Američki moral

1. ХАхахах има то добрих страна Лемајо! :)))
    Елем, какве везе Хитлер сад има, он је био ефикасан на свом пољу, овде је нешто друго у питању...
    Трули су Американци, али не скроз.

2. @ckavu Има закона и закона. Не кажем да се не треба држати закона, хоћу рећи да се не треба ригидно држати закона као што се то ради у тој Америци. Осим тога, да парафразирам, није човек ту ради закона, већ закон ради човека. Има ту закона са којима се не слажем? Шта са тим? Ако сам некаква мањина која има другачија становишта од већине? Ако ме такав закон дискриминише? Нормално, или трпим, или кршим. Колико знам, чак и у правним наукама, правда и закон су различите категорије.

3. gamby

Meni je smrtna kazna do jaja stvar. Brate, nema te kazne za neke zločine koja je bolja od starog dobrog vešanja.

Pametno! Predlažem da onu giljotinu prodamo dok još nešto vredi. Nije rentabilna otkad nema dželata. :)

4. Slažem se sa tim što je Valdemar rekao da Amerikanci podržavaju diktatore u J. Americi. Primer: Fulgensio Batista, diktator Kube pre dolaska komunista na vlast. On je bio fašista.

5. Kako si kul.

Ne vidim razlog za ovako niske prozivke. Pogotovo ako su oftopik. ko nekome ne odgovaram, koji će kurac sa mnom? Nema to veze sa ovom pričom o zakonima.

Ne razumem. Ni oftopik ni išta drugo, nisam uopšte prozivao, ništa loše mislio. Mislio sam na onaj fašistoidno nastrojen sloj stanovništva, sa kojim sam imao iskustva tokom celog svog života, i koji bi spalio i ubio sve što se razlikuje od njih. Tebe, mene, nekog drugog... A takvih je većina. To sam mislio. Ništa lično.

6. Rosoneri, Amerika je zemlja sa najviše pedofila, ubica, manijaka... Oni se verovatno trude da spreče sranja kako znaju.

Da ponovim ono što sam rekao u komentaru na jedan poster - u Americi (tačnije, upravo u Kaliforniji u kojoj su i Nastići) gaji se običaj koji zakon podržava, da se maloj deci (čak i petogodišnjacima) poklanja vatreno oružje. I to je normalno za državu koja se bori protiv velikog broja ubica, velike smrtnosti od vatrenog oružja i slično. Ma daj, licemeri najobičniji.

7. gamby

Meni je smrtna kazna do jaja stvar. Brate, nema te kazne za neke zločine koja je bolja od starog dobrog vešanja.

I ja sam za, ali u teoriji. Jer realno, koliko god da ima dokaza nije pravosudni sistem toliko nesavrsen da ne bismo izgubili nekog nevinog coveka, mislim da je bas naprotiv- prepun rupa.

8. I ja sam za, ali u teoriji. Jer realno, koliko god da ima dokaza nije pravosudni sistem toliko nesavrsen da ne bismo izgubili nekog nevinog coveka, mislim da je bas naprotiv- prepun rupa.

Tu si u pravu, ali nijedno rešenje nije idealno. A ne ide smrtna kazna za neka sitna dela. Sumnjam da može da se izgubi nevin čovek za dela koja su kažnjiva smrću u SAD. Ja bih čak još tu dodao. Ja bih sve dokazane pedofile, seriske silovatelje i ubice, kao i sličnu bagru okačio da vise sa Beogradjanke za primer.

9. Nije stvar u tome da neko nevin ne strada, već je to ono osnovno pitanje: Da li ti smeš da uzmeš život drugog ljudskog bića? Ako je odgovor NE, onda to treba da važi kako za pojedinca, tako i za društvo i državu. Jednostavno, ništa drugo.

10. Имам утисак да кад људи попут нас овде, доводе у питање смртну казу, забораве да је то казна за најтежа кривична дела, у посебним околностима, на годишњем нивоу сумњам да би било пуно таквих казни изречено. То је једна ванредна ситуација, тешко разбојништво, вишестуко убиство, убиство полицајца и тако причам напамет неке могућности. Нису то дела која се дешавају баш толико често.
    Елем то и није била тема, амерички морал, кој морал бре кад је код њих све на продају :))))

