mobilni telefoni

1. ето, сад сам у још већој дилеми, да л' да се пребацујем из мтс-а у вип, ил' д'идем у теленор.

2. Meni je VIP skroz korektan, tolerišu kašnjenje sa plaćanjem sasvim solidno, samo bih ti savetovao da ako pređeš u nj izabereš neki standardan paket, lakše je sračunati se nego sa smartovima.

3. Оне цене на сајту су цене са попустом...

4. Митке
    Питах јутрос на чету, али нико није могао да ми одговори... Дошао сам до неких пара од стипендије и размишљам да купим телефон. Око сам бацио на Нокиа Лумиа 820 и његовог млађег напреднијег брата 920. Да ли је ко имао искуства са овим телефонима, неки коментар и као то да ли се исплати дати 100 евра више за 920?

I ja se isto razmišljam... hvale i jedan i drugi a razlika je samo što je veličina ekrana 920 za 0.2 inča veća i u memoriji (820 ima 8gb memorije i mogućnost ubacivanja kartice do 64gb, a 920 ima 32gb bez mogućnosti proširenja). Po meni i nije neka razlika koja vredi 100 evra ali jebati ga, treba mi neki stručnjak za ekrane da mi to pojasni :D Ni jedan nije onaj gorila glas ili kako već...
    Btw nikad ne bih uzeo preko telenora ili tako na pretplatu, deračina čoveče. Cene jebeni telefon skoro 500 evra koji se u Bg-u u slobodnoj prodaji može naći za 240 (mislim na lumiu 820 koju sam proveravao u myphone prodavnici).

5. Ni jedan nije onaj gorila glas ili kako već...

http://www.youtube.com/watch?v=yDEahsoa_N4

Lumia 920 ima Corning Gorilla Glass 2

http://www.gsmarena.com/nokia_lumia_920-4967.php

Dok Lumia 820 nema.

6. Ja сам га нашао за 307 евра. http://univerzalno.com/Artikli.aspx?artikalid=2298 Значи има и јефтиније да се нађе. На И-беју сам гледао, може се наћи на аукцијама по највише 130 евра, али је то багатела у односу на нас. Једини проблем је како допремити послије из Њемачке овамо... Ово што се меморије тиче, они су на 920 изоставили слот за картицу како не би могла вода да уђе или да се сам слот поквари, тако рекоше на једном од ових представљања телефона на Ју-тјубу...

7. Znači vredi za taj ekran dati sto jevreja više?

8. Cekajte, nije vam dovoljno 32gb memorije za skladistenje podataka? Ne razumem ljude koji se bune sto nema dodatni slot za karticu, a tel. ima toliku memoriju.

edit:

Znači vredi za taj ekran dati sto jevreja više?

Pa jbm li ga, ja na mom tel. nemam gorilla glass, ali zato imam foliju koja radi poso. Imam smartfon skoro 2 god i nijednu ogrebotinu na displeju. Ali zato je folija izakana i zadovoljan sam njome. Sada sam zamenio prvu koja je dosla sa telefonom, za neku od 100 kinti na kupindu. Videcemo kako i koliko dugo ce ona da traje.

9. Ништа, ја га чекам до Нове године да опадне цијена па ћу да га гањам, некако ми пуно сад да дам 400 евра за њега...

10. Evo ti, vidi na ovom sajtu lumiu 820 npr. PIše cena 270, uzmi nazovi prodavnicu i reći će ti 240.
    http://www.kupimobilni.com/mobilni-telefoni/model.php?proiz=Nokia&model=Lumia%20820

920 je 360

11. Ма мени је довољно меморије, нисам ја ништа рекао. Ја сам само тражио ако неко има савјет, како му се понашао телефон до сад. Електролавер, хвала што си нам мало појаснио ово за екран :)

12. Moj brat ima Xperia Active, koji ima navodno gorilla glass ili sta vec..
    Ima ga oko godinu dana, i dve vidljive ogrebotine ima.
    Ja imam isto toliko, i nemam nijednu ogrebotinu..
    Tako da, mozda i nije toliko nesto taj gorila glass, najlakse je da stavite nalepnicu, nije skupa a radi poso :)

13. ето, сад сам у још већој дилеми, да л' да се пребацујем из мтс-а у вип, ил' д'идем у теленор.

Meni je VIP skroz korektan, tolerišu kašnjenje sa plaćanjem sasvim solidno, samo bih ti savetovao da ako pređeš u nj izabereš neki standardan paket, lakše je sračunati se nego sa smartovima.

MTS je najpovoljniji, al im je izbor mobova cesto ocaj. Plus imas opciju ugovor i to od 12 meseci, a placas pola pretplate. Al nekome mob nosi prevagu. Inace, vip i dalje ima najgori domet. Sto se kasnjenja tice, svi tolerisu do osam dana i onda gase, osim ako nisu u nekom specijalnom sistemu. Na MTS u sam nekih sest godina, ne gase me tri meseca (al bukvalno).

