Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.
Politika · 31. Januar 2011.
ma ja vise ne znam sta sam gledo sta sam procito....najgori moguci scenario....presto sa citanjem kod trece knjige...onda uzo gledam seriju i otislo sve u picku materinu
a i da ih dodje 30 000 divljana, svejedno moraju da se penju preko zida....mogu kamenjem odgore da ih gadjaju i to je to....al ne, mora da se komplikuje uvek nesto
A da samo prođu pored crnih idijota? Garant, da prođu pored njih, crna braća bi ostali u crnom zamku da većaju da li treba da siđu južno da brane narod ili je njihovo mesto na zidu.
https://www.youtube.com/watch?v=cFzSvLuONA4
PROĐOŠE!
како да прођу од зида
pa da se penju celom dužinom ovi ne mogu da ga brane nikako. mada moraju da probiju kapiju neku jer žene deca starci mamuti i ostala goveda ne mogu da se penju.
Penis je serija. Nista se ne desava. I sta ce biti sa psetom kad ga nis vec proburazili tako u krcmi??
A bar su te scene interesantne, iako se ništa stvarno ne dešava zanimljivo.
Isto nema nikakvog smisla što Sansa i Pedofinger ulaze u Dol kroz Krvavu Kapiju, Bloody gate, ako su pošli brodom iz Kraljeve Luke zašto se nisu iskrcali negde na istočnoj obali Dola Erinovog, na Prstima kao u knjizi. Ovako su morali da se iskrcaju negde u Rečnim zemljama i da idu 100-200 km kroz zemlju koju kontrolišu Lanisteri i Freji, i prođu kroz iste Mesečeve planine koje vrve od brđana koje je Tirion naoružao čeličnim oružjem.
Mada su verovatno samo hteli da prikažu Bloody gate sada jer nisu imali para u prvoj sezoni kada je to imalo smisla, tako da jebeš onda svaku logiku.
Jeste, to je taj tip igrice. Učestvovao sam kao beta-tester iste pre skoro godinu dana. Ganer je u pravu, igrica jeste za zaluđenike, ali je ipak zanimljivija od serije jer prati događaje iz knjige ali iz perspektive jednog, kako to Martin kaže, "neznatnog lorda", čiji lik, ime, baner i vazalstvo biraš na početku. Igrao sam za Starkove i smorio se čim se beta testiranje završilo. U beta fazi je bila prepuna bagova što je i normalno, nadam se da je sada dovoljno pristojna za igranje. Uzgred, debeli je lično apruvao kreiranje igre.
Seriju su zasrali do balčaka, nerviram se sa svakom novom epizodom. Postala je dobra samo za one koji knjigu/e nisu ni otvorili.
a dobro to sa kapijom i nije tolko bitno
usrali su totalno što u ovoj sezoni nisu ubacili Grejdžoje, tačno se vidi kako im nedostaje priče pa izmišljaju sranja, ionako će Brenovu priču ispucati do kraja ove sezone, a i ono u Mirinu mi se čini da im ponestaje materijala. I onda kreću još veća izmišljanja i proseravanja, a debeli kurcem ne mrda da završi knjigu.
брате, цела пета књига се дешава у мирину, јеси луд, нема ту потребе да се измишља
ma šta se dešava, Deneris razmišlja oće da se prca sa Naharisom, il da joj Dotrakinja liže pizdu, il će da se prca sa onim mirinskim plemićem. Jedino što se dešava je ono na kraju kad Drogon isprži brdo ljudi na onom velikom okupljanju, pa ona uzleti na njemu
+1 Peaks
u Plesu sa zmajevima zmajevi 3/4 knjige zakljucani u tamnici.
Jedino se desava nesto u mirinu kada, ko sto rece Piks, Degeneris uzjase onog zmaja Drogona ode u pizdince, dobije prvu menstruaciju posle ko zna koliko i naleti na starog ko-a i njegov kalasar
Dobije prvu menstruaciju?
dobije prvu menstruaciju posle ko zna koliko
Se samo meni učinilo da Gnezdo sokolovo ne izgleda isto ko u prvoj sezoni?
зар она није требала већ да отера јебеног џору?
Тај зид прелази како ко стигне. Леприконе, тај зид је Бујановац Вестероса. Служи да утера мало реда међу насилнике. Ко не буде слушао, ићи ће да чува зид. Служи да би држао топлу црну браћу даље од дневне политике. Танка игра ироније, где Северњаци мисле да је част бранити зид, Јужњаци га гледају као једну верзију смрти, а Западњаци не верују у зид после живота и поуздају се само у смрт. Зид је манастир, затвор, касарна.
Подсети ме на причу једног другара, који је рекао воднику да није логично то што им је наредио. Онда му је он рекао: "Видиш овај зид око касарне. Он не служи да спречи војника да га прескочи и побегне у град. Сваки војник може лако да га прескочи. Тај зид служи да спречи логику да уђе у касарну."
https://www.youtube.com/watch?v=EYBAMxJecLI
http://srbin.info/2014/05/06/hram-iz-serije-igra-prestola-raden-po-modelu-hrama-svetog-save/
лоло идемо