Dž.R.R. Martin - Pesma leda i vatra + Igra prestola (puno opakih spojlera)

1. Brt, to je staro sto godina.

2. koji kurac su menjali onog starog planinu za ovog ogromnog teretandziju? sve je bilo bolje nekad dok je stari planina bio, on i pseto najjaci likovi.

nego, da sad mozes da biras jednog lika iz serije koji bi da ti bude telohranitelj, uzimajuci u obzir njihov karakter i fizicke predispozicije...koji bi to bio? znaci mogu svi osim zmajovi...

ja se dvoumim izmedju 1) dzore mormonta, deluje mi veran ko pas i da bi se uvek uletao za mene ko god da napadne, plus ima dobar borbeni skil
    2) Brijene, isto verna ko pas uvek bi uletela i sve plus jaka ko kobila
    3) onaj tirionov placenik, sto je sad kapetan na gradsku strazu, isto strasan skil, al pitanje kolko bi mi bio odan i to sve...
    4) pseto mozda najvise, al s njim se nikad ne zna, pitanje kolko bi mi sluzio

3. Što se skila tiče, Brijena je sjebala i Pseta (kad je bio u top formi), i Džejmija (doduše, tad je bio na bolničkoj hrani). Ajde da pomenem da je omlatila i Lorasa.

Mada je i Džora stara kuka, daleki veći exp level.

4. ја бих узео арју јер се регенерише брзо и не би мого нико да је убије

5. Kad sam već tu...

"Igra prestola" je jedna od retkih knjiga koju sam batalio sa čitanjem. Svaka čast Martinu na svetu koji je stvorio, ali čovek nema taj dar za storiteling. Svaka rečenica mu je na istu foru: "nosila je haljinu koja joj je otkrivala levu dojku, on je nosio dublet sa izvezenim okrunjenim jelenom...bla, bla, truć". K'o da neki udbaš pripravnik referiše šefu, a ne da priča priču. Ne ume ni da izgradi saspens: kad su obezglavili Neda k'o da su pile zaklali, a ne živog čoveka.
    Ima dobrih stvari, uglavnom su to dijalozi, ali su razbacane na sve strane.

Druga stvar koja mi smeta, ne nešto preterano, jeste to što je čovek uzeo svaki tabu koji postoji, a koji je istovremeno i krivično delo, i stavio u knjigu. OK, ima ubijanja svuda, i silovanja, čegaveć... ali on kao da ide po spisku: ubijanje - ima; sakaćenje - ima; čedomorstvo - ima; incest - ima i u direktnoj liniji, i u istom kolenu, biraj koji ćeš; mučenje - obratiti se Remziju; pedofilija - ima; kanibalizam - ima; zoofilija - sad, ako je verovati Tormundu... Pederluka sad već ima svuda, to neću ni da komentarišem.
    Ne znam sa kojim je to ciljem, valjda da šokira, ali čini mi se da fejluje baš zbog preteranog truda.

I treće, čova je lepo trebao da napiše knjige i da završi s time, bez da se upliće u produkciju serije. Jedno delo epske fantastike treba da ostavi utisak kod čitaoca kao da se to izdešavalo nekada davno, ili da se dešava upravo sada u nekom paralelnom univerzumu, bez mogućnosti da mi ikako utičemo na fabulu radnje. Martin, sa svojim izjavama tipa: "knjiga će uskoro biti završena, kraj će biti bitersvit", i: "dopalo mi se kako je Natalija odigrala lik Oše, rešio sam malo da joj proširim ulogu"... vredno radi na rušenju te iluzije, i skreće nam pažnju na suštinu cele stvari: jedan debeli čiča sedi i izmišlja.

Sa druge strane, ja imam malo specifičan ukus po pitanju nekih stvari. Od svih riba koje su prodefilovale kroz seriju, meni je daleko najbolja ona kurava što se heftala sa Viserisom (to dovoljno govori o mom sudu).

6. Није питање да ли ће Брон да те зајебе, платиш човека и човек ради посао коректно, ови остали у част/љубав/вера/нада фазону може свашта да им дуне ајукурац.

7. Pa i jeste najbolja kurava koja se heftala sa Viserisom...

8. Ne da mi se traziti, dajte ime glumice.

9. Маркo
    ја бих узео арју јер се регенерише брзо и не би мого нико да је убије

Čika Marko probuši hymen. On se regeneriše. On opet probuši. On se brzo regeneriše.

10. не бих оно бушио

11. Crvena žena gine uskoro?

12. Kolka mi je sranjčuga cela sezona, tolko mi je ova epizoda ekstra. I jebenog Rikona morali da koknu, idite u pičku materinu više kolko je predvidljiv bio Malokurčićev dolazak i to da će Rikon mrtvi dizgine. Ova Jara Grejdžoj je definitivno mešavina Viktariona i Aše, to je to.

13. Možemo da očekujem jara+deneris seks scenu

14. јеботе пре недељу дана сам знао цео садржај епизоде, погледао сам само да потврдим... види се да глупи сценаристи и продуценти и остали олош прича причу само нека клише срања, нема изненађења као код мартина мада и он је курац

15. Dobra bitka bila, fin haos, i to što Piter u tom haosu jebe mame je baš dobra simbolika. Zmajovi solidni. Kerovi isto.

16. Platio bi 70 dinara da Remzi pobedi i izjebe Sansu ogavnu žaračem pički. Ali i ovako je ok. Sledeća epizoda će biti retko govno yapamtite ovaj post picxke!

17. надао сам се да ће коњица прегазити џона ал знао сам да ће га спасити нешто у задњи час јебига

18. Imam neki osećaj da će Davos da ubije Melisandru.

Rekli o sajtu

Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.

Politika · 31. Januar 2011.