Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!
Biznisblog · 26. Decembar 2007.
http://www.youtube.com/watch?v=vm3HWjVESL0
http://www.youtube.com/watch?v=yELUCVyCP44
Avaj Avatar vit nou badžet klip je nešto najjače na JT. :)
Namerno sam to i napisao zbog takvih koji porede Avatar sa Pokahontas. Žalim, netačno. Još je Umberto Eko je napisao rad na temu da u umetnosti ne postoje originalne ideje, već se sve recikliraju još od antičkih vremena. Tako je i njegovo Ime Ruže, po njegovom sopstvenom priznanju, kopija Šerloka Holmsa.
Zašto imam osećaj kao da pišem krpenim lutkama? :(
Какви су нам порнићи, такав нам је и остатак кинематографије.
Шерлок Холмс из античких времена?
Zašto imam osećaj kao da pišem krpenim lutkama? :(
Ај, онако, веома лепо, у тезама, појасни шта то конкретно чини Аватар добрим филмом, осим визуелних ефеката.
OD! OD! Obrati pažnju na prokleti predlog OD!
Сам себе закопаваш. Малопре си написао ово:
Ne, samo nisam napisao šta Umberto zaključuje iz toga (mislio sam da je to jasno, ali avaj): ako neko želi da optuži nešto da je plagijat, može to vrlo lako da učini, jer originalnih ideja U NAČELU nema. Ali naravno da postoje originalne priče.
@wojtek
Prvo, ja ne mislim da MORAŠ da mrziš film ako ima plitku priču. Ne moraš. Ako je vizuelno lep, sasvim je ok da ti se film dopadne (osim ako nije BAŠ, BAŠ DIBIDUS PLITAK kao 2012, Transformersi, GI Joe...)
Avatar je, pre svega, "movie", dakle služi prvenstveno zabavi, da pobegneš od realnosti, i u tome savršeno uspeva. Ako ti se gleda neki indie art film sa puno plakanja i lezbejkama, mislim šta ti ja mogu, pogrešio si kategoriju. Ceo Avatar univerzum je savršeno razrađen, svaki detalj.
Valsinarb90,Avatar nije nista posebno,a i slozices se,nikako nije tema ovde :)
Inace,kidamo s komedijama,a gledo sam 2 nasa horora koji bas kidaju takodje...mnogo nasih filmova je originalno i imaju onaj efekat,znas ono kad gledas film i totalno se udubis,zaboravis na sve oko sebe i osecas se ko da je to jedini film na svetu...to mogu samo najbolji filmovi,uz nekoliko nasih filmova sam to doziveo...a Avatar(kad se vec spominje) iako je visokobudzetni SF,to nije uspeo.
Погледао сам вечерас већи део филма "Седам и по", није лоше, очекивао сам крш од филма, испало је боље но што сам мислио.
Ne volim toliko naše filmove, jedino se mogu izdvojiti neki delovi "Žikine dinastije" (mada je i to smorilo već) i "Montevideo, Bog te video".
Molim!?
Jesi cuo za lepa sela lepo gore?
Lajanje na zvezde?
Balkasnki spijun?
Varljivo leto?
Ej bre to su legendarni filmovi..
A zikina dinastija je meni realno bila smesna kao mladjem, sad se veoma brzo smorim kad je gledam..
Reci da se zajebavas...
Je l' neko gledao film "Zajedno"? Svi mi ispricase da je dobar, ali su mi tako isto pricali i za "Sisanje" i "Svetog Georgija".
Мени је Свети Георгије одличан, а Сисање је исто добро.
Đuređ je me razočaro.
Sveti Georgije nije loš. Šišanje ima tako napumpanu tematikui i tako jadnu glumu da sasvim solidna produkcija više nije ni bitna.
Od domaćih sam nedavno gledao "Ledinu" i oduševio me je. Onako, nije neki ambiciozni film, ali je sasvim kul. Zijah briljira.
Ja sam nedavno pokušao da sačinim listu Top 10 domaćih filmova i ispostavilo se kao nemoguća misija. Jednostavno ne postoji 10 (slovima: deset) DOBRIH domaćih filmova.