato ne iznenađuje što se mnogi kad jednom dođu, ponovo vraćaju na nju. Neki čak postaju i zavisnici, pa traže od moderatora da ih banuju, poput jednog studenta koji je zahtevao da mu zabrane pristup na nedelju, dve dana da bi mogao da uči.

Status Magazin · April 2009.