U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.
Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.
Nasi filmovi su odlicni sto se tice drame i komedije,a samo takve i pravimo,retko se nadje neki drugi zanr...ali mislim da je zbog toga sto nemamo para da priustimo neki saj fi ili animaciju,talenata imamo svakako.
1. Ko to tamo peva
2. Profesionalac
3. BALKANSKI SPIJUN
4. Kako sam sistematski unisten od idiota
5. Nebeska udica
6. Rane
7. Do Koske
8. Apsolutnih sto
9. Nacionalna Klasa
10. Mi Nismo Andjeli
11. Covek Sa Cetiri Noge
12. Klopka
13. Noz
14. Hedersfild
15. Sedam I Po
16. Varljivo Leto
17. Tesna Koza
18. Mars na Drinu
19. Otac na sluzbenom putu
20. Tito I Ja
21. Lepa Sela Lepo Gore
22. Maratonci
23. Montevideo (iako smatram da je precenjen)
24. Variola Vera
25. Jagode U Grlu
26. Underground
27. Kengur
28. Munje
29. Radovan treci (nije film, ali aj)
30. Crni bombarder (jbg, palim se na Anicu Dobru)
31. Kako je propao rokenrol
32. Sabirni Centar
33. Secas li se Doli Bel
To je vise od deset, zar ne?
Nisu sve vrhstra filmovi, ali su dobri. E sad, sto napravimo jedan dobar film u tri godine, stalno ih repriziramo, i to sto retardi ponavljaju fore osamdeset hiljada puta (kad mi neko kaze popravili smo coroskope ili vozi Misko, dodje mi da ga kastriram grickalicom za nokte), to je druga stvar.
Evo, ja ću da vam dam deset dobrih:
1. Kako sam sistematski unisten od idiota (1983) - Slobodan Šijan
2. Nacionalna klasa (1979) - Goran Marković
3. Variola Vera (1982) - Goran Marković
4. Mlad i zdrav kao ruža (1971) - Jovan Jovanović
5. Srpski Film (2010) - Srđan Spasojević
6. Skupljači perja (1967) - Aleksandar Saša Petrović
7. Bure baruta (1998) - Goran Paskaljević
8. Dom za vešanje (1988) - Emir Kusturica
9. Kako je propao rokenrol (1989) - Goran Gajić, Vladimir Slavica i Zoran Pezo
10. Dečko koji obećava (1981) - Miloš Miša Radivojević
------------------------------------------------------------------------------------
11. Dečak iz Junkovca (1995) - Dejan Zečević, film o liku i delu Radomira Belaćevića
Овај јебе.
И овај такође, одувек сам хтео да проживим ту атмосферу из филма бар једном.
Evo kako je propao moj pokušaj (daću i kratka objašnjenja za svaki):
1. Čudotvorni mač - jer je domaći epic fantasy film, specijalni efekti su slatki, i sniman je u vreme soc-realizma, pa mu dajem palac gore.
2. Tito i ja - simpatičan filmić poput njegovog glavnog lika.
3. Mi nismo anđeli 1 i 2 - (drugi deo mi je čak i bolji) jer je u pitanju teen komedija pomešana sa nadrealnim humorom i elementima slapsticka, šaren je kao automat za žvake i potpuno je carefree, a tako nešto je retko u domaćoj kinematografiji. Treći deo je imao potencijal, ali lično nisam zadovoljan kako je ispao.
4. Čarlston za Ognjenku - mislim da sam ga uvrstio na ovu listu samo zbog toga što je vizuelno besprekoran, kompjuterski efetki su zadivljujući, i sviđa mi se antiratna poruka filma, mada na momente ume da bude previše artsy-fartsy.
5. Srpski film - ja vreme u srpskoj kinematografiji delim na pre i posle Srpskog filma.
6. Podzemlje - imam osećaj da prvenstveno moram samom sebi da se pravdam što sam ovaj film uvrstio na listu, jer je to jebeni Kusturica. Podzemlje mi se dopada zbog Mikija Manojlovića (kojeg obožavam u svim ulogama) jer igra savršenog negativca, scenario Dušana Kovačevića je superioran i cela atmosfera u filmu je nekako kul. Mada, opet to je Kusturica - bljak. Plus, trubači kao lajtmotiv - mega bljak.
Kao što se i vidi, toliko sam počeo da razvodnjavam kriterijume da sam morao Kusturicu da ubacim na listu pa sam odustao.
Мајстори, мајстори, један од најбољих филмова у ех југи.
Сцена на крају филма, када рецитује стихове Аце Секулића је најбоља у историји нашег филма, прошлога века.
http://www.youtube.com/watch?v=VG_97f89p6M
Svaki film treba da bude takav...
Treba top 10 iz svake decenije od 80ih,ovako nije dovoljno...
Наша кинематографија је куртон. Кинематографија СФРЈ је била кудикамо боља и признатија свецки само зато што је била исувише реалистична и критички настројена према тадашњем режиму. Погледајте само колико је Жилникових филмова било забрањено у СФРЈ и, бем ли га, наравно да је Западном блоку, од којих су редитељи добијали та силна признања, одговарало да се СФРЈ приказује као једна бедара од земље. Нисам југоносталгичар комуњара, а нарочито не анти-западњак, али тако је. Ди ћеш боље него кад ти се супарник сам приказује свима у најгорем могућем светлу.
Некако сам очекивао овакву изјаву од тебе. Мада, чињеница је да нико није воздиго Гафтере као Куста.
Ni ja ne volim Kusturicu,ali Podzemlje je mozda najbolji domaci film ikada,bez preterivanja...
Подсети ме на један сјајан филм:
http://www.youtube.com/watch?v=6o7cKoxrd0Q
Ne znam, šta hoćeš da kažeš? Nisam ni ja ljubitelj njegovog političkog onanisanja, ali je nešto uradio u našoj kinematografiji.
ZAISTA se nadam da ovo nisi ozbiljno mislio.
Zasto? Srpski Film ima odlicnu radnju,nije sve u bolestini,dobar je kao triler i depresivan,a kinematografija i muzika su takodje dobri...
„Srpski Film“ je jedno od najvećih ostvarenje u našoj kinematorafiji, sigurno u poslednjih dvadeset godina.
Pitanje morala, gole egzistencije modernog doba gde se svaki vid privatnosti prodaje u svrhe doživljavanja unutrašnje katarze kod određenog broja stanovništva. Rijaliti šou, koji je zastupljen u medijima sa jednom svrhom, da pokaže ostalim građanima kakva sudbina može da ih zadesi ili da njihova sudbina nije najgora. Antički prikaz tragedije novog vremena sa dozom surovog kapitalizma koji iz dana u dan dokazuje da sve ima svoju ceni, kao što ga je uvek i imalo.
Nadam se da nisi jedan od onih kojima se ovaj film ne sviđa samo zato što se zove „Srpski Film“?
Parada je jedan očekivan pimpek. Film koji nastade zbog aktuelnih dešavanja da se prodaje pod krinkom nekakvog uvida u stanje društva i širenja tolerancije. I šta ispade od njega? KOMBO nacionalnih i pederaških "fora".
Ја нисам гледао Параду јер не може да се украде синтенета, а нисам толико пуко да платим да гледам неко такво срање у најави.
Ja cekam da neko okaci na netu,pa cu tad gledati,da placam,pfff,nisam placao ni za mnogo bitnije filmove,a ne za Paradu...po trejleru mi ne izgleda lose,sta znam...
Докле год нам високобуџетни филмови буду имали тематику деведесетих, рата и тих прежваканих и излизаних срања, нема од тога ништа.