Domaća kinematografija

1. Valsinarb90 pre 2 minuta

Ja sam nedavno pokušao da sačinim listu Top 10 domaćih filmova i ispostavilo se kao nemoguća misija. Jednostavno ne postoji 10 (slovima: deset) DOBRIH domaćih filmova.

Ово је ладно први пут на форуму да си рекао нешто паметно.

2. Nije tačno da su domaći filmovi sranje. Ne možeš tako da generalizuješ, a pogotovu ne našu kinematografiju i glumce. Tačno je da su nam filmovi prilično lošiji od onih iz Juge, ali jebiga, niti je ista država, niti su se rodili jedan Zoran Radmilović ili Bata Stojković. Imamo odlične glumce, ali nemamo sredstva za pravljenje nekih odličnih filmova, a može se slobodno reći pa ni mnogo ideja. Što se originalnosti tiče, najoriginalniji nam je onaj Srpski film, ona boleština najgora. Da je kvalitet filmova opao, sigurno da jeste, ali opet ne možeš da kažeš da su nam loši filmovi jer nisu svi.

3. Kod Montevidea mene se npr.mnogo sviđaju detalji,prelazak sa jedne scene na drugu,zvukovi,ona muzika.Što se tiče tih stvari ladno može da bude u rangu najboljih svjetskih filmova.A ostalo je onako prosječno.
    Što se tiče Šišanja,ne znam,nešto nijesam pristalica tih stvari koji se ponavljaju u srpskim filmovima.Prošlost i to. Mada,film i nije tako loš.

4. Bure baruta - Gorana Paskaljevića
    Odličan film, predstavlja realnu sliku tadašnje Jugoslavije.

5. јао одгледах синоћ беле лавове. филм тежак трансфер.

6. Nešto sam tražio skoro i našao ovo
    http://www.youtube.com/watch?v=Uq_iBrAMXik
    Super predstava koju vredi pogledati.

7. јао одгледах синоћ беле лавове. филм тежак трансфер.

Šta je tu čudno.Ko napravi dobar film u kome glumi Vuk Kostić treba da dobije nobelovu nagradu.

8. Људи попут Кустурице, Паскаљевића, Марковића, Петровића, Шијана, Макавејева, итд. су добили своје место у Историји филма, предају на универзитетима широм света, добили награде у Венецији, Кану, Берлину, Москви...али су у Србији за Србе њихови филмови срање...ОК, кинематографија нам се знатно срозала, ту је добар филм на сваких годину две, али не може се рећи да не постоји десет добрих домаћих филмова...

9. Дао сам имена шест редитеља...само њих шесторица су снимили више од десет добрих филмова....

10. јао одгледах синоћ беле лавове. филм тежак трансфер.

Начи, филм ми се није допао ама ни. Пробао сам да разумем, али је некако сасвим просечан, а пуцао је на високо.
    Обданиште за децу мафијаша... О свети Одине...
    ''Турнеја'' је још једно у низу мрцварења теме балканских ратова која се већ полако пење људима на окитен црево.
    С друге стране, ''Хадерсфилд'' је депра, али је добар филм, има неку причу и поруку.
    ''Седам и по''- допао ми се филм. Једноставно је одлично све приказано.

11. Добро дај десет од тих милијон што има.

12. ДАЈ ДЕСЕТ, КОСТЈА, ИЛИ ЗОВЕМ ВАЛСИНАРБА

13. Daj deset, što si cicija?

14. Joj Turneja. I jebeni Sergej i njegovo pjevanje. I Slavko Štimac u ulozi Slavka Štimca. Poboli su zastavu na moj kurac po završetku uspješne alpinističke ekspedicije.

15. spada li Karl Malden u domaću kinematografiju?

16. koji ste vi pljuvaci....

17. Serete ko grlice. Evo mojih 10, možda su izlizani, možda su hiljadu puta viđeni - ali su vrhunski:

1. Sjećaš li se Doli Bel
    2. Otac na službenom putu
    3. Tito i ja
    4. Ko to tamo peva
    5. Balkanski špijun
    6. Točkovi
    7. Munje
    8. Kad porastem biću kengur
    9. Lepa sela lepo gore
    10. Nacionalna klasa

18. Ljudi, jebote, desilo mi se bukvalno da sam sad, evo ima već jedno 20-ak minuta kako tražim svuda 10, ali 10 baš dobrih filmova, i realno, našao bih ih, ali baš na jedvite jade. Ne dobrih u smislu Kad porastem biću kengur, nego dobrih kao Profesionalac ili tako nešto. Jebeš ga, meni je svaki, ali bukvalno svaki film gde se samo pojavi Bata Stojković i izgovori 2 reči, odličan. Ili Zoran Radmilović.

19. Е да- ''Парада'' је такође филм који је претендовао да буде добар. Осим што је подигао медијску хајку и што су уз Обрезане намонтирали музику Рамштајна (јер певају на њемачком, па се самим тим само продубљује стереотип о њемачком као о наци језику), филм такође не може да изађе даље од оквира чистог просека.