Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.
Politika · 31. Januar 2011.
Ubijmo Zmiu i njenu spoznaju u korenu :P
Zapravo, iz onoga sto sam ja shvatio, nije toliko nuzno. Nekad moze cak i da steti, da interferira sa zenom. Zen budizam je specifican i po tome sto ne proucava budisticke svete spise sa istom revnoscu kao neke druge skole. Ideja Zena je da se do prosvetljenja dodje na isti nacin na koji je i Buda dosao, samospoznajom.
Отаку је у праву. Ја мислим да је тема ЈЕБАЊЕ ризница зен коана.
E pa eto, zavrsili smo sa pricom. Sad moze lok :)
Mršte! :)
Pa o cemu bi ti? :)
Један зен пандан је рекао: Једног дана кад кажеш: "коачно разумем зен", тада имаш озбиљан проблем. :) Па ти види Гамби.
A u stvari nije problem kada razumes zen, problem je kada kazes "konacno razumem zen".
Ljudi, meni stvarno ništa nije jasno. Čitaj i čitaj, ali ja sve manje kapiram. lolo
Па, ја контам да је проблем у томе што зен не може да се РАЗУМЕ и да ако мислиш да га разумеш значи да си се опасно изментолисао :) Разум је кул ако оћеш да интегралиш, али није зен, НЕ ЈЕБЕ.
Imam ja druga i stalno priča o zenu.
Pa koji je moj onda poenta? :)
Поента је у томе што зен ОБЈАШЊАВА :)
Гамби, има и овај савет: Учење зена захтева твоју сталну и непоколебљиву непажњу. ЛОЛ. Немој више да долазиш на ову тему :)
:-)
Hahahahahaha :)
glupo pitanje
Ja sam i dalje glup.
Сос објаснијо
Ma jebeš ga. Smorio sam se. Drmi lok.