Podijeli sa Vukajlijašima

1. Ne rade za platu svakako jbg

2. I šta onda, sve štede za tu svadbu? Ok, ne može moj mozak da skonta njihov mozak niti da pojmi toliko para za bacanje.

3. ФМН, пази овако. Ни ја не могу да сконтам, али то јесте гастарбајтеска логика. Трпим гладан у иностранству, цео живот на хлебу и води, дођем овде спуцам 100 000 евра на свадбу, осамнаести рођендан, позовем 1000 људи, славим 5 дана. Нпр. мали градови живе од гастарбајтера који кад су празници истресу на хиљаде евра дневно. Дођу ујутру у пекару, седну да једу бурек, по пола тепсије свако, а код куће носе целе плехове разноразних пецива да доједу. За ручак дођу у кафану, наруче 20 кила роштиља за њих десетак. После наруче исто толико меса да понесу кући за вечеру. Ако не једу роштиљ, онда узму печење. Једу као свиње цео дан, зову цео комшилук, једу да надокнаде оно што не могу да приуште себи тамо јер је тамо квалитетна храна јебено скупа. Кад изађу, обрну 15-20 тура за вече, потроши свако од њих 200-300 евра за вече минимум.
    Небитно да ли су Срби, Цигани, Власи, сви гастарбајтери се понашају исто.

4. Meni je bolje da recimo pola godine štediš i onda se zajebavaš do maksimuma 15 dana.

5. ФМН, пази овако. Ни ја не могу да сконтам, али то јесте гастарбајтеска логика. Трпим гладан у иностранству, цео живот на хлебу и води, дођем овде спуцам 100 000 евра на свадбу

Ovo su žešće gluposti, Fendere.

6. Pa dobro neko to voli. Moj brat je za svadbu doveo Mikija Gajica da mu peva (ima definicija o njemu na vukajliji) za 5000 evra, dobro se bas secam koliko mu je platio za nekih par sati iako se bukvalno ne primecuje nikakva razlika niti je neko od gostiju znao ko je on.

A opet, neko trosi mnogo novca na garederobu skupu, na skupe automobile, apartmane i izlaske a to je isto kao i ovo. Verujem da svi iz ovih klipove trose i na ovo a i kada imaju neku proslavu.

Ono sto je meni poprilicno cudno je kupovina (kad smo se vec dotakli teme) jahti, bas preskupih. Na primer bogatasi kupuju jahtu za 20k evra ali ima i neka skuplja od 50k. Sta ce ti toliko skupa jahta, pa nije to automobil.

Preskupi telefoni, o tome ne treba pricati uopste. Nakit, e to nikad necu shvatiti. Sta znaci nekome uopste da nosi lanac od zlata ili narukvicu, mindjuse svejedno.

7. svaka tacka i zarez na mestu jebem ti koji kurac

8. Ovo su žešće gluposti, Fendere.

Нису. Био, видео. Били су моји, видели исто. Имам и ближу родбину у иностранству.

9. или кад неко изведе рибу на вечеру у неки скуп ресторан и плати, лупам, 40 евра једну вечеру. тј. две вечере, али опет разбацивање.

10. ja sam u Beogradu 2 pice platio 30 evra jebem ti sve, jes da su bile vrhunske, ne žalim se, al mnogo kume xD

11. Нису. Био, видео. Били су моји, видели исто. Имам и ближу родбину у иностранству.

Brate, imam i ja rodbinu i potpuno je druga slika. Niko ne gladuje da bi imao za rasipanje, prvenstveno zato što je hrana tamo jeftinija nego kod nas. Ljudi normalno rade, kao i kod nas, samo što je rad plaćen, za razliku od našeg podneblja. To što više troše kod nas je zato što su na jebenom odmoru i što je ovdje provod relativno jeftin. Tamo rade i nemaju vremena za zajebanciju, a i luksuz je vrlo skup. Svako troši u skladu sa mogućnostima. Neće niko od njih doći na svadbu i potrošiti 10k jura, pa sutradan nemati za ljeba. Ti što se rasipaju novac zarađuju lako (kriminal neki).

12. изјем за 20к нема ни глисер фазон и то неки пребедни од 4, 5 метара. за нешто што би могло да се назове јахтом, од рецимо 20 и кусур метара које захтевају посаду и све мораш бар које милионче да пљунеш

13. ФМН, пази овако. Ни ја не могу да сконтам, али то јесте гастарбајтеска логика. Трпим гладан у иностранству, цео живот на хлебу и води, дођем овде спуцам 100 000 евра на свадбу, осамнаести рођендан, позовем 1000 људи, славим 5 дана. Нпр. мали градови живе од гастарбајтера који кад су празници истресу на хиљаде евра дневно. Дођу ујутру у пекару, седну да једу бурек, по пола тепсије свако, а код куће носе целе плехове разноразних пецива да доједу. За ручак дођу у кафану, наруче 20 кила роштиља за њих десетак. После наруче исто толико меса да понесу кући за вечеру. Ако не једу роштиљ, онда узму печење. Једу као свиње цео дан, зову цео комшилук, једу да надокнаде оно што не могу да приуште себи тамо јер је тамо квалитетна храна јебено скупа. Кад изађу, обрну 15-20 тура за вече, потроши свако од њих 200-300 евра за вече минимум.

OPISO SI ME DO RECI. SVI GASTARBAJTERI SU TAKVI UPRAVU SI

14. Bokte mazo na šta smo mi spali da je hrana jeftinija vani

15. a jeste fender u pravu jbt, kad god odem u srbiju, dodam 5 kila, svako vece prvo me keva nahrani pa onda odem sa drustvom u kafanu, ujutru ceka dorucak, stalno se jede nesto, samo masno i debelo i tako 10 dana jedi i pij non stop...
    kad se vratim ovde onda gladujem ne bi li vratio tezinu, holesterol i pritisak u normalu :)

16. dodju neki kucevni ganciji letom.srbuju i zderu mesec dana.
    u njemacku ciste ulice.sin ima firmu.kiosk

17. Шалабе, јефтина је неквалитетна, углавном брза храна. Јесте ринтају од јутра до сутра, раде најпрљавије послове за бедне плате. Шта можеш за плату од 2000 франака да купиш за месец дана? Колико се плаћа кирија, колико комуналије? Колико је квалитетно месо, колико квалитетно воће и поврће? Што овде и даље поправљају зубе, што и даље овде долазе да се лече? Ниједан наш гастарбајтер није купио стан или кућу у иностранству него је саградио овде. Наши из Швајцарске иду викендом у Немачку да купују основне намиринице јер им је јефтиније, а ни наши који физикалишу по Немачкој се не хвале много како добро зарађују. Последњих година је додуше и тамо криза па не могу ни да уштеде много па да се разбацују по Србији као раније. Чак ни Цигани више немају толико пара за разбацивање. И они су га утањили последњих година. Једино се још држе они гастарбајтеру који су у криминалу (крађа возила, дрога, проституција, шанирана роба, крадени накит, пребациање већих количина пара преко границе).

18. Njima da je loše vratili bi se ovdje. Šta mi to kao radimo pa živimo ko lordovi?

19. vole ovde opravljati zuba.
    tacno.
    tamo strendzer udario cenu.

Rekli o sajtu

Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.

Deutsche Welle · 29. April 2011.