Dž.R.R. Martin - Pesma leda i vatra + Igra prestola (puno opakih spojlera)

1. Još jedna stvar u seriji koja je drukčija nego u knjizi je to što Remzi ima umeća u borbi. U knjizi je Ruz jedanput rekao Teonu Smradu da Remzi mlatara mačem kao kasapin kad seče meso, što bi značilo da ne ume da se bori. A ovde u seriji gvozdenljudi koji su navodno najbolji borci na ostrvima ne mogu da ubiju jebenog Remzija koji je napola go. Čudno što Ruz Bolton nije učestvovao u borbi sa gvozdenljudima. Kao da ga uopšte nije bilo u Užasniku u ovoj epizodi.

Ipak, rstva koja me je u ovoj 36. epizodi najviše oduševila je Tirionov govor na kraju. I kako svi krenu da zure u njega, podseća me na klasične scene latinoameričkih sapunica :D

Siguran sam da će zadnje tri epizode ove sezone biti vrh...

2. Meni je za sad najveci problem to sto divljaci nisu napali Crni zamak i sto su se ovi matori iz Nocne straze vratili tako da Sneguljica i nema sanse da postane sultan umesto sultana. Sad ne znam kako ce taj deo razresiti...

3. Demokratskim putem. Ne zaboravi da je autor u knjizi mogao da sere o socijalizmu koliko je hteo. Na TV mora da se štite osnovne tekovine demokratskog društva i očuva njihov način života.

4. Sad pogledah ovu što je poslednja izašla. Nije govno od epizode. Dobre scene sa Grejdžojem i Lenisterima.

5. Такође губи се онај утисак да је Арја неким делом крива за Црвену Свадбу јер је ослободила Болтона.

nije ga valajda ona oslobodila, on je bio tu negde u hudu talio se sa vargom houtom. ona je oslobodila menderlija glovera i ostale sjevernjake. kriva je za svadbu jer nije roknula tivina d gadfadera dok je mogla, jer bez tivina kurac bi se bolton i matori frej drznui za tako nešto. doduše bolton bi možda nešto i pokušao ali matora kurva nikako bez velikih leđa.

6. zavrsavam po treci put drugi deo cetvrtog, stigao do dela gde brijenu oce dobesi zombi kejtlin. i ova na kraju prihvati da kokne dzejmija. ono sto mene zanima, dal su koknuli podrika? pise brijena kako mu se grce noge i kako umire, jel lipco?

7. Brijena kurva ispala, picka izdala Dzejmija, da bi spasila svoju ruznu facu. A Kejtlin... ? Za lju smo jos u prvoj knjizi ustanovili da je raspala glupa kurvetina

8. a ja nešto mislim da će Džejmi kad se susretne sa Kejtlin da joj obeća da će roknuti Sersei, pošto je ona veštica u viziji videla da Sersei ubija brat, a nešto nemam utisak da će to biti Tirion. A sve vizije su joj se ostvarile do sad

9. taj martin je ženomrzac jerbo mu je svaki osim arje, brijene(dok nije izdala đejmija) i eventualno sanse u kasnijim knjigama, svaki bukvalno svaki ženski lik neurotična iritantna glupača... ne msilim da je to slučajno šta kao on nije svestan kakvo iritanto hipstersko govno aka deneris je izašlo iz njegovog pera..

10. urke golo kurke

Još jedna stvar u seriji koja je drukčija nego u knjizi je to što Remzi ima umeća u borbi. U knjizi je Ruz jedanput rekao Teonu Smradu da Remzi mlatara mačem kao kasapin kad seče meso, što bi značilo da ne ume da se bori. A ovde u seriji gvozdenljudi koji su navodno najbolji borci na ostrvima ne mogu da ubiju jebenog Remzija koji je napola go.

Ovaj rad.

11. како је разбио клип манијаче

генијално

Rekli o sajtu

U busu se devojka svadja preko fona da se ne kaze Vukajlija nego Vujaklija za recnik... ocaj na njenom licu kad je shvatila da ne moze objasniti

Mokoš · 11. Maj 2011.