11. Tu si u pravu, ali nijedno rešenje nije idealno.

I zato je zalaganje za bilo kakvo resenje smesno.
    Situacionizam FTW

12. Smrtna kazna, se koliko ja znam, u većini slučajeva preinači na doživotnu robiju, koja je mnogo veća tortura od same smrtne kazne. Imajte na umu da je za neke smrtna kazna, milosrđe, i da je 40 godina teške robije, ustvari jedan veoma mukotrpan, dug period, u kome bi svako bar hiljadu puta poželeo da je mrtav. A zašto nekome pružiti zadovoljstvo blažene smrti. Mi "40" uzimamo kao običnu brojku, 40. Ali ne shvatamo je to ustvari niz godina koje neko treba da "proživi" zatvoren na jednom mestu. Zamislite sebe sada za 40 godina i stavite sebe u situaciji da taj period morate provesti lišeni svih mogućnosti koje pruža sloboda, u zatupljujućem jednoličnom, zatvorskom načinu života. Pa onda recite da je 40 godina robije mala kazna. Smrta kazna je nepotrebna, prevaziđena, nećemo da se spuštamo na nivo Amera.

13. Ja bih sve dokazane pedofile, seriske silovatelje i ubice

Za dokazane se apsolutno slazem.

Da li ti smeš da uzmeš život drugog ljudskog bića?

Apsolutno da. Drzava, ofkors, ne ja:)

14. Nije stvar u tome da neko nevin ne strada, već je to ono osnovno pitanje: Da li ti smeš da uzmeš život drugog ljudskog bića? Ako je odgovor NE, onda to treba da važi kako za pojedinca, tako i za društvo i državu. Jednostavno, ništa drugo.

Pa, po meni je bolje da se eliminiše pojedinac koji je kritičan po okolinu, nego da nakon svih tih sranja i dalje ima opciju da ugrožava druge.

Имам утисак да кад људи попут нас овде, доводе у питање смртну казу, забораве да је то казна за најтежа кривична дела, у посебним околностима, на годишњем нивоу сумњам да би било пуно таквих казни изречено. То је једна ванредна ситуација, тешко разбојништво, вишестуко убиство, убиство полицајца и тако причам напамет неке могућности. Нису то дела која се дешавају баш толико често.

Pa o tome sam ja pisao u valjda prošlom postu.

15. Кошта то Цуле.

16. Culle, sta sprecava osudjenika na dozivotnu da povredi nekoga u zatvoru?

17. Smrtna kazna, se koliko ja znam, u većini slučajeva preinači na doživotnu robiju, koja je mnogo veća tortura od same smrtne kazne. Imajte na umu da je za neke smrtna kazna, milosrđe, i da je 40 godina teške robije, ustvari jedan veoma mukotrpan, dug period, u kome bi svako bar hiljadu puta poželeo da je mrtav. A zašto nekome pružiti zadovoljstvo blažene smrti. Mi "40" uzimamo kao običnu brojku, 40. Ali ne shvatamo je to ustvari niz godina koje neko treba da "proživi" zatvoren na jednom mestu. Zamislite sebe sada za 40 godina i stavite sebe u situaciji da taj period morate provesti lišeni svih mogućnosti koje pruža sloboda, u zatupljujućem jednoličnom, zatvorskom načinu života. Pa onda recite da je 40 godina robije mala kazna. Nećemo da se spuštamo na nivo Amera.

Što kaže uroš, košta to. :)

Brate, taj psihopata i u zatvoru boravi sa ljudima. Nisu svi zatvorenici isti. Neki su tamo zbog obične kradje. Zašto da se izlažu ti ljudi koji su počinili lakša krivična dela pristustvu ovakvih manijaka? I malo je 40 godina.

Metak u glavu bre. :)

18. E ovako. Tačno je da im su im zakoni jaki i razrađeni do u sitna crevca, ali ne zaboravite zakoni su usvakoj državi razrađeni onoliko koliko su im velike potrebe što će reći imaju mnogo bagre i kriminala pa otud i zakoni. Popravilu zakoni su uvek posledica neke pojave, ako nema pojave nema ni zakona koji je reguliše. To dosta govori.

19. Apsolutno da. Drzava, ofkors, ne ja:)

Bekstvo od slobode. Frome vrati se, sve ti je oprosteno :)

20. E ovako. Tačno je da im su im zakoni jaki i razrađeni do u sitna crevca, ali ne zaboravite zakoni su usvakoj državi razrađeni onoliko koliko su im velike potrebe što će reći imaju mnogo bagre i kriminala pa otud i zakoni. Popravilu zakoni su uvek posledica neke pojave, ako nema pojave nema ni zakona koji je reguliše. To dosta govori.

Pa i mi bi mogli malo da mu ga damo po zakonima.

Rekli o sajtu

Did you mean Vukajlija?

Google · 17. April 2015.