Podijeli sa Vukajlijašima

1. Haha kako je lepo videti entuzijazam, a tek je lepo videti entuzijazam potpuno neupucenih u socijalna kretanja i ostalo...

2. Neću sad da bacam neke savete tipa kako biti mod na vuki 101, niti smatram sebe kompetentnim za takav podvig. Evo mislim da je Agilni još davno sve objasnio. Samo bih hteo da ukažem na par bitnih stavki sajta:
    1. Vuka nije mejnstrim, nije nikada ni bila mejnstrim (bar ne ona iskonska Vukajlija, bez postera). Čar Vukajlije i jeste upravo u tome što ovde ne dolazi svako. Ne treba forsirati i nametati nešto što bi se svidelo široj masi, već treba graditi subkulturu koja je iskrena prema sebi, ne trpi low grade sranja koja nameću neozbiljni autori sa ciljem da se nekome svide. Pratite lepotu, a ona će za sobom povući dobrotu i istinu.
    2. Vuka nije cenzurisana. Ovde svako može da kaže šta želi bez straha da će mu neko to ukloniti osim ako stvarno nema nikakvih osnova za to što je napisao tipa izvređao je nekoga ili je spemer i trol (pa čak i trol je dobrodošao ako ima veština da te dobro obrlati). Dakle baš zbog toga što svako može da iznese poentu i slobodan je da to učini, slobodan je da uvredi bilo koga, ali mora biti spreman i na to da se njegovo pisanje stavi na ladan mermerni sto i da se secira i ukaže na ono što ne valja ili se potpuno popiša po tome.
    3. Vuka je sajt šaljivog sadržaja. Toliko je jasno, međutim pojedinci je shvataju kao mesto za krvničko sukobljavanje mišljenja i ideologija. Politika je ono što je uništilo postere i reakcije na prvom mestu, a zatvorenim umovima više nije dovoljan ni fejs ni instagram, plus preko njih ne mogu anonimno da isprozivaju bilo koga, a da to ne pridobije kakav takav kontra publicitet kojem se nisu nadali (npr Bombaš isproziva klinca na nekoj Jug stranici i odmah se njegovi drugari skupljaju da ga brane). Ovde merilo vrednosti nije koliki si mi prijatelj, već koliko se slažemo u iznetom mišljenju, zato me pojedine rasprave i oduševljavaju i jesu jebeno efektivne - ono što mejnstrim socijalne mreže nikada neće uspeti.

Eto nešto sam se prokenjo sad donesite mi toalet papira

3. 1. Forumski dijalog je prevaziđen negde 2011 (možda i ranije). Ne radi se o vukajliji, nego generalno o svemu
    2. Mejnstrim socijalne mreže nisu svih ovih godina stvarale kreativne naraštaje već isprazne retarde koji ne žive za plan, stvaranje i nešto pozitivno, već žive za sekund slave, za lajk i subskrajb. Mlađi koji su trebali preuzeti ovo do sad (mislim na generaciju 15-25 god) trenutno gleda druge na jutjub kako igraju igrice umesto da ih sami igraju. Jednostavno masovan deo članstva nije sposoban da iskreira apsolutno ništa što bi privuklo pažnju onog dela ljudi i tu subkulturu zbog koje je vukajlija i nastala
    3. Nema cenzure moj kurac, posteri su sklonjeni zbog Vučića i to treba reći jasno i glasno. Mislim da to jeste najveća sramota vukajlije ikad i fakat zbog kojeg je izgubio legitimitet.
    4. Masovan deo članstva, podrazumevano mladi ljudi, teže da budu deo nekakvih grupa, nema individualnosti ni kurca, a samim tim ni kvalitetnog zezanja.
    5. Apsolutno osećam fizički bol svakom sekundom da ovo u šta se pretvorila vukajlija još uvek postoji (ne samo vukajlija, da me ne razume neko da imam nešto protiv nje) i nastaviću da radim sve štoće pomoći konačnoj eutanaziji, u suprotnom će svakog biti sramota da pomene da je ikad bio član.

4. Bomb, govori u svoje ime što se tiče tačke no.5, sa ostalim tačkama se manje-više slažem (iako mi sve pomalo ima miomiris zaaaavere), ti budi individualan i daj primer tim klincima koje prezireš. Ili kupi sajt od kaizena, to je ta neka alternativa...

