Slavna Vukajlija. Ima glupih stvari, ima bezveznih, ali ima i jako puno brilijantnih. Neću previše dužiti, samo odite tam pa vidite sami. Samo jedno upozorenje - ima ponešto napisano i na ćirilici (iako smatram da svako, ko kolko-tolko drži do opće kulture zna ćirilicu).
Skodin blog · 04. Septembar 2010.
Izvoli pa podijeli sa ostatkom razreda
Pa ne vidi se jasno, definitivno je fizički moguće izgraditi piramide u Gizi koristeći tehnologiju tadašnjeg vremena i ogromne količine roblja.
https://n1info.rs/vesti/ugasena-cela-jedna-sluzba-u-nisu-jer-su-rukovodioci-odbili-da-idu-na-miting-sns/
Mora da su poreklom šapčani.
Not my Nishe
Jbt koliko spamujete, profe rsavaj
https://www.021.rs/story/Info/Srbija/341813/VIDEO-Ana-Brnabic-pozvala-gradjane-na-skup-u-subotu-tviterasi-se-pitaju-da-li-i-ona-napusta-Vucica.html
sta bre, pa i ostale stvari sam ti reko?
ne moze se lomi granit - stavio sam ti 2 youtube videa kako se lomi
ne moze se vozi 80t - svakodnevno vozili
sta ti ostalo? ne moze da se postavlja brzo na onolkoj povrsini sta? bukvalno ako imas tu masu robova, mozes sta oces boli te kurac.
mujo kanal koji je u pitanju je viasat history, samo rewinduj jedno 10 god unazad, samo filteruj emisije o ww2 i hitleru i ostalo ti je egipat
bila je bas i emisija o prevozu kamenih blokova brodom, pise na kraju credits: celt noob
Bukv ponavljate to kao mantru, nista objasnili niste
Stavio si mi video gde debili lome komadice granita velicine mog kurca, i to koristis kao argument da je neko mogao da izreze dva i po miliona blokova iz prirode bez pravog alata, i to fazon minut po bloku. To je vise dokaz protiv nego za
Da, svakih pet minuta novi blok, izrezan, transportovan i ugradjen, i tako 20 godina bez prestanka, nemoguce i sa masinama, osim ako ne tvrdis da su imali 20 miliona ljudi na gradilistu, u tom slucaju pusi kurac
pogledaj drugi video, lik odlomi jedno 2-3tone blok
https://www.youtube.com/shorts/sAY1Eha55Uk
isto mozes i veci, fora je sto se to klinom izbija jbt. deo po deo
pri cemu, 99% je bio krecnjak koji se oblikuje prstima bukvalno, to je korisceno za posebne delove, i naravno da moze da se oblikuje.
Nije na nama da objasnimo, na tebi je ako iznosiš neku novu tvrdnju o načinu izgradnje piramida da tu tvrdnju potkrepiš dokazima, a ne samo da bušiš rupe u onome što je opšteprihvaćeno i na kraju krajeva jedino logično zarad čega? Vanzemaljaca, anunakija, onog Saurona il kako se već zove? Ok otvoren sam za diskusiju mada pomalo skeptičan.
ima jos, mislim da je potomak ovih egipatskih masona
https://www.youtube.com/shorts/5m298WX3IHs
znaci jedan iskusan lik, cenim da mu najvise vremena treba da izburgija ove rupe al recimo, sat vremena, iscepa blok od granita.
multipliciraj to sa koliko ljudi vec imas, sto da pomazu, da obradjuju dodatno, da rade paralelno, i napravis piramidu jbt.
Da, inace se sa klinom moze napraviti perfektan oblik u detalje, pogotovo sa tadasnjim klinovima i tadasnjim cekicima, nema veze sto se do 19. vijeka granit nije masovno koristio niti se mogao postici kvalitetan rezultat sa istim, sigurno su 5k godina prije toga ljudi bili pametniji i bolje opremljeni
I da je plastelin, opet ne objasnjava vremensko ogranicenje
ne ali uvek ljudi na prvu loptu sve negiraju, tipa pricam sa likom znas li da su one statue za mauzolej na lovcen dovozili prugom, a jesteeee avionom i brodom, pokazem mu snimak vidi stvarno mislio sam da je ne moguce, pa polako coce rewind viasat history samo lagano macak
Al moja tvrdnja je upravo ta da je prica prepuna rupa, ja ih ne busim, samo pokazujem ko Melk u nebo, a za to sam argumentaciju vec predstavio, na vama je ako vjerujete u to da to i odbranite, a ne da pisete "moze se".
Ni zbog cega, neko je drugi zapoceo temu, pa sam samo rekao da je ekstremno nubovska stvar vjerovati da su drevni Egipcani mogli da naprave nesto takvo i u takvim uslovima
ako ne mozes da radis paralelno:
1 covek uradi nesto za sat vremena. 1000 ljudi urade to za 1000 sati
ako mozes:
1 uradi nesto za sat vremena. 1000 urade 1000 neceg za sat vremena, dakle u proseku svake 3.6 sekunde je to uradjeno.
kapiras kako funkcionise to. ako imas puno brodova, rudnika, ruku generalno, cenim da dok jedan klese kamen ne stoje svi okolo podboceni da ga gledaju sta radi pa onda da krenu oni.
a sta je nenubovska stvar verovati?
Pa ok, ali problem je što nije nubovska stvar, jedino logično objašnjenje je to, bez nekih letećih tanjira i bogova i sličnih bajki.
Dobri strai egipcani, de su nam danas takvi neimari, svi otisli za njemacku