Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.
Politika · 31. Januar 2011.
Mene večeras otjerali iz crkve. Dakle, da.
Па кад си пијан смарао попа.
Nije to. Mislim da je nešto po krsnoj osnovi. Diskriminacija, u neka doba najuriše oglašene van.
Ahahahahahaha, Slavk0, nisi valjda?! Grešniče! :)
а чек, деда мраз, јел педофил ил није?
Naravno da nisam. Ja sam iz Titovog Drvara! Tamo je komunizam još uvek jedina vjera :)
Ozbiljno sad, nisu te valjda stvarno isterali?
Ozbiljno sad, jesu rekli da bi oglašeni trebali izaći prije čitanja Jevanđelja. No svojevoljno sam izašao. :)
лик није крштен, нормално да су га избацили... људи у црном
Kakvi "oglašeni"? Šta znači to? Pročitaju spisak ljudi koji treba da napusti crkvu? Na Badnje veče? Zašto?
Ovo je jedna vrlo ozbiljna tema a vi je spenkujete!
Mrmune, nisam kršten. Čekam Facu da završi školu pa da on to obavi :)
Šta ti znači to 'oglašeni', Slavko?
И шта каже поп, "Ајде некрштени, џада"?
ЧЕКАЈ ДА ЛИ МЕ ЈЕБЕТЕ ДА НЕ ЗНАТЕ ШТА ЗНАЧИ ОГЛАШЕН???
Pa, ne piše ti na čelu da nisi kršten. I Isus je kršten u tri'es' trećoj... Kakve veze ima što nisi kršten, pobogu?
Da je neko ko nije hrišćanin hteo da prisustvuje obredu, je l' to znači da ne bi mogao?
ЧЕКАЈ ДА ЛИ МЕ ЈЕБЕТЕ ДА НЕ ЗНАТЕ ШТА ЗНАЧИ ОГЛАШЕН???
Bez zajebancije ne znam
Ovo čujem prvi put, stvarno... Da tako nešto kažu u crkvi...
Мрмуне то су нека хришћанска морална правила која морају да се поштују, ако останеш у цркви тад има да те стрефи муња кад изађеш, са тим нема зајебанције..
Pa ne piše, al' ajde da ispoštujem. Ionako su me noge zabolile od stajanja.
Bile su neke dve, po svemu sudeći, Hrvatice. Glupirale se. Zamalo da ih išamaram.