Podijeli sa Vukajlijašima

1. Шалабе, јефтина је неквалитетна, углавном брза храна.

Ovdje sam odustao. U pravu si.

2. Тамо је једна пломба је 400-500 евра.

Шалабе, одрастао сам окружен гастабајтерима, па они су причали годинама уназад колико трпе да приштеде неки франак или марку, сада евро. Наравно да немају намеру да се враћају, ушли су у ту рутину, стекли су једну дисцплину коју ми овде немамо и гурају.

3. svidja mi se kako se prepucavate a moz me pitate iz prve ruke:

Шта можеш за плату од 2000 франака да купиш за месец дана?

mozes da platis stan i zdravstveno. ali, tu platu imas ako radis kao kasirka, 2 dana u nedelji.

Колико је квалитетно месо, колико квалитетно воће и поврће?

oko 30-100fr kilo mesa, 3-10fr kilo voca i povrca

Што овде и даље поправљају зубе, што и даље овде долазе да се лече? Ниједан наш гастарбајтер није купио стан или кућу у иностранству него је саградио овде.

zato sto jeftinije. dolazili bi i svajcarci ali ne znaju nikog u srbiji. jbg i ti bi se lecio u turkmenistanu iz srbije da je mnogo jeftinije a istog kvaliteta kad bi to znao.

Ниједан наш гастарбајтер није купио стан или кућу у иностранству него је саградио овде.

naravno da jeste, ne lupaj

Наши из Швајцарске иду викендом у Немачку да купују основне намиринице јер им је јефтиније, а ни наши који физикалишу по Немачкој се не хвале много како добро зарађују.

idu i svajcarci. na granici imas od obicnih automobila do porse kajena punih gepeka, i bogato i siromastno. isto ko i nasi. mene uglavnom mrzi pa kupujem ovde jer nisam bas spao na to da mora tako da prezivljavam, ali jbg nije niko gadljiv na pare.

4. naravno da jeste, ne lupaj

Можда, неки као ти, што не раде било шта. Онај што ради као чистач у парку сигурно није.

5. inace nemacka, odmah preko granice, je jeftinija od srbije, i losa i vrlo kvalitetna hrana. a to je ubedljivo najskuplji deo nemacke, zbog svajcaraca.

6. dolazili bi i svajcarci ali ne znaju nikog u srbiji. jbg i ti bi se lecio u turkmenistanu iz srbije da je mnogo jeftinije a istog kvaliteta kad bi to znao.

Ovo sa kvalitetom je potencijalno diskutabilno. Ako je stanje kao sa doktorima, a vjerujem da jeste, tesko je naci valjanog.

7. za zubare je kvalitet isti manje-vise. za doktore ne znam, ali se za tako nesto i ne leci u srbiji, imas osiguranje ovde.

8. Селте, имам сестру од ујака која лекар и ради у Швајцарској. Она има пристојну плату, има бејбиситерку, деца јој похађају школу на немачком језику, живи нормалним животом тамо и не осећа потребу да се доказује парама кад дође у Србију. Али имам и другу родбину која физикалише од јутра до сутра, буквално гладују, минимално троше па дођу да потроше сваки евро и франак овде, а они који имају децу, шаљу их овде у школу.

9. Ok, naravno da nisu svi isti i naravno da Kelt neće davati hiljade evra na muziku, ja sam se samo pitala čime se bave ti što se razbacuju, a odgovor je neka vrsta kriminala, je l'? Drugačije ne bi ni moglo.

10. Па сад су махом криминалци. Ови "обични" гастабајтери (сезонци и стални) су мало утањили последњих година.

11. i naravno da Kelt neće davati hiljade evra na muziku

sto necu, sto sam ja sad losiji od drugih?

12. Drugačije ne bi ni moglo.

Može i drugačije, al pisali smo jedno 213457 puta, ubi tema više. Svakih 6 meseci isto.

Fenderu, evo sad izašlo u novinama puna hladnjača izgladnelih iz Njemačku dolazi u potrazi za boljim životom.

Pošto je tema podijeli, eeeh....
    http://cdn.tf.rs/2016/01/20/pivo.gif
    O mama mama mama, oooo mama....

13. Pa nisi mi ti taj tip, prosto :) Možda grešim...

14. Не знам што се Ирац нашао увређен кад он није класични гастарбајтер. Један мој школски друг је исто тако велики дрмр као он, ради у једној познатој банци у Швајцарској, човек је обишао цео свет, а овде дође и понаша се као обичан човек. Код нас некако се под тим изразом: гастарбајтер, подразумевају необразовани и неотесани људи који раде све оне најпрљавије послове које не жели да ради неки Швајцарац, Немац, Аустријанац... а онда дођу у Србију да се бахате.

15. nisam uvredjen, razgovaram sa vama

16. Reci ti meni celt, klabing u Švajcarskoj jel skupo u pm? Ortak skoro bio u Cirihu, kuka kako uši zavrću, mada je stipsa, i ovde mu je skupo i sl. pa da vidim šta je i kako.

Al nisi mi ti taj tip prosto, naravno da Kelt neće davati hiljade evra na muziku.

17. kazu zeneva jeftina.
    ko mala krsna

18. da li neko poznaje pevacicu indy

19. skup je klabing, mada nisam bio odavno... za prosecnog svajcarca kosta kao klabing u srbiji za prosecnog srba.

po klabovima za klabing pica su od 10fr za pivo (od 0.3) pa do sta ga znam, 20, 25 za koktele i sranja sto piju picke. ulaz, od 20 pa do 50fr mislim i tako to.

i zaboravio sam, nisam bio u klabingu 2-3god. a i ne volim klabing u cirihu sranje je previse je fensi za moj ukus, previse japija na kokainu okolo.

po kafanama i pabovima je malo manje drasticno, bar ne naplacuju ulaz... i jeftinije malo.

Rekli o sajtu

Definiše se sve i svašta. Tako se mogu pročitati definicije baksuza, alapače, čitulje, smrti, rezervoara za smeh, kolateralne štete, Živojinović Velimira, zvanog Bate, dnevne svetlosti, gospođe džem!, Brus Lija… „Je l’ ti puši ćale?”, „Je l’ mogu u WC?”, „Chuck Norrisisati” i još mnogo toga može se naći na ovoj internet stranici. Zato ne iznenađuje što se mnogi kad jednom dođu, ponovo vraćaju na nju. Neki čak postaju i zavisnici, pa traže od moderatora da ih banuju, poput jednog studenta koji je zahtevao da mu zabrane pristup na nedelju, dve dana da bi mogao da uči.

Status Magazin · April 2009.