Podijeli sa Vukajlijašima

1. Ja kad čitam na šta se žalite, ja imam to sve.

Ali svaki dan posle posla neko pivce i to mi je terapija.

Probajte.

2. zvanično je 31.7 u papirima, tj bipolarni poremećaj u remisiji, znači česti poremećaji raspoloženja i česte nagle promene iz dobrog u loše i obrnuto. zajebano je nekad kad te razmišljanja stisnu žestoko, ne možeš da opišeš, ne ide ti se nigde, ne druži ti se sa ekipom, neko zakasni, ti ispizdiš žestoko, riba te nervira šta god da uradi, matorci isto, osećaš neki teret kao da te pritiska sa svih strana, a nemaš onu inicijalnu varnicu da preduzmeš bilo kakvu inicijativu, taj neki osećaj. al evo sad nakon i tokom terapije, osećam se mnogo bolje, dobio sam tu varnicu i sad ga cepam na bolje

3. Hvala na odgovoru, identicno stanje izgleda imam, promene raspolozenja standardno, kad sam pod jakim stresom po 100 puta na dan.

4. pre nego što sam otišao lekaru, teško mi je bilo da ustanem, spremanje kreveta je bila misaona imenica, spremanje hrane ajd tu i tamo, čitanje ne dalje od naslova na netu, kretanje svedeno na suštinski minimum, komunikacija sa svim ljudima takođe otežana, često izbegavana, socijalna okupljanja izbegavao, čak i kad odem negde na žuraju, kad sam u plusu sa raspoloženjem, posle dva pića se srozam i odem kući da spavam, znači baš slalom teški i onda jedno jutro prsao i otišao kod psihijatra, i tad sam onu prvu poruku napisao, ima već 10-15 strana od nje

5. e sad pitam ja doktorku odakle to sad odjednom, tj u poslednje dve godine, jel to do sredine oko mene, znači relacija ja-okolina, ili šta se desilo, nisam imao nikakvih pehova tipa smrtni slučaj, ili tako nekih naglih životnih akrobacija, kaže jednostavno genetski pokupljena stvar od nekoga, i shodno sve većem svakodnevnom stresu to se sad aktiviralo i "bustovalo" što zbog stresa što zbog toga što je neko u porodici bio isto na takvim frekvencijama

6. Jebena stvar :/ Dobro sto ide na bolje :)

7. Idemo krompircicu, pobjedices ti to sranje jebemu misa, imas nasu podrsku !

8. Dobra fora je da nikad ne odlazes stvari za koje ti treba manje od 2 minuta da ih odradis. npr bacis jaknu na stolicu, onda razmislis i vidis da ti treba 10sec da je vratis u ormar fino. I tako pocnes od tih malih stvari, a onda postepeno ti nije muka ni vece nesto da radis. Ali ovo "2 minuta" bas dobra stvar

9. Ti štefanek isto imaš bipolarni poremećaj?

10. Ne znam je li to to, ali neka depresija, nista ne radim, ne ucim, nemam koncentraciju, postao asocijalan. Al kapiram da to kad tad dodje, posebno kritican period je na drugoj-trecoj godini faksa, tad uhvati dosta ljudi. Ja sam dvije godine makao u roku sa dosta dobrim prosjekom i tad me zasralo. 2 godine nista. Al jednostavno prihvatis da zivis s tim, dodatnim odlaganjem nista ne radis. Sad sam opet ok. Nista nisam koristio od tih ljekova. Sto se tice zdravstvenih problema imao sam nekih problema sa disanjem i nedostatkom vazduha, a i doktori su rekli da je to na nervnoj bazi. Posle sam jos u nekoj knjizi citao da je bas i povezano. Al kad prodju ovi depresivni simptomi prodje i to.

