Dž.R.R. Martin - Pesma leda i vatra + Igra prestola (puno opakih spojlera)

1. Preživeće Pseto nemoj da se cimate...pregotivan je to lik

2. vratiće se džukac i jahaće odbeglog jzma

3. pseto će postati monah

4. Kako su upropastili ovu epizodu, razocarao sam se. Najbolja scena i najvece iznenadjenje u knjizi kad Stanis bane sa 3500 konjanika iznad Zida i sjebe 100 000 divljana. Ovde kao da je divljana bilo 300, pa jbt, nocna straza bi ih sjebala da su krenuli svi. Takodje, sto Dzejmi ne kaze Tirionu za onu kurvu kad ga oslobadja i Tirion njemu kako se Sersei jebala sa Lanselom, a to su neki prelomni trenuci u kojima se oni totalno promene i zbog cega Tirion i odluci da ubije Tivina. Onda najjaca recenica u knjizi, kad rokne matorog i prospe mu creva, zamaze ga sopstvenim govnima i poentira sa "Ipak ne seres zlato". Ocekivao sam da to ovde bude recenica na koju cu se najeziti i biti srecan kao mali majmun. Onda Dzodzen Rid umire i kakvi su ono jebeni kosturi, trebali su da budu kao oni zombiji sto je Dzon jednog skenjao u prvoj sezoni. I onaj BloodRaven ima fazon 300 godina, raste korenje iz njega, iz oka mu grana viri, on ovde mladolik jos. I Brijena prebije Pseto,a treba kasnije da naidje na njega i da ga ne prepozna. Inace gledam seriju i knjigu kao dve zasebne celine, ali su toliko stvari ovde zasrali da ne znam kako ce da se izvuku osim ako ne promene dobar deo price...
    Ali definitivno najvece razocarenje Stanisov upad i ubistvo u klonjari, ocekivao sam mnogo vise, prosla epizoda mnogo bolja,popizdeo sam sad,aupickumaterinu

5. ma može divljana da bude miijon protiv teške konjice nemaju šansi. a i mens rajder je ono što ih drži na okupu a stanis je tačno na njega udario i sjebo ga. nije loša epizoda jeste i ja sam čekao pičkaranje džejmija i tiriona al nije to toliko bitno.

6. ič se ne provaljuje da je šatro 100000 divljaka onih, ko da ih jedva ima 500 plafon

7. брате логично је да је тај штаб ђе су менс рајдер и остале виђеније главе иза војске, дакле морала би коњица да се коље цео дан да би пробила до њих ако већ има 100 иљада дивљака, не да после минут упадну тамо и заробе га

8. Ma bas i jeste fazon da ih bude milion, mnogo veci efekat bi imao taj Stanisov upad, nego ovako da je prebio 300 divljana u sumi nekoj, zajebi to. Bitno je jer je to prelomni trenutak da Dzejmi kasnije spali ono pismo od Sersei, a i ona misao Tiriona vodi sve vreme dok se jebava tamo, kako nije bitno. Mnogo dobra poslednja scena sa Arjom, ali sam se smorio koliko su dve najbolje scene u knjizi uz Crvenu svadbu morali bolje da odrade, ovako su ostale nedorecene, dok sam ih gledao mislio sam NJAAH. A kad sam gledao ubistvo Oberina i Crvenu svadbu, iako sam znao sta ce se desiti, pomislio sam "Sunce ti jebem kalajisano", bio pod utiskom jos sat vremena posle

9. isto se slazem, nevezano za knjigu, da je taj napad 100 000 divljana preblago uradjen.......ni u jednom trenutku nisam imao osecaj da masa od 100 000 ljudi napada.

jos kaze da je poslao 400 ljudi 5 milja dalje od zamka na zid da se penju...pa posalji ih par hiljada jebemu sve...

al mnogo nerealnije mi deluje odbrana zamka i zida sa 100injak i manje ljudi......pri tome dole u zamku ih je bilo 20 kad su ovi upali, i poceli da ih kolju, ja sam prebrojao barem 14 ljudi da su pobili, a sisli sa zida samo torn i dzon sa jos par ljudi, i sve ih pobili, i odjednom ove crne brace ima vise nego na pocetku....to je moralo biti odradjeno tako da ih je u odbrani bilo makar 500, ovako je glupo ispalo

koju je korist imao stanis od ovoga? ne verujem da je tek tako krenuo?

10. све је у праву зверко.

11. то сам већ писо, најочајније да мртви продуценти не могу да одраде 500 браниоца уместо 100 и тиме не укењају читаву епизоду.

12. koju je korist imao stanis od ovoga? ne verujem da je tek tako krenuo?

oće sever dečkonja. vrv zato što je sever trenutno najslabiji region a on je ojađen kod blekvoter beja.

13. Nekako mi postade Arja kul, tek sad pretpostavljam kad ode na Braavos i izuči vještine ubijanja od onog lepog :)

14. Upravo sam rezervisala karte za Dzordz Martinov masterclass.
    Da ga pitam dokle misli on ovako!!!

http://www.nifff.ch/?a=293,914,3222

15. I mene zanima kako će Džejmi sad da napravi zaokret, pošalje Sersei u tri pičke materine i ode u Rečne zemlje. Ne postoji razlog za to u seriji, nema predstavu šta je radila dok je bio zarobljen, jer mu Tirion nije ispričao. Još su se i jebali ponovo u poslednjoj epizodi, ljubav cveta

16. Ja sam čuo nešto da će u sledećoj sezoni biti još jedna stvar koja neće imati blage veze sa knjigom. A to je da će Džejmi verovatno putovati u Dornu. Mada ništa nije još 100% sigurno......

17. bio je video na netu (obrisan u međuvremenu) gde ova riba čita deo scenarija za jednu od peščanih zmija, i pominje da se srela sa Kraljeubicom, tako da moguće da će Džejmi dobiti zadatak da nosi Planininu glavu u Dornu umesto onog iz Kraljeve garde što je u knjigama to obavio http://www.imdb.com/name/nm0713389/

18. Nadam se da će đembeli knjigu raditi odvojeno od serija inače ima da zasere samo tako. Brate, mislim 4. sezona a od Grejdžojevih ni traga ni glasa, samo Aša koja sa vojskom pobegne od 3 kučeta???!??!??

Ouuuvaj... E, da, Stanisova teško oklopljena konjica je pregazila one mučenike koji su se sa nekim primitivnim oružjima jebavali oko zida tako da tu nema neke preterane filozofije.

19. Ima filozofije, jer je u seriji ta scena uradjena sranje. Izgleda kao da je Stanis sa par hiljada konjanika pregazio 300 divljana u nekoj sumi, a zamisli kakav bi imao osecaj da gledas kako sa 3000 konjanika sjebava 100 000 divljana kao sto je u knjizi i da je malo veci faktor iznenadjenja,ovde je nekako pomuceno to sve. Pa tako bi bila najbolja scena u seriji. A oni skrcaju pare na 5 minuta prikazivanja kako smaracica vezuje zmajeve,umesto da su ih ovde usmerili. A te CGI scene sa jezovucima i zmajevima najvise kostaju.
    O tome ja govorim, cini mi se da me nisi razumeo.

20. Trebalo da snime scenu kako se Pseto i Brijena jebu i biju se tokom seksa, to bih voleo da vidim.

Rekli o sajtu

Na sajtu vukajlija.com definisan je pluskvamfutur I i II , poseban morfološki oblik glagola, kojim se služe političari kada govore o ulasku Srbije u Evropsku uniju.

Kurir · 20. Februar 2011.