Нови вал у Југи

1. Uspavanku za Radmilu M., Ako možeš zaboravi, Sanjao sam noćas da te nemam

Само што Дугмићи имају неких много добрих песама, који не улазе у тај жанр!

2. Иначе вазда ћете видети да људи који слушају Бјело дугме и Плави оркестар слушају и секу алексић... Мислим, то је све народњак!

Не мора да значи. :) Ево, ја сам као клинац слушао и Дугме, између осталог, после сам се пребацио на жестину, а сазнао сам како Сека Алексић изгледа тек пре једно 3 године кад ми је неко пустио филм Ми нисмо анђели 3. И дан-данас не разликујем њену фацу од осталих певачица из те приче. Немам где да је видим.

Мислим да твоја прича пије воду у обрнутом смеру. Није да људи који слушају Дугме и ПО слушају и Секу, већ супротно. Они који слушају Секу МОГУ да слушају и Дугме и ПО, јер им је та музика пријемчивија од музике, лупам, алтернативаца попут новог таласа.

А Плави оркестар уопште није наиван. :) Има ту разних прикривених изопачености и болештија које публика углавном не конта.

3. :) PUTERU. najbolesnija domaća pesma ja ne znam na čemu je onaj loša al je preterao

4. Немам где да је видим.

Hahahaha, dođi kod mene u staru pazovu, ona valjda živi u mom komšiluku, al ni ja je nisam videla :)))

5. Hahahaha, dođi kod mene u staru pazovu, ona valjda živi u mom komšiluku, al ni ja je nisam videla :)))

Kako bre valjda zivi u nekoj ogromnoj vili u Bg-u tu je snimala onaj njen reality show.

6. jok. ima kuću u pazovi, majkemi :)
    al ja nisam stalno kući tako da ne znam dal baš živi stalno tu.
    i jebeš nju, banovaće me zbog spema :P

7. Neće te banovati, i ona je novi val.

8. Не знам ко из бенда је написао овај еп, али се јежим некад чујем Нелета.
    http://www.youtube.com/watch?v=Ls3idkYT7SI

9. Оригиналност.

Muzička originalnost? Pa i ne baš. Muzika "novovalskih" bendova je dosta slična, ne oseća se inovativnost. Ako misliš na pravac, onda ok. Novi val jeste bio nešto novo. Ali, po mom mišljenju, više bih voleo da je muzika 70-ih opstala, mada to nije bilo moguće. Tekstovi su možda najjače oružje "novovalaca". A i u njima su se ponekad gubili. Ne volim Orgazam i Partibrejkerse. EKV je pomalo detinjast. Prljavo Kazalište je ok. Azra je jedini novovalski bend koji gotivim i slušam. Ne znam zašto, nekako su kul. Štulić je lik.

Дакле, прича о музичком умећу је смоооооооооооооооооооооорила.

Mož' bit' da je smor, al' meni je muzičko umeće i dalje najbitnije. :)

Inače Bijelo Dugme ima kul stvari iz sedamdesetih. "Šta bih dao da si na mom mjestu" (govore da je plagijat, kao i za mnoge njihove pesme, ali meni to ne smeta toliko, k'o što kaže moj drug, "važno je da, ako plagiraju, nek' plagiraju kvalitetnu mjuzu"), "Sve će to mila moja prekriti snegovi, ruzmarin i šaš"... Oni su kasnije zasrali.

10. ааааааааааааа Колико волим ову ствар!!!!!
    http://www.youtube.com/watch?v=xRkIXHF_AVY

11. Kad je Plavi Orkestar bio dio novog primitivizma ..kad je Azra prije Šarlo Akrobate bila novi val ..kad sam ja lud uzeo da pišem ovde :)

Rekli o sajtu

Da. Definitivno ima dobrih fora, svaka čast onima koji ih smisliše. Respect Vukajlija.

MyCity Forum · 4. Februar 2009.