11. Onda bez ljutnje, nemoj čoveku kome je dijagnostikovan bipolarni poremećaj da daješ laičke savete.

Nemoj da si kao ovaj debilko.

ps
    Ne volim da stajem ljudima na iskrenu muku ali(hehe znate kako uvek ima to ali pa se onda neko prokenja) stvarno si za par samara brate, depresija je kapiram izmisljena bolest i pickast izgovor za nemanje posla/devojke/para/prijatelja/hobija

ps
    Mislim ono brate cirkaj malo, plati kurvu, zavrsi belo, slupaj auto...potrosices taman dovoljno para i vremena da te prodje to sranje jer ces da sazris malo pa ces poceti da krivis zene za sve

ps
    Ja nemam blage veze sa psihologijom osim kad su zene i poker u pitanju ali “laka” zabava je uvek bila proveren recept da se misli skrenu sa nekog problema. A za problem smatram da je prolazan(sifre te dijagnoze isto nemam pojma) nego depra kao depra. Doduse mislim i da je izmisljeno to sranje i da je to sad u modi biti depresivan, 80 posto mladih se preselilo na net i prave mimove o svojoj depresiji. Ne mislim da se modiras ili kako se vec kaze jer si otisao kod doktora jbg generalno pricam ali kapiram da je prolazno stanje i da ce sve to biti ok kad prekinu da te muce stvari tipa sta sam uradio u zivotu koje su karakteristicne za te godine

12. Pa nije to njemu, to je generalno dobar savjet za sve guzice lijene odavde

13. Onda bez ljutnje, nemoj čoveku kome je dijagnostikovan bipolarni poremećaj da daješ laičke savete.

Nemoj da si kao ovaj debilko.

ps
    Ne volim da stajem ljudima na iskrenu muku ali(hehe znate kako uvek ima to ali pa se onda neko prokenja) stvarno si za par samara brate, depresija je kapiram izmisljena bolest i pickast izgovor za nemanje posla/devojke/para/prijatelja/hobija

ps
    Mislim ono brate cirkaj malo, plati kurvu, zavrsi belo, slupaj auto...potrosices taman dovoljno para i vremena da te prodje to sranje jer ces da sazris malo pa ces poceti da krivis zene za sve

ps
    Ja nemam blage veze sa psihologijom osim kad su zene i poker u pitanju ali “laka” zabava je uvek bila proveren recept da se misli skrenu sa nekog problema. A za problem smatram da je prolazan(sifre te dijagnoze isto nemam pojma) nego depra kao depra. Doduse mislim i da je izmisljeno to sranje i da je to sad u modi biti depresivan, 80 posto mladih se preselilo na net i prave mimove o svojoj depresiji. Ne mislim da se modiras ili kako se vec kaze jer si otisao kod doktora jbg generalno pricam ali kapiram da je prolazno stanje i da ce sve to biti ok kad prekinu da te muce stvari tipa sta sam uradio u zivotu koje su karakteristicne za te godine

14. Ali ovo iznad što sam napisao, je primer debilka koji se meša svuda samo nešto da kaže, a glup je ko kurac.

Mada sigurno i pseto ima neku dijagnozu, nerealno je da se neko ovako ponaša a da je normalan.

15. Svaka čast, Krompiru. Koliko sam ja skontao, u takvom stanju je najteže da uradiš nešto konkretno da sebi pomogneš (čak i ako priznaš sebi da nešto nije u redu), tako da se tim prvim korakom (nadamo se) preskoči bar pola puta.

Dršse i javljaj apdejtove, ja ovde redovno čitam možda 3-4 teme, a ostale kad naletim, ali ovu ću pratiti jer imam u bliskom okruženju ljude sa manje-više istim simptomima (samo je pitanje kod koga je to neki tek neki privremeni loš period u životu koji eto tako naleti, a kod koga je nešto ozbiljnije i nedajbože trajnije).

16. Bravo, krompir, samo napred!

17. Мени је тај сам надимак "хладан.кромпир" одувек деловао као потенцијал за психијатријско одељење. Замисли ника, јеботе. Хладан кромпир. Приде и неке залихе сопствених ноктију у тегли. Јеси ли то спремао за зимницу уместо купуса? Побогу.

18. A sta si rekao doktoru, sta te je pitao? Imam i ja promene raspolozenja, odnosno manjak zainteresovanosti u depresivnoj fazi, dosadu, duhovnu obamrlost, ne mogu ni da masturbiram; ni da gledam film, ni da citam knjigu. Mozda bi mi krv pojurila da imam seks, sve ostalo-ne. Da ne bolujem? I sta bi imao da kazem psihijatru osim ovoga. Bi li mi dao dijagnozu?

19. Meni samo fali 10-20k evra u zivotu, kratak sam za toliko, i sve moje boljke prolaze kad to zaradim

Rekli o sajtu

Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.

Politika · 31. Januar 2011.