Prijava

Землља,космос,сунце,небо.....

За Бигбенг не знам, за све се остало побринула гравитација.
ЕДИТ: Њутново тумачење.

In the beginning, there was nothing, which exploded.

tradicija fizicara skupe se svakih 18 miliona godina i puste u rad subatomski akcelerator

Ne znam za vas, ali ja sam zaluđenik za emisije o kosmosu. Kako je nastalo sve oko nas? Pa prvo ne znamo ni šta je sve oko nas. Da li postoji jedan ili više svemira? Teorija Velikog praska je najprihvaćenija. Držimo se toga dok se ne pokaže kao pogrešna.

pa da, fizicari su malo nastrana stvorenja, ako niste do sad skontali...

Како је настало све што је око нас

Brate ako hoćeš sve to da znaš idi prvo u osnovnu pa u srednju školu, posle upiši neki faks i puno čitaj. Nije zagarantovano da ćeš baš sve da saznaš.

Ovde bi dobrodošao Cepač atoma :)

temu sam stavio zato sto je tu nesto klimavo
iz haosa nastaje red
iz hidrogenske bombe zivot
iz slucajnosti savrsenstvo
ajmo malo sirokoumnije :)

iz savrsenstva nastaje haos i tako u krug :)

@Virtual Serb sve sam to prosao samo jos da diploviram i zato sto sam proso i pitam
valjda svem da pitam sta drugi misle o tome
il nesmem?

Hatorimatori je u pravu. Andonov evo ti link pa čitaj.

Проблем са овим што се тема пренела из физичких у филозофске кругове. Јебени филозофи и историчари треба да се држе по страни и пусте физичаре да сјебу планету.

verujete li u slucajnost ili verujete da svako zasto ima svoje jebiga?

биг бенг мора да су измислили-дефинисали мушкарци

bigbeng može biti istinit samo u slučaju da postoji kontraefekat, a i to je na nekom teorijskom nivou i objašnjeno, gde se govori o tome da se svemir ne može beskonačno širiti, već će doći do nekakvog, sada ću da lupim, zasićenja pa će se sve vratiti suprotnim smerom u tačku nastanka. E sada, kao što rekoh, sve je ovo na teorijskom nivou i pročitao sam u knjizi Kratka istorija vremena od Stivena Hokinsa.

Naučnici danas kažu da je univerzum već završio, ili završava, treću četvrtinu svog vremena, što znači da imamo još tu jednu četvrtinu na raspolaganju da naselimo druge sisteme :)

Mnogo današnje teorije su nastale iz čistog nerazumevanja, jer lupaju glavu o zid zbog toga što ne mogu nikako ukapirati kako neke stvari funkcionišu, pa tako izmišljaju nove pojmove kao neke dodatne posrednike da bi se uklopilo, dok ne nađu bolje objašnjenje. Tako je nastao pojam "Crna materija"

gledao sam emisiju Stivena Hokinga, mislim da je i za veliki prasak zasluzna gravitacija, a za sve ostalo je stvarno zasluzena gravitacija, posto je kosmom bio ogroman oblak prasine, da nije bilo gravitacije ne bi se ta prasina nikada skupljala i formirala planete i ostala kosmicka tijela. Isto tako, najjednostavniji element u hemiji je i najvazniji element u kosmosu, da njega nije bilo ne bi silaje zvijezde i tako te stvari... Mene najvise fascinira umiranje zvijezda, kada dodju u stadijum male bijele tacke, tacka precnika kilometar ima tezinu miliona tona, kada i ona vrisne otpusti najvecu kolicinu energije i radijacije poznate covjeku ...

Gde je taj čovek, odavno nie ništa napisao :/
Elem, ajd baš da dam svoje laičko mišljenje Andonovu. Što je fck rekao

iz savrsenstva nastaje haos i tako u krug

Razmišljam da se sve ponavlja, i da trenutno živimo u x-toj verziji svemira. Nešto kao fora iz Matrixa. Da li je Veliki prasak odgovoran za prapočetak, ili pak Demirurg koji se igra iskreno ne znam. Prevazilazi i moje znanje i shvatanje. Niko ni od naučnika ne može biti 100% siguran u svoje teorije, što ih uostalom i čini velikim umovima, jer se stalno preispituju. Ali ako im je verovati, svemir se od početka bliži svom kraju (što mu dođe nekako i logično). E sad! Šta će biti posle tog kraja, i kako će taj kraj izgledati, mislim da niko ne može da odgovori.

prije cemo se sudariti sa komsijskom galaksijom nego sto cemo docekati saranu svemira...