Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!
Biznisblog · 26. Decembar 2007.
Paninaro, zvali bi je baba sa mudima.
Што не значи да је мање крив, ако си уморан и спава ти се, легни и спавај, не вози по граду, исто тако и овај ако је пијан нека не вози...
Људи, на суд се не прича морално, само чињенице и са научне стране, тј физика са вјештацима...
Овај у наааајгорем случају има 5 година затвора, али то би било да су они испоштовали сва правила, а он не, а овако, не видим га преко двије године у затвор.
Ko što reko, u ovom slučaju jeste, zato što nasilnički možeš da voziš samo namerno, osim ako ti pođe za rukom da dokažeš na sudu da te zaposela neka avetinja i zalepila ti nogu za gas a gremlin sjebo sve kočnice u vozilu.
Jebiga Smare, ne možemo da poredimo kršenje zakona iz nemara i kršenje s drskom namerom. Obojica jesu krivi al ovaj majmun u audiju je više, a što zakon na to ne gleda tako, jebiga, ja ga nit pišem nit primenjujem.
kajzen opet kenja cet
Мене лик спуцао на пешачком прелазу(ја сам ту више био крив, ошамућен дугим пешачењем по великој врућини само сам претрчао улицу ко кретен) возећи око 50(можда и мало мање), одбацио ме неколико метара, још толико сам се котрљао па ми ипак није било ништа. А ови били у ауту. Објективно гледано, колико год да је покојник засрао пролазећи на црвено, овај Шумахер је засрао много више. И углавном такви много чешће праве трагедије него сви остали, ја бар мислим.
То што причаш ми баш и нема логике. Онда би људи добијали мање казне на суду тако што би доказивали да нису намерно прекршили закон, а нисам чуо још да адвокати воде такве одбране. Замисли да се возач камиона брани на суду тако што тврди да је био преуморан, па због тога није видео црвено светло.
pa brate nije vozio voz jebeni bez volana koji je jebeno usmeren šinama. Da je vozio 50, mogao je da namota udesno i izbegne ih. Nije to seoski put ipak.
Kako nema logike jebogati, a što onda gledaš da ubiješ komšiju u lovu? Što mu jednostavno ne upadneš na gajbu i ukokaš skota?
Eh da je bogdo vozio 50kmh... bio bi on na crvenom svjetlu, a ovi bi došli živi kućama...
Зато што није исто и различити су и закони и судска пракса. Не волим да причам напамет, све што знам су разговори са пар адвоката и учесника саобраћајних незгода. Ако знаш или си чуо да постоји нека судска пресуда где је као олакшавајућа околност узета чињеница да је неко био уморан или се запричао са неким у колима, онда ок. Ја не знам такав случај.
Он је возио око 50, па је кренуо да кочи и на крају те ударио са колико 20-30? А он у овом случају вероватно не би ни кочио, не очекујеш да ти неко уђе тако унезверено у раскрсницу док му је црвено.
И вероватно те набацио на хаубу па одбацио где су много мање последице.
А и не кажем да нужно пуцају органи али често се дешава.
Да је возио 50кмх вероватно би још био на претходном семафору или где већ. А овај лик би можда прошао на црвено на пружном па би свеједно погинуо. Мораш да пазиш кад возиш, нико неће да те чува ако се сам не чуваш.
Написо сам да треба. Знамо и ти и ја да ће се извући јер је татин син. Нормална ствар.
A ako malo primjetite, vidjećete da uvijek kad su tatini sinovi u pitanju, ako je tatin sin prošao na crveno, tad neće biti objavljen video, a kad je prošao kroz zeleno, kao ovde, onda se objavljuje video.
Šta je sa onim malim Mitrovićem, zašto to nisu objavili? I ostalim bahatim bogatašima.
Pa zna se...
DA JE OVAJ SA AUDIJEM PROŠAO KROZ CRVENO, KURAC MOJ BI BIO OBJAVLJEN VIDEO!!!
ZATAŠKALI BI!
Ako sam dobro skapirao vas onda su ovi sto su izginuli prosli na crveno? Sami su krivi onda taman da je ovaj vozio i hiljadu na sat.
