Podijeli sa Vukajlijašima

1. zašto je pao Carigrad? jer je padu sklon bio

2. Doktore Vuče, pa odbrana ti je u glavi, i mani se teorije, nego samo praksa.
    Imao sam u mom kraju tako nekog pametuje sa ovim i onim, a kad smo seli, pa otresao sam ga kao beba zvečku.
    Dobro ja sam tad imao 14 godina, a on oko 70, i slaba bešika, ali pobeda je pobeda.
    Evo ti malo prostudiraj neke moje duele, ali preskači sa ovim slabijim igračima, nego traži neke stare moje duele sa opasnim šahistima,
    https://lichess.org/@/Zhajk
    Možda su me otresli, ali sam ih namučio. ;)
    Sad imam slabije vremena da igram, a i ne mogu ja baš sa svakim.

3. neko ako moze da objasni povezanost severnjackih naroda i metal muzike

edit: msm zanima me vase vidjenje, moze se izgugla svakako odgovor
    al na primer, ta paganstina, ko je gledao film midsomar, to je postojalo i u slovenskoj krvi, samo iz nekog razloga vrv turskog i pokrstavanja jos davnih dana, ta paganstina nije uspela da se odrzi u vreloj krvi kod slavenskih naroda do danas

4. da pola god zivis u ledenoj pustari u mraku i ti bi poceo da slusas bloodbath, i ako se uhvatis gitare i mikrofona ne bi pevao lagani letnji ribovlazivacki popic nego poceo da se deres u mikrofon nekontrolisano

5. Niti sam gledala niti čitala išta o tome, ali evo Celt je rekao što sam prvo pomislila ... slažem se.
    Sama klima, podneblje ... Nordijski narodi su hladni, nemaju niti su genetski sposobni za temperament i veselost juga. Sloveni su takođe uzdržani i hladni, oni pravi. Imaj na umu da je ovo sve bilo 500 godina pod Turcima i da mi nismo čisti Sloveni ...

6. Sama metal muzika je agresivna i neretko mučna za slušanje. Odista ne možeš da očekuješ da ljudi koji se bore s nedostatkom D vitamina pevaju latino pesmice ... ☺️

Pozdrav za Celta.

7. Hahah nisam o ovome razmisljao ali nakon ovog celtovog obrazlozenja, jasno mi je ima smisla sig

8. Pa ono, nije baš da su nam ti tamo narodi dali Baha i Mocarta, Čajkovskog, Rahmanjinova, Šopena...Botičelija, Davinčija, Velaskeza itd. U slikarstvu im ugl. vladaju pustoš, hladnoća i praznina (sem kod tipa Balkea), u muzici...Vidiš ne znam stvarno. Erlend Lu, Munk...Sve sama depra i obolelost duha. Možda grešim ali nikakve radosti bukv. nije proisteklo iz tih severnjačkih krajeva.

9. Ma ja se slazem s tim oduvijek ali cesto nam tu skandinaviju prodaju pod neki socijalni raj, predivni prostor s najsretnijim ljudima a zapravo bih se lijecio od depresije nakon tri mjeseca boravka gore.

Kakvi kurac sretni dal ste vi vidjeli italiju ili francusku, to su najljepsi krajevi, to su sretni ljudi

10. I ta celtova svica je raj za sve to gore

11. француска рај на земљи од доласка макрона уххх

12. sunce li vam, upravo sam se vratio, kupio sintisajzer. imam previše duše za klavira.

13. precenjena je ta spika e u toj i toj zemlji bice ti vrh tamo je sve super lepo ces ziveti samo tebe cekaju. Kolektivni raj. Vazi, ko ova spika sa vucicem, jao samo da on ode....

14. Ma caro znam ja to, meni je najbolje u mom gradu ne bih to mjenjao za šanzelize ali ako gledamo iz aspekta nekog vanzemaljca sto je dosao na zemlju prvi put bolje mu da ide u toskanu nego u ledenjak neki gore depresivni

15. Bar za nlo ne moramo brinemo, ako je delić sadržaja ka kosmosu otišao na njihove tv ekrane apsolutno se zna da će da idu na Ameriku.

U stvari tamo su veće decenijama, još pre onog čuvenog leta na Mesec što je lakše izvesti nego izmisliti na tv.

16. ko je gledao film midsomar

Odlično što si ovo spomenuo, eo okačiću video koji ulazi u anale inicijacije društva u neopaganizam a.k.a. raelizam a.k.a. tehnokratiju a.k.a. sigilcore što bi rekli zoomeri i sve to kroz iscenirane događaje i prediktivno programiranje poput tog filma. Video treba da se pogleda i ovako koga zanima značenje runa i kako nam simboli otključavaju uspavane gene: https://youtu.be/6gt-DsWO4ks

17. Scena s pečurkama inače 70% verodostojna reprezentacija vizuelnog aspekta, nigde drugde nisam video baš tako dobro odrađenu scenu tripa

18. Celt pokidao bukv sa objasnjenjem
    Pogledacu klip ovaj za midsommar, svakako i kod tolkina te zemlje na severu u silmarilionu, koje su zapravo postojbine nekih paklova, opisane su kao ledene pustare i jame. Npr gorgorot koji je i ime jednog od metal bendova. To je ta celt spika uostalom. Hvala, zivi forum

19. Mesni, koji si sint uzeo?

Rekli o sajtu

Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.

Deutsche Welle · 29. April 2011.