Banča je japanski zeleni čaj koji se sastoji od peteljki i od velikih zelenih listova donjih delova biljke čaj. Ima nizak nivo teina te je naročito pogodan za decu.
Prženi listići zelenog čaja sadrže veliki procenat kalcijuma (tri puta više nego mleko), te je ovaj čaj posebno pogodan za žene u menopoauzi i osobe koje pate od osteoporoze.
Banča čaj sadrži i vitamine A, B1, B2, B3, C i gvožđe.
Eh, danas mnogo bolje, ostao je još samo kašalj.
Kad nešto grickaš/klopaš (iz dosade), šta najčešće izabereš?
Pa potrefilo se da sam za jedan rođendan dobila kompletan kurs svega i svačega, a mesec dana nakon toga kupila prvi komp, tako da sam krenula od nule. Nije bilo problema. Ali učim stalno nešto novo.
Krug, pa trougao, simetrični zrakovi, imaju smisla ali ni na šta ne liče... U nekom časopisu sam čitala o značenju toga, a i Jung je davao značaja tim nesvesnim radnjama, mada sam sve zaboravila... :)
Kako se boriš protiv pospanosti u toku dana, kafa, dremka ili...?
Na sajtu vukajlija.com definisan je pluskvamfutur I i II , poseban morfološki oblik glagola, kojim se služe političari kada govore o ulasku Srbije u Evropsku uniju.
Slabo...možda dva tri parčeta nedeljno.
Šta je banča?
Ne znam. Pitaj Majuv. ;)
Kako si mi trenutno?
Banča je japanski zeleni čaj koji se sastoji od peteljki i od velikih zelenih listova donjih delova biljke čaj. Ima nizak nivo teina te je naročito pogodan za decu.
Prženi listići zelenog čaja sadrže veliki procenat kalcijuma (tri puta više nego mleko), te je ovaj čaj posebno pogodan za žene u menopoauzi i osobe koje pate od osteoporoze.
Banča čaj sadrži i vitamine A, B1, B2, B3, C i gvožđe.
Eh, danas mnogo bolje, ostao je još samo kašalj.
Kad nešto grickaš/klopaš (iz dosade), šta najčešće izabereš?
Hvala na ovom odgovoru :)
Grickam kokice, brdo kokica!
Šta više mrziš, vejavicu ili košavu?
Vejavicu.
Ko te poslednji pozvao telefonom?
Koleginica iz UJP Stari grad.
Da li ti se čini da od Labela nekada više ispucaju usne?
Ne.
Moj čudotvorac je Pantenol.
Kakve rukavice nosiš?
Crvene, vunene, ništa posebno, imaju neke našivene cvetiće.
Kakve filmove voliš?
(i moje imaju našivene cvetiće)
Drame, ponekad trilere.
Kad bi ti neko omogućio da se na jedan dan vratiš u bilo koje doba svog života, šta bi odabrala?
Drugo polugodište četvrtog razreda srednje...neki majski dan recimo.
Čiji savet uvek poslušaš?
Možda muževljev.
Najveći izazov?
Pa sad...u ovom momentu da obiđem Srbiju uzduž i popreko biciklom.
Šta imaš danas za ručak?
Ne kuvam (prehlađena sam); deca će već nešto naručiti.
Nosiš kacigu?
Nosim kapu.
Imaš li želju nekog da usereš od batina? Čisto da se isprazniš malo.
Nosim kacigu, obavezno.
Ne volim da se bijem i ne bijem se, ali dobijem želju ponekad da odalamim!
Pratiš li neke serije na TV-u?
Očajne domaćice, i to je sve što gledam na tv-u.
Da li si se od samog početka relativno dobro snalazio-la na kompu, ili je bilo povuci potegni? :)
Pa potrefilo se da sam za jedan rođendan dobila kompletan kurs svega i svačega, a mesec dana nakon toga kupila prvi komp, tako da sam krenula od nule. Nije bilo problema. Ali učim stalno nešto novo.
Šta žvrljkaš dok telefoniraš?
Krug, pa trougao, simetrični zrakovi, imaju smisla ali ni na šta ne liče... U nekom časopisu sam čitala o značenju toga, a i Jung je davao značaja tim nesvesnim radnjama, mada sam sve zaboravila... :)
Kako se boriš protiv pospanosti u toku dana, kafa, dremka ili...?
Čaj, voće..
Koliko sati spavaš?
od 12 uvece do 6-7 ujutru,pa izracunaj,znaci 7 h,valjda
da li ti se cesto prispava u skoli,poslu ili na nekom javnom (i dosadnom) mestu?