Ne pricam po zakonu koji u obzir ozbiljno uzima dejstvo alkohola nego po meni. Jednostavno: njemu je zeleno i on prolazi ovom je crveno i mora da stane.
Najgore mi je ovo zamislio se, zapricao se, nije gledao...pa miki ili gledaj ili ce te spucati neko sa 150 na sat, kakvo je to glupo opravdanje?
Ne bi me cudilo da ishod bude da je za sudar kriv ovaj pokojnik a da ovaj sa avdijom dobije kaznu zatvora zbog nasilnicke voznje u pijanom stanju.
И вероватно те набацио на хаубу па одбацио где су много мање последице.
А и не кажем да нужно пуцају органи али често се дешава.
Кренуо је да кочи али буквално у задњем тренутку, не верујем да је стигао нешто битно да смањи брзину при самом контакту. Уосталом на крај котрљања сам угледао браник одмах поред себе. Кажем поново, нико не правда тог што је прошао на црвено, али рецимо релативно скоро се близу моје куће десило нешто слично. Татин син(знам дебила, класично гастарбајтерско дериште) се враћа из града великом брзином(а тако је ишао и сатима пре тога када је кренуо у град), а неки лик радио полукружно где није смео и овај му буквално преполови ауто. Можда ћеш рећи да су једнако криви или да је чак овај полукружни неком мени нејасном логиком више крив, али чињеница је да пијандуре и татини синови праве веома често несреће са смртним исходом.
Ево једне једноставне једначине, од почетка дељења трака до места судара прошло је три секунде, а ту има око 75 метара према гугл рту. Значи то је око 25 метара у секунди, што је 90 км/х. Значи 70 км/х мање него што идиоти новинари пишу. Није да ја оправдавам икога, али мојне се лажемо овде. Погледајте на брзиномеру следећи пут кад будете ишли овако пространим булеваром и видећете да идете 70-80 и не осећате. Замислите како је њему у аудију јебеном. Ко да иде 30. Донт џамп ту д конклужнс.
Још једна ствар, насилничка вожња је вожња 50кмх више од ограничења, лик чак није ни то премашио.
ЕДИТ
Чињеница јесте, разлог више да људи пазе. Небитно да ли је татин син или ко год, има будала где хоћеш и морају људи да пазе. Млади људи са јаким колима су проблематични и да нам та агенција за безбедност ради ишта требала би да развије неку стратегију за њих, ал не ради и јбг, пази се и то је то.
E jebga sad, ne visim ni ja po sudovima pa sad da znam da ti navedem, dana tog i tog slavković slavko se branio tako i tako, al kontam da može da se razlikuje prolazak kroz crveno ako si zaspao, slošilo ti se ili nisi mogao dobro da vidiš semafor od onog kad namerno prođeš jer misliš da možeš da se provučeš, naravno ako možeš to i da dokažeš. Moguće da je manja olakšavajuća okolnost.
Što nije bila ni poenta čitave priče, prolazak kroz crveno može da bude nameran ili ne što uglavnom ni ne može da se utvrdi pa se time niko i ne cima osim ako se vozač šlogirao ili štatijaznam, međutim nasilnička vožnja je 100% namerna, zato ta dva prekršaja ne mogu da budu jednako rangirana, em je prekršaj teži em je krivica veća.
Ево једна врло слична ситуација:
http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/275196/Pet-osoba-povredjeno-u-sudaru-BMW-i-kamiona-Cistoce
Возач камиона није уступио првенство, али се бмв кретао превеликом брзином да би овај могао да процени да ли може да се укључи. Пресуда је на крају била да је у питању потпуна кривица возача камиона. У Новом Саду је још горе по возача пола (нажалост, морам да кажем, условно речено с обзиром на последице), пошто не да није уступио првенство, већ је прошао и на црвено.
Pa dobro, truć, zakon na stranu, da li ti lično smatraš da je ta presuda bila u redu?
И још један случај:
http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/392580/Bivsi-zamenik-direktora-Srbijagasa-ubio-kolima-dete-pa-osudjen-na-godinu-i-po-dana