Triforce, ima utemeljenja u realnosti neta to što si napisao, ja lično neam nameru da subjektivno dozivljavam humor na sajtu...samo ću subjektivno dozivljavati spem:)

5. Bomb, kapiraš da si upravo izneo nešto protiv Vučića i da tvoj post neće biti uklonjen zato što nije mejnstrim i ne nadgleda je neko sa vrha, dok su bili posteri i reakcije pokazalo se pre svega da narod i treba jebati i cenzurisati jer je glup. Po meni ako oćete da se proseravate o politici eto vam pravite slike sa Vučićem pred gomilom mikrofona i ispod pišite "čeka bukkake" šta znam, ali ostavite intelektualnu svojinu sajta na miru

6. ne prezirem ja nikog, a pogotovo ne decu i mlade, prezirem političku korketnost i sve što ona nosi, odnosno volim stvari nazivati onako kakve su

7. koja kurčeva intelektualna svojina, hahaha, nemoj da porediš postere koji su u hiljadama deljeni po socijalnim mrežama i ono što nas 20 debilčina piše po forumu.

8. Svojina je koliko god mala bila

9. isticanje prava vlasništva na user created mestima je nacrnja stvar koju neko može uraditi

10. U pravu je bombas za postere i Vucica.

Ne mogu se porediti definicije i posteri.

11. Vukajlija je poput onog matorog 24h dnevno pijanog "komšije" koji nonstop sedi ispred lokalnog dućana i sa kojim redovno prozboriš po koju, ali uvek s distance, jer iako znaš da nije opasan, i dalje postoji mogućnost da će isukati kurac i krenuti neartikulisano da piša okolo pa da kojim slučajem i tebe ne zalije.

12. Stvarno diskutujete o propasti Vukajlije u drugoj polovini 2018. Tipa, koga boli kurac, ima vas deset ukupno ovde.

13. Da, autore Đoto. Ali sada će biti bolje.

14. Slobode su ok što se mene tiče...sve dok nekom drugom ugrozavas slobodu svojom:)

15. Stvarno diskutujete o propasti Vukajlije u drugoj polovini 2018. Tipa, koga boli kurac, ima vas deset ukupno ovde.

Tako je, ae zato samo blejimo kad blejimo i budemo ljudi...iako smo Srbi, Bosanci, Crnogorci, Liliputanci.

16. Тхе Проф
    Da podsetim na svoju kandidaturu:

1) Iskoreniću hejt
    2) Iskoreniću lajk
    3) Iskoreniću sve ostalo, a što ne potpada u tačke pod 1 i 2
    4) Svi muški autori će jebati a ženski se poudavati ( što će, nadam se, bar malo smiriti strasti na Forumu )
    5) Na naslovnoj neće više biti govana. Naime, biće ukinuta cela stranica.
    6) Vratiću Vlasinarba jer nam, reala, svima nedostaje
    7) Redovno ću odgovarati na sva vaša pitanja i nedoumice i rešavati vaše, kako autorske, tako i seksualne probleme
    8) Napraviću do jaja žurku po mom ustoličenju na brod-restoranu "Gusar". Ulaz besplatan, piće po maloprodajnim cenama.

Za slobodnu, autonomnu i nadasve kontrolisanu Vukajliju - zaokružite broj 58690. Neka vi pobedite!

17. Da, to je problem sa feministkinjama, LGBT populacijom i SJWovcima, misle da je sloboda izražavanja mišljenja nešto što svi smeju da koriste, ali dok god nemaju mišljenje koje potencijalno može dovesti do nekakvog zločina nad određenom grupacijom ljudi. Primera radi njima možeš reći da si derpe i da je to ok, ali ako im kažeš da je Hitler bio u pravu postaviće se tako da oni mogu da te izvređaju, a ti možeš da se braniš jedino metodama koje ne vređaju Jevreje jer onda propagiraš holokaust

18. Svojina može biti kolektivna Bombaš brt pa ne gledam ja ovo sve samo kao moje škk

19. svojina je glavni neprijatelj kreativnog misljenja

Rekli o sajtu

U busu se devojka svadja preko fona da se ne kaze Vukajlija nego Vujaklija za recnik... ocaj na njenom licu kad je shvatila da ne moze objasniti

Mokoš · 11. Maj 2011.