Dž.R.R. Martin - Pesma leda i vatra + Igra prestola (puno opakih spojlera)

1. Главне замерке девете епизоде:
    Где је јебени Болтон?
    Битка са Тивином није имала две хиљаде северњака, већ 12 хиљада, сва пешадија севера, овако Роб испаде спреман да баци две хиљаде људи у сигурну смрт.
    Шта, као жртвовали се? Курац.

2. Nisu prikazali ni šaputavu pumu ni onu sa tivinom... koji je njima kurac, jel njima jasno koliko sam ja to čekao...

3. Ovo je bilo dobroooooooooooo, sad treba dočekati ponedeljak za zadnju pa još godinu dana za sledeću sezonu :( . Treba sve to odjednom da snime i stave na net da mogu da gledam kao čovek!

4. Ja nisam gledao ni osmu. Čekam da opale i desetu, pa da odgledam u komadu 3 epizode ko čoek.

5. Ned's dead, baby. Ned's dead. Dojajno.

U knjizi nije bila prikazana bitka u Šaputavoj pumi (puma, lol), nego smo manje više-isto kao u seriji, njene rezultate saznali iz Ketinog ugla, ona čeka u šumi da neko dodje da joj javi, dodju jave joj i jeeeej.

Dobra fora kako su se izvukli iz prikazivanja druge bitke, zato. Tirion zanesvešćen zalutalim čekićem svojih brđana - hahaha.

I da, druga sezona - potvrđeno april 2012. Jebiga, treba to snimiti sve.

6. Nemojte mi reći da prva sezona ima samo 11 epizoda ? ... Shit :(((

Taman sam se naložio ...

7. Нећемо. Рећи ћемо ти да има 10. 3:)

8. Нећемо. Рећи ћемо ти да има 10. 3:)

Znači deset i trejler od jedanaeste ... loooool ...

9. Мени је Особа Која Зна О Серији И Књизи Једнако Колико И Сам Писац рекла да има десет епизода први серијал, тако да, ја то прихватио као једину и непобитну истину. :)

10. Sto ne snimise sve u jedan film od 60 sati...

11. A kada će sledeća knjiga?????

12. 12 јул, на енглеском.

13. Nadam se da će neko da okači na torent u pdfu ili nekom drugom, elektronski čitljivom, formatu.

14. Ма качиће брзо, сто посто. Таман да придодам електронској збирци, кад већ немам кеша за папирну.

15. Ja sam čitao dvije knjige Lagunine, a druge dvije sam skinuo sa neta, na hrvatskom, pa mi se sve izmješalo. Sad planiram da skinem sve ne engleskom , pa da pročitam sve ko čovjek.

16. Ovako po mom mišljenju bi mogao da se odvija dalji tok priče:

- da Melisandra uz pomoć svojih plamenova otkrije Džonu tajnu njegovih roditelja.
    - pošto je Stanis toliko siguran da je on Azor Ahai na kraju će otići da se sam obračuna sa tuđinima i onda će da ga oni iskasape kao prase pred prvi maj.
    - da će se Teon Grejdžoj na kraju Plesa otarasiti Boltonovog kopileta i vratiti na Gvozdena ostrva i tamo će posle imati puno problema sa Vranookim, ali će ga ipak na kraju nekako svrgnuti sa trona.
    - u posetu Deneris idu Tirion, Kventin i Viktarion. Viktarion će sigurno od nje tražiti jedan kres kako bi se osvetio Juronu. Deni sigurno neće hteti da se uda za Jurona koji namerava da joj ukrade zmajeve. Kventin će verovatno isto od nje tražiti bračnu ponudu da bi stupila u savez sa kućom Martela. Ne znam kakvog bi posla Tirion imao sa njom, ali će se Deni sto posto opredeliti za njega. On je jedna od tih zmajevih glava što su proricali Neumirujući. A treća glava je Džon Snežni. Njih troje će zapevati pesmu leda i vatre, tj. uništiti tuđine. A za sam kraj da Džon i Deneris postanu novi kralj i kraljica Sedam kraljevstava, Tirion recimo njihova desnica, a Sem, Kventin i Davos članovi njihovog malog veća.
    - da Brijena preživi gozbu za vrane i zaplovi u Bravos da pronađe Arju. Tu bi se njih dve zgotivile. Zombi Kejtlin i Brijena na kraju da umru, a Arja da odraste u legendarnog ženskog viteza o kome će pevači pevati u narednih malih milion godina.
    - da Sansa na kraju osujeti sve Maloprstićeve mahinacije i da se u njoj konačno probudi takozvana "vučja krv".
    - Sersei u Gozbi za vrane stalno tripuje da je Margeri ta mlada kraljica koja će je uništiti. To će biti Deneris, a valonkar nije Tirion, već Džejmi. Verujem da će na kraju Sersei toliko da odlepi da će se smučiti Džejmiju i on će je preklati kao što je preklao i Erisa.
    - I Bren bi mogao da ima veliku ulogu u uništavanju Tuđina. Mogao bi da poleti, ali bi na samom kraju mogao i da ponovo prohoda.
    - Kada svi Frejevi budu poriknjavali voleo bih da Tuliji ponovo zavldaju Rečnim zemljama.
    - I za sam kraj kad već toliko likova riknjava iznova i iznova, ne bi me čudilo da Martin neke od mrtvih vrati u život, kao na primer kala Droga, ali ipak najviše bih voleo da vrati Roba Starka.

BAŠ OPAKI SPOJLERI, ZAR NE :D

17. Skinuo sam zadnje 2 epizode, napokon, i odgledao po 3 puta naravno :)
    E sad. jednu scenu sam ponavljao nekloliko desetina puta. Tačnije, jedan djelić. Kad Sirio ostane da se bori sa onim vitezom, a Arja bježi. Sirio ima ostatak štapa za vježbanje, a vitez mač. Metalni, naravno. Kad krenje Arjino bježanje, čuje se udar metala o zemlju, odnosno pad mača, a tek u sledećem kadru kreću da dopiru zvuci iz one druge prostorije, odnosno drugih vrata u hodniku. Poslije se taj bijeli plašt pojavljuje kad Baristan dobije nogu, ali možda ga je Sirio ipak onesvijestio i zdipio. Ja se nadam da jeste :D

18. Mislim da je preživeo i da ćemo ga još videti. Samo, ko će dočekati april 2012-e.

19. E da. i još što me je tako nanerviralo je to što nigdje nema jebenog Lorda Crne ribe. Pa zašto, jebao ih konj sve redom? Seven hellz!

Rekli o sajtu

U subotu, 27. novembra 2010. u Klubu studenata tehnike biće održana smotra sadržaja popularnog šaljivog sajta. Vukajlija je mesto gde se Internet zajednica okuplja kako bi na duhovit i originalan način definisala reči i izraze, sleng termine, našu svakodnevnicu i aktuelne događaje, po paroli - „Ovde možete da definišete sve ono što ste oduvek želeli, a nije imao ko da vas pita”.

Mondo · 25. Novembar 2010.