Definiše se sve i svašta. Tako se mogu pročitati definicije baksuza, alapače, čitulje, smrti, rezervoara za smeh, kolateralne štete, Živojinović Velimira, zvanog Bate, dnevne svetlosti, gospođe džem!, Brus Lija… „Je l’ ti puši ćale?”, „Je l’ mogu u WC?”, „Chuck Norrisisati” i još mnogo toga može se naći na ovoj internet stranici. Zato ne iznenađuje što se mnogi kad jednom dođu, ponovo vraćaju na nju. Neki čak postaju i zavisnici, pa traže od moderatora da ih banuju, poput jednog studenta koji je zahtevao da mu zabrane pristup na nedelju, dve dana da bi mogao da uči.
Status Magazin · April 2009.
Amerika ima oko 3 miliona zatvorenika, bilo na Diskaveriju, a to je 1% njihove populacije. Mnogo, doduse većina su lopovi i to sitni, a uz to i crnci i latinosi.
Замисли, судија изриче пресуду а чује се вокал из позадине "Судијо дај му га мало оштрије", и онда "Слеееејеееер!"
:))))
Je l' težimo ka Evropi?
Težimo!
Sprečava ga jak stražarski aparat, jake mere bezbednosti.
Neće se dovoditi u priliku da ima kontakata te vrste koje mogu dovesti do povređivanja drugog lica. Najviše kazne zahtevaju i najvišu instancu sigurnosnih mera.
О томе се ради, ја мислим да су Европљани млакоње! Тежимо јер смо уцењени, не што волимо :)))
Kurac moj. On nema sta da rizikuje, Cule, a njima se jebe da cuvaju zatvorenike jednog od drugog.
Zašto da ne. Za sve pojave (negativne) koje opterećuju društvo treba. Ja sam za.
Neće se dovoditi u priliku da ima kontakata te vrste koje mogu dovesti do povređivanja drugog lica. Najviše kazne zahtevaju i najvišu instancu sigurnosnih mera.
Brate, ima toga, al' u bajkama. Jedino samica, ali niko ne sme da se drži u samici toliko dugo, a da u zatvoru nije učinio neko veliko sranje. A koji će mu kurac ta dodatna kazna kad je već povredio nekoga? Da je bio mrtav bila bi mirna bačka.
Upravo.
Zar ljudi ne zasluzuju drugu sansu? :)
Meni nije jasno: Ko je dao državi pravo da raspolaže mojim životom? Ima mnogo praktičnih odgovora (kao, treba ubiti ubicu, zaštititi društvo itd.), ali stvarno, odakle državi to pravo, koje ona osporava pojedincima,i to parcijalno, jer ako ubiješ neprijatelja države u ratu, onda je kul?
Kurac zasluzuju. Vecina da, ali neki samo bespotrebno trose vazduh.
Valdemare, meni nije nimalo kul ubiti u ratu, ali je to ipak u neku ruku samoodbrana, zar ne?
A ona dobije pravo da raspolaze tvojim zivotom kad ti odlucis da silujes dete od 8 godina.
Jeste li primetili da se rasprava o američkom moralu svela na pitanje TREBA LI ILI NE TREBA UBIJATI LJUDE, I AKO TREBA, POD KOJIM USLOVIMA. Oprostite za Caps Lock, ali nekako mi je ovo pitanje više odgovor nego pitanje.
Onda si veci covek od mene, posto se ja ne bih nikad usudio da dam takav sud. Ne mogu da odlucujem o sudbini drugih, nemam toliki osecaj odgovornosti i moci.
Ja ne odlucujem o tome, oni sami odlucuju o vrednosti njihovog zivota. Oni sami stavljaju cenu na njega kada se odluce na nesto pregnusno.
Prebacivanje odgovornosti. Kul. Savest ti je cista :)
Kad već idemo kad tom ujedinjenju kao idealu Evrope da se prevaziđu sve razlike i sukobi na starom kontinentu onda svi moralo da se zalažemo za jedan cilj "Nenasilje i tolerancija" (Ili samo Nemačka želi da potlači Evropu, ovog puta, ekonomski), ne ide da želite EU i da želite smrtnu kaznu istovremeno. Realno. To je naš problem. Vekovima pokušavamo da namestimo dve stolice ispod dupeta, uvek se obe izmaknu...
Upravo je tu problem. "Njima se jebe", ovde se svakom za sve jebe i niko ne radi svoj posao. Hoću da kažem da je "smrtna kazna" samo vraćanje na jedan primitivni period društva, koji Ameri (demokratski "uzori" sveta) još uvek zagovaraju.
Ako hoćete da kaznite nekoga, u pravom smislu te reči, psihička tortura je keva!
Ја сам покушао да скренем пажњу на скретање од теме, али шта да се ради кад је ова занимљивија :)))
Посматрај чињење тих најтежих кривичних дела као одрицање од правила и норми која важе за нормалне људе и то је кључ, после ти дође опуштеније.
Otaku, je l me zajebavas? Prebacivanje odgovornosti? Kakvu ja grizu savesti treba da imam sto ce umreti osoba koja je povredila strasno mnogo ljudi ili na strasno surov nacin? Verovao ili ne, mirno cu spavati kada te osobe ne bude vise bilo.
Па ја и не желим Цуле, мислим да се да закључити шта мислим о том избору :)))