Molim za vašu pomoć - HITNO!

1. Treba samo da se primi neka injekcija posle porođaja, valjda i majka i dete je dobijaju i onda je sve ok...
    Ja se malo uplašim, sećam se da mi je prvi put kad sam davala, pritisak skočio na ne znam koliko, a inače imam nizak, od straha valjda :)

2. Treba samo da se primi neka injekcija posle porođaja, valjda i majka i dete je dobijaju i onda je sve ok...

Ne mora to uvek. Samo ako je beba Rh+ a majka Rh-. Da ne dođe do odbacivanja sledećeg ploda, tj. do spontanog. :)
    A i inače to nije više opasna stvar. Sredi se... :)

3. Aha... Znam da ima neki izuzetak :) Da, pre je to bio veći problem, sad se retko dešava...

4. Forget, više ništa ne stoji na putu našoj vezi.

5. Nemojte da me plašite...

6. Koja si ti krvna grupa, Dub? :)

7. 0+ i davalac sam, pa ako nekom treba, ne daj bože, nek izvoli! Sektaši stop! :) I ne mogu više od 250 ml. Oni tamo procene, i samo da ne postanu alavi... Ozbiljno, mi žene dajemo tu krv na šest meseci, a poslednji put sam pre 8 meseci, tako da je u redu. I kada me prođe ova postpraznična malaksalost, idem u humanizam.
    Postala sam davalac i da bih pobedila strah od igala i onog sadističkog ambijenta u laboratorijama, ali kada daješ krv jer znaš da si zdrav i da bi nekom pomogao, onda strah i gađenje nestaju.

8. A ja A-, znači, uz pomoć savremene medicine, neće biti problema :))

9. Pa imaju taj preparat i sad je bezopasno. I ne prima beba ništa, nema ona nikakav rizik.
    Eto malo informacija... :))
    messalina, čega se plašiš?

10. Meni su uzimali 400ml, muškarci mogu 3 puta godišnje, ja mislim.

11. Pa tu udariste o nekim komplikacijama za "minusaše", a ja kao forget-me-not A-. Mada vidim da ona sve to sa smehom prihvata, probaću da se ugledam malo na nju :)

12. mar, možeš već posle četiri meseca...
    Dub, može 4x...
    Jel ima još neka dilema da mogu da rešim? :)

13. I meni 400ml... Muškarci mogu na svaka 3 meseca, a žene na 4, koliko ja znam...

14. forget ju nat, hoćeš da idemo zajedno da dajemo krv?

15. Od koga je i dosta! :) Ne, meni su prvi put uzeli 350 ml pa mi rekli da dođem za šest meseci. Posle su uzeli manje. Dobro, zar treba sada da priznam da sam kilava!? :)
    Pitaću ih, ako mi sada uopšte budu i uzeli...

16. Messalino, pa nećemo unapred da se brinemo, a i kad Jacka kaže da ne bi trebalo da bude problema... Ja joj verujem, devojka se razume :)
    Dub, ovih dana sam nešto kilava i neispavana, kad dođem sebi, može :)

17. Ja dajem sad, kad krene ispitni rok, ovaj krvavi, nisam davao od juna.

18. Onda neki drugi put, Dub :)

19. Melk, nisam u Novom Sadu trenutno, ali za koji dan možda dođem, a tada ću rado dati krv. Moja krvna grupa je 0-. Čućemo se povodom toga.

Rekli o sajtu

Vukajlija, lijek koji je potisnuo iz upotrebe Edronax, Zoloft, Prozac, Aktivin H i ostale antidepresive. Nuspojave su: grčevi u trbušnim mišićima, suzenje očiju, ludački osmjeh i lako se navući na njega.

Psiholog · 20. Februar 2011.