U subotu, 27. novembra 2010. u Klubu studenata tehnike biće održana smotra sadržaja popularnog šaljivog sajta. Vukajlija je mesto gde se Internet zajednica okuplja kako bi na duhovit i originalan način definisala reči i izraze, sleng termine, našu svakodnevnicu i aktuelne događaje, po paroli - „Ovde možete da definišete sve ono što ste oduvek želeli, a nije imao ko da vas pita”.
Mondo · 25. Novembar 2010.
ово набадање на тему клипови који те чине срећним
I sta vucic da kaze stranim investitorima da ne moze bez saglasnosti naroda. Ima dobije po picki samo tako ako ovo ne resi.
Sad krece podmicivanje ucesnika protesta. Epilog je vec poznat ali se nadamo da tako nece biti i ovaj put.
videcemo, nisam siguran da ce tako lako proci jer je i problem internacionalan, nismo mi u podsaharskoj africi, ima litijum da smrdi do beca i peste, a veruj mi ako sam jednu stvar naucio u njemackoj to je da ima zilion eko-ekstremista, al bas u onom pravom smislu reci ekstremista, oce dubiju za 700x manji problem od rio tinta
primer: ovi zeleni sto su sad dosli na vlast (i uzimaju ministarstvo spoljnih poslova lol) oce dugase sav ugalj u narednih nekoliko godina i bukvalno ce dovesti nemacku u polozaj da 90% zavisi od uvoza, a oni su pritom umereno zeleni, mozes misliti kakve su one radikalnije grupe
Jbg poenta je da je i trenutna opozicija na vlasti isto bi se desavao rio tinto.
To nema veze sa vlasti vec sa okupacijom.
Vlast koju eu podrzava nije dobra za srbe a sns podrzava i putko i merkel. Samo daj.
Da dunav teče uzvodno, sigurno bi se cimali i nemci i svi. Ovako ih boli kurac, sva sranja odoše u ciganske zemlje.
То је оно што сам рекао на прошлој страни, нама је одсуство опозиције можда и највећи проблем тренутно.
Без тога максимално што протести могу да постигну је да мало одјебу са овим новим законима, што је опет добро, али суштински не мења много, јер ће се наћи неко ново срање које ће гурати изнова и изнова.
Лако је рећи ајмо да рушимо Вучића, лепо звучи све то, али шта ћеш онда?
Ja sam za vučića od sad. Boli me kurac za sve njih, ovaj se šlihta i dao 150-200e do sad.
Plus gradi puteve jer se tu najvise krade, ali imamo dobre puteve gde god da krenes.
200e i dobri putevi, it vrks for mi.
this nigga
raspravljas se sa covekom koga zovu biceps
slušaj care
to je to, nije bitno ko je na vlasti, ako nemas direktnu demokratiju potrebna je opozicija da da drzi ravnotezu koliko vlast moze da prca narod.
sad, to mi uopste ne volimo. ziveli smo godinama u "zlatnom" komunizmu gde nikad nasi bumeri nisu videli kako zapravo funkcionise politika nego sve bilo bajno, sjajno i posteno (od spolja), i prvi put kad to ogoljeno realnom demoktatskom vlascu sa opozicijom svi su odjednom na golo videli sva sranja i odjednom "to sve lopovi".
vucic dan danas jase na tome, iako je vlast vec 10 god. a polako i ispunjava nas vlazni san da uopste nema opozicije i da od spolja sve izgleda casno i posteno, sto vidi tilmo.
... inace za rio tinto, nije rio tinto problem, privatna rudarska kompanija ko i svaka druga. problem je sto kod nas uz odsustvo opozicije taj rudnik ce vise izgledati kao neki po indoneziji a manje kao neki u kanadi ili tako negde. ako imas samo jednu struju na vlasti mnogo malo treba da se podmiti da se obidje stagod i usere zivot naciji zarad profita. inace moras namestas cele izbore a to kosta.
zato vucic ima i inostranu podrsku. jos im trebamo za nesto a ne pisa uz vetar ko milosevic nego lepo ko pravi suzanj radi sta mu kazu.
treba ovi protesti, al treba malo organizovaniji da budu. treba da se pozove opozicija. ne mozes da imas politicki protest a da budes apolitican i ta hipi sranja koja sad guraju svi ovi sa patkama i ne davimo beograd i slicno sto apsolutno nikakvog efekta nema u zemlji u kojoj jedna stranka ima apsolutnu vlast. ako nista samo daje privid demokratije "evo, mozete da protestujete".
prvi put kad bi na protestu bio neko ko je zapravo pretnja vlasti, tu bi bili panduri sa puskama. to vam garantujem
dan danas mislimo da neko moze da bude u isto vreme "posten" po normama koje se prodaju raji kao postenje i da vodi drzavu. kao da to zavisi od jedne osobe.
jedini nacin da vlast radi u interesu naroda je da poklopis interes naroda i interes vlasti. ne mozes da imas postenu i dobru vlast koja ima snagu da funkcionise nezavisno od javnog misljenja, bukvalno je nemoguce po zakonima prirode. isto je i ako jednostavno nemas javno misljenje. vlast nece raditi u tvom interesu, ako ti nemas interes.
Jedini nacin da vlast radi u interesu naroda jeste da se plasi naroda.
to je ultimativno poklapanje interesa. narodu je u interesu da bije vlast ako ne radi sto treba a vlasti u interesu da ne bude bivena.
ozbiljnije malo, da, u demokratiji mora da postoji stalna pretnja da vlast vise ne bude vlast. i to ne jedna osoba, nego cela vlast.
i tu mora da postoji balans, ako pretnja se cesto ispunjava, ne postoji nacin da se bilo sta uradi, samo se menja jedno drugim i niko ne sme nista mnogo da gura. odlicno ako oces da napravis status quo.
ako oces da menjas stvari onda treba da se da malo vremena, uz konstantnu pretnju. zato i postoji ceo ovaj proces 4 god pa izbori pa tako, al to se u principu ne postuje nikad, samo neki fantomski referndumi i kurci.
Jesi bio na referendumu celte? I kako si glasao?
E A I D J U S
Jbg demokratija je fake pojam.
Vecina stanovnista je retardirano i ne smeju imati niti imaju svi ista prava. Pojam demokratije je cista manipulacija. Ne moze tvoj glas biti jednako vredan sa random masom, aki si dr nauka trebao da imas koeficjent recimo 100 i sl. Ovako prihvatas nacela koja ne bi smela za tebe da vaze.
Na kraju te nabede da vecina tako hoce i ti ko ovca poverujes u sve random
Primer Zorana rekla da su protesti teror manjine nad vecinom a buraz njen ima kompaniju koja je vrsila istrazivanja na terenu.
https://www.aljazeera.com/news/2021/11/28/swiss-vote-on-covid-19-law-amid-surge-in-infections
Danas je dan D za tvoj narod Celte. Nadam se da si iskoristio svoje građansko pravo i rekao ne. Mada poznavajući tebe, male su šanse za to.
Edit - gotovo je. Narod se ipak odlučio za covid pasoše...