mobilni telefoni

1. Mlatoni moze preko telefona da lansiru korejsku raketu na ameriku.

2. Mlatoni preko telefona može da ukine Seltiku serije

3. Mlatoni svoj neksus poslao u svemir kao ilon mask

4. Mlatoni igra nba 2k17 na nokiji 3410

5. Mlatoni hakuje pentagon preko telefona

6. A ne sjebao sam se to je pseto pseto radi to

7. Skočko, ako proizvođač uzme AOSP, odradi sertifikaciju i instalira Google servise i aplikacije, čega još ima da Huawei može da uzme od Google a da ostali ne mogu?

Ti pričaš o custom ROM razvoju, ok. Normalno da ste se otelili da portujete AOSP na Nexus 7 jer ste morali da menjate Android frejmvork, HAL-ove i moguće sam kernel. Pre Androida O, nema jasne linije između frejmvorka (platformski nezavistan) i HAL-ova (platformski zavisni). Kod je isprepletan i kad apdejtuješ moraš da čačkaš na više mesta. I ako nemaš pristup nekom HAL-u jer proizvođač neće da ga objavi, najebo si. I kad proizvođač hoće da pređe na novu verziju on će da gubi i vreme i pare jer mora da čeka na proizvođače hardvera da apdejtuju HAL i kernel, pa da tek onda da budži svoje izmene.

E Treble razdvaja frejmvork i HAL koji komuniciraju preko binder-a, vendor kod se odvaja u vendor particiju, tako da je sav kod na system particiji platformski nezavistan.
    Svi uređaji koji se izbaciju sa verzijom O moraju da imaju uključen Treble, inače neće proći Google sertifikaciju. Kao što su CTS testovi za Android frejmvork, tako su uvedeni VTS testovi za vendor kod. Svaki HAL mora imati jasno definisan HIDL interfejs koji će frejmvork koristiti, inače testovi padaju. Deo testa je i butovanje čistog AOSP imidža.

Znači krajnji cilj je da možeš da uzmeš AOSP system.img, da ga flešuješ na uređaj koji ima Treble i da većina funkcionalnosti radi. To je neki lik i uradio na Mate 9, bez ikakvih AOSP izmena. Pa je posle 20 sati čačkanja taj system.img uspeo da potera još na tri uređaja (neki Sony, još jedan Huawei i Essential) što pre nikako nije bilo moguće bez mnogo posla.

Sve se gura ka tome, Google ohrabruje proizvođače da svoj kod što više ubacuju u AOSP, podrška za LTS kernel se od verzije 4.4 produžava sa 2 godine na 6 što znači da bi uređaji lako mogli da primaju 4 zvanična apdejta umesto jednog sada.

Možda to i ne prođe skroz, al ako uspe na dobitku su i proizvođači (smanjuje se potrošnja vremena i novca za apdejt) i korisnici (redovno dobijaju nove verzije). E sad što ti kažeš neće svi proizvođači otkriti svoj kod, al sama ideja da ćeš možda za neku godinu imati system.img koji ćeš bez ikakvih izmena moći da butuješ na veliki broj uređaja je preljepa, da ne pričam koliko bi time procvetalo pravljenje custom ROM-ova.

Baš sam ovo hteo da napišem Skočku i sve objasnim lepo, ali me preteče Mlatoni.

8. Ja ti nerazumem dosta pojmova ovde šta ti je to HAL?Nego jeli bezbedno rootovati galaxy J5 pošto je to ipak noviji telefon?

9. Космајац
    Mlatoni preko telefona može da ukine Seltiku serije

Haha, Boh, nemoj mu davati ideje

10. https://www.youtube.com/watch?v=9EHq-YxWLbo
    ово сам решио да купим, може за те паре да цркне после 3 месеца што се мене тиче

11. Jebem te ja kupujes pola godine telefon oces ga kupiti vise

12. а курац кад налазим све јаче и јаче

13. Izbegavajte te leve Kineze, imaju u svom softveru ugradjene trijada viruse, konektuju se sa serverima u Kini, sami instaliraju aplikacije i prijavljuju na raznorazne servise. Jedino ako necete odmah da im sibnete custom rom. Iz svog iskustva pricam. Muku sam imao sa Homtomom, tolika aktivnost mi je bila kad se konektujem na wifi da mi je na nekim sajtovima izlazilo ono sranje da vide dal nisam robot. Sad sam mu roknuo Lineage, radi kao sat. Dok mu ne crkne maticna, po drugi put.

14. Ne znam o cemu prica apofis, al huawei je daleko od levog kineza

15. Moguće da mu se i nije post odnosio na Kineze. Ili si se ponov šalio, a ja nisam skapirao xd

16. Na kineze nije, na huawei mozda nije jer je rekao levi kinezi. Pola infrastrukture, baznih stanica i sranja u evrooi su huawei već godinama. Zato kazem.

17. Na kineze nije, na huawei mozda nije jer je rekao levi kinezi. Pola infrastrukture, baznih stanica i sranja u evrooi su huawei već godinama. Zato kazem.

Htedoh ustvari da napišem Huavei umesto Kinezi.
    Ljudi kod nas generalno umeju baš da budu neobavešteni o Huaveiju, misleći da je neki krš pošto je iz Kine, iako je u pitanju preozbiljna kompanija.

18. Ne nisam mislio na Huawei, to je provereni kineski brend, zato sam i naglasio :leve: Kineze, tipa Oukitel, Homtom, Elephone, u sustini sve sto nude opasne performanse po smesnim cenama. Macka u dzaku. Prethodni telefon mi je bio Prestigio i sjajno me je posluzio, ali koliko sam skontao i Prestigio je malo eminentniji brend, rade navigacije i tako to.

Edit. A ovo sranje od Homtoma mi je dusu pojelo, nista nije radilo kako treba, jos mi se svaki dan instaliralo po 5 aplikacija koje sam morao da brisem, na kraju crce maticna, vraca se sa servisa sa novim softerom, ja odmah na sken, pokazuje mi trijada 251 virus i opet isto. Nego, sreca pa nadjoh na 4pda custom romove i tutorijale, posto sam laik za to, ovo pisem samo da se neko ne zajebe kao ja, da dobro proveri komentare na netu pre kupovine.

19. O elefonu rekao bih.

Rekli o sajtu

Kad je pre nekoliko dana osvanuo naslov u dnevnim novinama „Željko Mitrović: Trovali su me“, na samoproklamovanom rečniku slenga vukajlija.com odgovorili su mu bez mnogo pijeteta: „Pa dobro, i ti si nas, i još to radiš“.

Ekonom:east Magazin · 03. Februar 2011.