Btw nikad ne bih uzeo preko telenora ili tako na pretplatu, deračina čoveče. Cene jebeni telefon skoro 500 evra koji se u Bg-u u slobodnoj prodaji može naći za 240 (mislim na lumiu 820 koju sam proveravao u myphone prodavnici).

To ti je zato sto moraju da se pokrivaju ako ga daju za manje od cene u slobodnoj prodaji. Plus, to je do tarife. Sve zavisi koliko komuniciras i da nadjes tarifu koja ti odgovara (i da je min 15% preko stvarnih potreba, jer ako slucajno izadjes iz pretplate jao ti ga majci) pa ti onda mob kao bonus.

Moj brat ima Xperia Active, koji ima navodno gorilla glass ili sta vec..
    Ima ga oko godinu dana, i dve vidljive ogrebotine ima.
    Ja imam isto toliko, i nemam nijednu ogrebotinu..
    Tako da, mozda i nije toliko nesto taj gorila glass, najlakse je da stavite nalepnicu, nije skupa a radi poso :)

Najdi mobilni bez gorila stakla koji je koriscen isto kao neki sa tim staklom, pa ti vidi razliku.

14. Najdi mobilni bez gorila stakla koji je koriscen isto kao neki sa tim staklom, pa ti vidi razliku.

Niko nije rekao da nema nikakve razlike, ali onom ko misli da ne mora da stavlja foliju ako ima gorila staklo nadam se da ne smetaju ogrebotine ili ima para da kupuje drugi telefon na godinu dana.

15. nikad nisam razumela furanje na mobilne, jer sam u fazonu da ako ne mogu da imam najbolji, kao ovaj http://www.gsmarena.com/vertu_ti-5297.php svi ostali su sranje.

od titanijuma, ekran od kristala, bang&olufsen zvučnici, cena prava sitnica - oko 10 iljade dolara :) e, to je telefon.

edit: tj. 20 iljade, ako je maska sa tozla momentima....

16. Niko nije rekao da nema nikakve razlike, ali onom ko misli da ne mora da stavlja foliju ako ima gorila staklo nadam se da ne smetaju ogrebotine ili ima para da kupuje drugi telefon na godinu dana.

Pa nije moguce da se nesto sto se koristi svaki dan ne istrosi uopste... Tragovi koriscenja ce uvek biti tu, samo zavisi u kojoj meri.

nikad nisam razumela furanje na mobilne, jer sam u fazonu da ako ne mogu da imam najbolji, kao ovaj http://www.gsmarena.com/vertu_ti-5297.php svi ostali su sranje.

od titanijuma, ekran od kristala, bang&olufsen zvučnici, cena prava sitnica - oko 10 iljade dolara :) e, to je telefon.

edit: tj. 20 iljade, ako je maska sa tozla momentima....

Telefon je po performansama daleko slabiji od vecine vodecih modela bilo koje kompanije. S4 je svemirski brod. A to je ipak nakit.

17. jebeš performanse kad je od jebenog titanijuma i kristala, praktično neuništiv... :)

18. u telenoru popust od deset hiljada traje do 1.vog avgusta, a ja telefon mogu da uzmem 6.tog..i za tih šest dana platiću šest hiljada.. što reče njihov radnik "vi baš nemate sreće"...

19. u telenoru popust od deset hiljada traje do 1.vog avgusta, a ja telefon mogu da uzmem 6.tog..i za tih šest dana platiću šest hiljada.. što reče njihov radnik "vi baš nemate sreće"...

Ако ти уговор истиче 6. августа, раскини уговор 30. јуна, плати пенале за преостало време (тј за тих неколико дана), требало би да буде цена остатка уговорне претплате (ако кажемо да је претплата 1000, и да је остало 10 дана да се плате пенали то је 333 динара), отвори нови уговор и решен проблем.

jebeš performanse kad je od jebenog titanijuma i kristala, praktično neuništiv... :)

Имаш ти многе телефоне прављене само за издржљивост ;)

20. Mislim se da uzmem S3 mini , ili da gledam neku xperijicu.
    Ako nekom nije problem da nadje telefon sa jakim karakteristikama,i ne malim ekranom ispod 350 evra ?!

Rekli o sajtu

Vukajlija, lijek koji je potisnuo iz upotrebe Edronax, Zoloft, Prozac, Aktivin H i ostale antidepresive. Nuspojave su: grčevi u trbušnim mišićima, suzenje očiju, ludački osmjeh i lako se navući na njega.

Psiholog · 20. Februar 2011.