Prijava

Е, сад. Инди музика? Шта је то заправо? Како звучи и који су најзначајнији извођачи? Може ли неко да каже коју реч о том правцу, и уопште о сферама ван музике којима се додаје инди епитет. Шта једну ПЦ игру, или један филм чини инди игром или филмом? Шта дефинише инди субкултуру, и да ли она уопште постоји? Да ли инди музика данас чини део мејнстрима, и колико утиче на живот младих, ако не у овој нашој прерији, онда у нормалнијим земљама.

Ала сам му га јовичићевски отворио тему лололололо

Као прво, пост премештен из оне друге теме :

Исти случај. Одсуство великог издавача, попут Електроник Артса, Убисофта или Активижна. Инди игре ради, мали тим људи (1-10), са веома ниским буџетима. То су, обично, механички једноставне игре. Графика им је најчешће једноставана, али често уме да се догоди да какав талентовани дизајнер употреби машту на фин начин, па игре изгледају веома лепо, иако су без којекаквих ефеката и ликова од трилион полигона.

Инди игре често уводе свакакве иновације, јер нема издавача који ће да ти кења за врат ако искочиш из шаблона. Жанровски, ти наслови спадају најчешће у авантуре, логичке игре и платформе. Примери би били Махинаријум, Брејд или Супер Мит Бој.

Други пост :

Јебига, инди је зајебат појам. Ако гледаш са техничке стране, то су сви они бендови који имају малог издавача (тј. не неког од велике четворке). Са друге стране, индијем се описују бендови сличног звука који су се надовезали на алтернатвини рок деведесетих, али су тешко позајмљивали од пост-панка и гаражног рока. Има педерлука колко оћеш, има и кењкавих, ал могу се нађу кул ствари, ако готивиш поменуте правце.

Meni je to totalno mejnstrim. Mislim na muziku.
A kad kažeš " indi film ", to me nekako podsjeti na one filmove iz Lionsgate-ove produkcije, koji su teški šit.

Мислим да постоји једноставније објашњење. То су они бендови који су били рок, али нису знали довољно добро да свирају да би били рокери, па су прешли у алтернативу. Исто тако ни панкери не знају да свирају, али инди нису могли да буду ни панк, јер немају довољно муда. :)

A kad kažeš " indi film ", to me nekako podsjeti na one filmove iz Lionsgate-ove produkcije, koji su teški šit.

Мени кад кажеш инди филм, прво пимислим на цигане и боливуд. :) Знам да нема везе, али ми је то асоцијација.

Е сад, капирам да му инди дође као од индепендант, али опет зашто онда лупам, синфоникал метал бенд који је издао алум за неку вршачку кућу не може да носи епитет инди, а са друге стране ни ФПС игра коју су развила четворциа ликова из играонице "Замак" не може да буде инди игра. Мени се ту чини да тај индепендант трип није једини параметар који нешто чини индијем. Ајд, нек неко линкује најпопуларнији инди бенд.

Како год окренеш, мени звучи срање. Какав курац инди.

Који би нпр. били ти бендови?

Када је музика у питању, ево неке теорије :

Свака деценија у последњи шездесет година имала је рок жанр који ју је обележио. Педесете - рокабили, шездесете - Бритиш инвејжн и психоделија, седамдесете - Хард рок, зачеци мјетала и касније панк, осамдесете - глем и треш, деведесете - гранџ и бритпоп. У двеиљадитим био је то инди рок, који, музички, вуче корене из панка. Значи риф-два, и то је то, без претераних компликација. Инди данас није мејнстрим уопштено (то су репови, аренбијев и слично), али је мејнстрим у року. Тру квлт инди бендови су они који наступају у полупразном СКЦ и читав живот плету причу да неће да се продају. Левичарска мода, хипстерај и ти курци. Када је звук у питању, инди обушвата мали милион жанрова, најчешће оних "обновљених" - пост-панк, гаражни рок, фолк-рок, барокни поп, њу прог, електро-поп и слично.

а са друге стране ни ФПС игра коју су развила четворциа ликова из играонице "Замак" не може да буде инди игра. Мени се ту чини да тај индепендант трип није једини параметар који нешто чини индијем. Ајд, нек неко линкује најпопуларнији инди бенд.

То ти је пример инди игре. Нисам се ограничио на оне жанрове, већ сам их само поменуо као типичне.

Mislim da je glavna stvar koja cini nesto "indi" neka kenjakavost, njanjavost i mrvica gejluka. Barem u muzici. Za igre je wojtek u pravu, mogu da budu bas prijatno iznenadjenje, jer nisu klasicne tabacine ili rpg-evi.

Добро сад сам скапиро, ајд ти линкуј неку ствар да чујемо тај звук, не вреди теоретисати, дај нешто најпопуларније типа оно што су Мејдени у мјеталу, само таква иста фигура у индију. И реци ми је л слуша то неко у Србији уопште, сем тебе наравно ЉОЉ.

Au Vojtek, šta ti slušaš. Nije ni čudo kad si sa Vidikovca.

Au Vojtek, šta ti slušaš. Nije ni čudo kad si sa Vidikovca

Лололо, ово је још добро шта иначе слушају.

Тишинчуга бре Жарковац. Иди тамо на оне смарачке жарковачке теме и спемуј о Ајнштајну, јебо те он у дупе.

http://vukajlija.com/posteri/zarkovci-27868.jpg?1284910262

Њојтек, бриши спем ових жарковачких голубара и линкуј нам неку зику, хоћу да оформим комплетну слику о томе. Досад бих цитирао оно што Луди Чак рече, асоцира ме на нешто кењкаво, млако, не баш геј, ону у фазону семигеј, или као ниси геј али нећеш јебати.