O drogama

  1. зато што дрога нема рачун у банци а и веома је сумњиве платежне моћи

  2. Donesi mi papire srediću ti da dobijaš preko socijalnog

  3. Neka, sad se radim pečurkama, odeš u šumu, nabereš i gotovo, boli te uvo. A i ne mogu ti ništa.

  4. Валдемаре, гди налазиш те печурке, како их препознајеш и када и укоју шуму идеш?

  5. Валдемаре, гди налазиш те печурке, како их препознајеш и када и укоју шуму идеш?

    +1

  6. Mislim da je to to Džimi, već je Valdemar pričao da su to te crvene sa belim tufnama, samo gde ih nalazi je problem.

  7. Изгледа. И занима ме како зна колико се узима, с обзиром на то да:

    Amanita muscaria contains a number of biologically active agents, at least two of which, muscimol and ibotenic acid, are known to be psychoactive. A toxic dose in adults is approximately 6 mg muscimol or 30 to 60 mg ibotenic acid;5051 this is typically about the amount found in one cap of Amanita muscaria.52 However, the amount and ratio of chemical compounds per mushroom varies widely from region to region and season to season, which further confuses the issue. Spring and summer mushrooms have been reported to contain up to 10 times as much ibotenic acid and muscimol compared to autumn fruitings.

  8. Pa sad je jesen, znači jedna je dovoljna po ovom tekstu, pogotovo ako prvi put uzimaš, koliko kontam.

  9. Čula sam da su te crveno-bele otrovne, ako nisu toliko naberite malo i meni, oduvek sam htela da ih jedem. To su najkul pečurke ikada.

  10. Пише да се детоксификују кувањем, значи можеш опуштено да их једеш. :)

  11. Валдемаре, гди налазиш те печурке, како их препознајеш и када и укоју шуму идеш?

    U ovo doba godine ima ih uvek na Divčibarama, rastu na sve strane, što kažu, kao pečurke. Ja idem u gljivarenje tamo svake jeseni, napunim pun zamrzivač. Uglavnom nehalucinogenim gljivama.

    Evo par sličica:
    http://img200.imageshack.us/img200/5076/gljivice078.jpg
    http://img713.imageshack.us/img713/1582/gljivice064.jpg
    http://img269.imageshack.us/img269/1291/gljivice077.jpg

    Kad se skine kožica i kad se skuvaju, onda ih opušteno jedeš. A što se tiče rada, u principu, jače su kad ih sušiš, dođe do nekog hemijskog procesa, štatijaznam. Mogu da se prže na primer sa jajima, bez problema. Ako uzimaš, UVEK U POČETKU U MALIM DOZAMA! Npr. jednu, dve manje kapice. Rad i njegova jačina zavisi i od pojedinačne gljive (nemaju sve isto tog muskarina), a i individualno, zavisi od čoveka do čoveka. Samo oprezno, i uvek neko priseban (najbolje dvojica) da bude u blizini, jer su čudni putevi te gljive.

  12. Evo još jedne slike, na njoj se baš vidi kako izgledaju stare, mlade, velike, male, otvorene i još neotvorene.
    http://img847.imageshack.us/img847/2995/slika003c.jpg
    Ova što je ravna i velika, matora je i verovatno nije naročito dobra. Ova druga po veličini je baš kao što treba, a ove dve male još se nisu otvorile, imaju oblik jajeta, ali su (ako bi neko hteo da ih jede) izuzetno ukusne!

  13. Овога код мене у крају има пун курац, а ја до сад нисам знао да су халуциногене, само да су ''отровне'' (тако каже баба). Иначе, постоје исте овакве само са скроз белим капицама, неам појма како се зову, знам да смо их јели као клинци.

  14. Ау, Велдимаре, ти си се баш професионализовао кад су гљиве у питању. А како их ти тачно конзумираш? Која доза и како тебе раде?

  15. Mislim da od njih ne možeš baš na smrt da se otruješ, bar sam čitao da u novije vreme nije bilo zabeleženih slučajeva. Kad bi baš baš preterao, samo bi bacio peglu kao nikad u životu, i proveo bi par dana u dimenziji X. Što bi se možda odrazilo na normalnost tvog mozga.

  16. Ova tema ce definitivno izroditi neke nove narkomane. :)))

  17. А како их ти тачно конзумираш? Која доза и како тебе раде?

    Evo, našao sam šta sam već pisao. Jebote, i to na ovoj temi, pre par meseci, baš sam izlapeo. Nisam ja to često, ipak čuvam mozak. Evo šta sam pisao.

    Imao sam problema da razlučim ko sam, kao da sam bio sastavljen od dvesta miliona nekakvih insekata, svaka moja misao bila je kao neki bubotok, a istovremeno je ceo taj insektarijum lebdeo oko neke svetle kugle koja je bila ni u meni ni bilo gde na svetu, ona je kao bila neko postojanje nezavisno od sveta. I onda su se ti putevi pretvarali u nekakve zlatne žice i žilice koje provode svetleće informacije do kugle, a ja sam se strašno bojao da će se zbog mog neprepoznavanja šta koja žica prenosi pokidati žice i ja ću ostati zaglavljen tu negde između sveta i tog postojanja i samog sebe. Kao da sam lupao negde iznutra u svetiljci, kao noćni insekt. Usrao sam se živ, ali sam s vremena na vreme bio svestan da sedim u svojoj sobi. U stvari možda sam sve vreme bio svestan da sedim, ali kao da je bilo moguće i biti u svetiljci i sedeti na krevetu. Kad sam pokušao da se priberem i da mislim kako mogu biti samo na jednom mestu, nešto me je uznelo do neke biblioteke i video sam dve knjige na jednoj polici, u jednoj je pisalo kako sedim, a u drugoj kako letim, i onda mi je neki neljudski užasan bibliotekar rekao da ja nisam ja, ni ono što piše u tim knjigama o meni, da nisam čak ni jedna od tih knjiga, niti obe, nego da sam ja mesto na kojem te knjige stoje, i da istovremeno može da mi se dešava i više stvari, a da treba da sam zadovoljan što tako jeftino prolazim, samo na dva mesta. Na kraju se pretvorilo u niz nekakvih slika i grotesknih transformacija, mešavina slika i misli, totalno rastrzano, i to je trajalo i trajalo, i onda se sve završilo rečju Supermen. Tu sam valjda otišao skroz u kurac, jer sam prethodno bio i pijan. Probudio sam se kao da me stampedo gazio, trebalo mi je nekoliko dana da se skroz oporavim.

    Možeš da ih melješ i stavljaš u hranu sušene, a možeš i da ih malo pržiš. Gube na snazi termičkom obradom.

  18. Čuj mene - jafu... Plazmu....

Rekli o sajtu

U busu se devojka svadja preko fona da se ne kaze Vukajlija nego Vujaklija za recnik... ocaj na njenom licu kad je shvatila da ne moze objasniti

Mokoš · 11. Maj 2011.