Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!
Biznisblog · 26. Decembar 2007.
Ma verujem, nije to problem, mene muci ovde gde cemo napraviti granicu izmedju "ovaj je zasluzio smrtnu" i "ovaj nije zasluzio smrtnu", kontas?
Ameri su high-tech varvari. Oni su nastali po uzoru na Evropu. Ugledati se na Amere bilo bi isto kao kad bi se neko ko je stvorio robota fizički jačeg i u matematici boljeg nego što je on trudio posle da što više liči na tog robota.
Ne znam, to je na drzavi da uredi, moje licno misljenje je silovatelji, serijske ubice i pedofile. To su previse poremeceni umovi da bi bili sposobni za ikakve rehabitilaciju i ponovno implementiranje u drustvo.
Čini mi se da je ovo skretanje sa teme simptomatično, i daje odgovor na pitanje sa početka diskusije.
Па јел су заслужили да им узму децу?
ne, ne, ne. smrtna kazna bi bila getting off easy. treba doživotna robija, bez prava na uslovnu, ali da mu na toj robiji daju da radi neki društveno koristan rad, tipa da kopa u rudniku, tuca kamen ili tako nešto, kako njegovo održavanje u životu ne bi plaćali poreski obveznici.
Urose, ako mene pitas ne razumem pitanje.
Па то је било питање са почетка дискусије.
Ah, da, ja sam skrenula, izvinjavam se. Ne znam, oni preteruju, mi preterujemo.. Ovde su deca prezasticena, kod nas nisu nimalo. Jebem mu misa, ne znamo za sredinu..
две најоригиналније казне на смрт:
1) РИМ У ДОБА КРАЉЕВА- Убиство оца: Прво те шибају бичевима с металним шиљцима (симболика: ови бичеви служе да ти што више крви истерају, јер си се убиством оца одрекао своје крви), а онда идеш тзв. Стазом срама где те гађају изметом, мокре по теби итд. али те физички не кажњавају, да би остао дуже жив. Потом те везују у велику врећу (симболика: повратак у материцу, јер ниси за овај свет), затим у њу стављају 4 животиње: пса (јер није сачувао твог оца), петла (јер није пробудио твог оца), мајмуна (карикатура човека) и змију (симбол живота и смрти), и онда врећу зашију, ставе на сплав и пусте низ Тибар у море.
2) ЕТИОПИЈА-Кажњавање италијанских војника због окупације: Италијанцу свуку гаће, и ставе му неку велику травку (не знам тачан назив, ал' при корену има кукицу) и обрнуту му угурају у отвор пениса, те овај умре од гангрене.
tu se teorije rastezu do beskonacnosti, meni je Da veoma fin i prost odgovor.
ljudi se naviknu na robiju nakon odredjenog broja godina, posle im je mucnije na slobodi i radije bi da se vrate u zatvor, + troskovi izdrzavanja debila i sl....
ova tema mi je skroz ono Jelena Karleusa, da je bar Dejan Cukic pa da nemam stav.....totalno glupa i bespotrebna....ne znam zasto sam ovo napisao u svakom slucaju ne skodi...................
Lemaja, društveno-korisni rad je veoma dobar vid odsluženja kazne. Ali ne može on primeniti na one koje bi dobijali doživnu robiju, jer su to uglavnom teško poremećeni umovi.
Da li ti misliš pufnice da bolestan um, tipa pedofil, silovatelj, serijski ubica sme da se izvuče tako lako? Meni je smrt jedan vid bekstva od kazne. Jeste, sve to lepo, brzo, efikasno smo uklonili društvenu gamad, ali da li je to KAZNA u pravom smislu te reči.
@Hatakaran Hej, zaboravio si srednjovekovnu tursku smrt trajnim vezivanjem za leš koji se raspada. Kratko, lako, jednostavno, a tako inspirativno.
"...верујте , примили су плату своју..."
Ljudi se na svašta naviknu, ali uvek teže ka slobodi. Tvoj stav da bi se neko vratio u zatvor je apsurdan.
Zasto se onaj lik samoubija u Bjegstvu iz Sosenka?.... A o ovome je i prof na faksu pricao ima neki strucni naziv jebem li ga, prihvate ljudi takav zivot nije im vise kazna, pogotovo ako su na dozivotnoj....
Zapravo je Ledeni u pravu: tip se stvarno ubije u Bekstvu iz Sosenka...
Ни Енди Дуфрејн ни Морган Фримен се нису убили колико ја знам .....
Ma znas bre, onaj lik sto ga puste pre Morgana Frimena, pa je bio u istoj kuci u kojoj je kasnije bio Morgan Frimen, znas bre? :D
Онај библиотекар се убио, ако је о томе реч...