Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.
Politika · 31. Januar 2011.
Skočimiše, ostao ti je post poslednji na prethodnoj strani, s obzirom da ga nisi preneo na ovu, ne zanima me, smatraj da nisam vid'o!
Haha, znaš kolko koštaju MAGLEV vozovi? (magnetna levitacija)
Pa tačno da nam uvedu još jednu pretplatu da plaćamo uz račun za struju ne bismo mogli da platimo, evo npr. Indija je pre desetak dana sa Kinom potpisala ugovor o gradnji maglev pruge, od Nju Delhija, do Čenaja, oko 33 milijarde dolara košta.
Haha, dobra! Deki je valjda putar, u im Boga za koju godinu da postanem nešto slično, to što malo ima korozije to je nebitno, nama je najgore npr. što još imamo pruge sa drvenim pragovima, trulim, što donji strojevi železnice ne mogu da trpe opterećenje, što su reke potkopale delove pruga, što ni održavanje nije rađeno kako treba, pa i kad se izuzme to da se remont pruge radi na 20-25 godina, a naše pruge su stare bar po 40, opet mora brzina da se prilagođava.
https://media.giphy.com/media/xTk9ZyMxwFFIn86qYw/giphy.gif
Lolčina
''Svi su komandovali ''NAPRED'', samo je moj otac junak bio komandovao ''ZAMNOME''
Veljko Raznatovic
Pa tačno da nam uvedu još jednu pretplatu da plaćamo uz račun za struju ne bismo mogli da platimo, evo npr. Indija je pre desetak dana sa Kinom potpisala ugovor o gradnji maglev pruge, od Nju Delhija, do Čenaja, oko 33 milijarde dolara košta.
Pa šta ako košta, jebemu mater, pa jel tebi normalno da se Železnica pokrade do zadnjeg šarafa pa onda da se baca pijesak u oči i pravi spektakl od 117 na sat ili ti je normalnije da kažu LJUDI AJDE DA BATALIMO JEDENJE GOVANA I HAJDE DA NAPRAVIMO NEŠTO KRŠTENO. I to je 1800 kilometara pruge, normalno je da košta majka mu stara.
I eto ne mora maglev, bukvalisto, maglev je bio samo usporedba šta ljudi voze po prugama, ali može neki brzi voz, ali po evropskim standardima brzi, brži od 230 na sat, a ne 120 GONI JEBATE SVE IGINIĆEMO STANI ROSO
Moj rođak je mašinovođa i svojom matorom dizelkom ide 100 na sat ko iz pičke do Sarajeva. Znači, kad su ŽRS i ŽFBIH mogli srediti te pragove i šine može i Vučić majkumujebem
preporucite mi lokomotivu do 200e
Лумиу дизелку узми
Znate li da dizelka lokomotiva zapravo ide na struju? :D
e to vec nisam znao, vidis svaki dan novo iskustvo, sta ti je zivot
маглев ми звучи као неки зевзек
moj rođak sa sela
Zoran Maglev
Skoplje, Beograd, Beč i dalje na zapad
Gde nas sudbina ponese
Zoran Vanev brt
Alal vera tvom mašinovođi rođaku svaka čast!
Nije problem u vozovima, i oni stari naši su mogli da idu 100+, nisu imali kuda.
To za drvene pragove i kurce je najbanalniji primer, al skapirao si poentu. Odlično je ovih 100+ km, naročito ako je voz imao etape kuda je išao 5 na sat. Loše je ako znamo da je u EU prosek nekih 250+, ali generalno kad pogledaš u svemu toliko zaostajemo.
Pritom vozovi velikih brzina (svi preko 200 km/h) nisu predviđeni za kratke relacije, a poznato je da kod nas vozovi staju kod svake bandere.
Nisam sig da je dizelka na struju, tj. možda može i struja, al ne znam (tipičan primer pruga cementare u Kosjeriću, Marko nek kaže, nema mrežu).
Dizel motorom ćera generator struje za elektromotore na svakom točku -.- jebotebog s kim ja pričam...
Nisam ni mislio da ima auspuh pozadi da brekće u leru kad ga držiš. Nego kažem da ne znam dal može da se nakači lokomotiva na naponsku mrežu. Jer, logično dizel lokomotive se prave za slučajeve gde ne može da se ćera električna.
Da ne bude da sam džabe pisao post, Japanci i Njemci su u isto vreme razvili maglev tehnologiju, a najveća razlika između tehnologija je da su japanci koristili da se isti polovi odbijaju i da će tako voz da "lebdi", a Njemci da se privlače suprotni polovi, pa bukvalno čvakaju (pale/gase) elektromagnet i tako ga održavaju da "lebdi".
razočarao sam se u starvorse
ispada da je ceo film samo najava za još šurnaest filmova
ŠTA JE TREBA VAM NOVACA PA BI OPET DA PRODAJETE ISTU PRIČU???
MAJKU LI VAM JEBEM