Podijeli sa Vukajlijašima

1. Kolika je uopšte verovatnoća da tako revolucionaran poduhvat uspe iz prve i prodje bez ijednog incidenta

kolika god, daleko veca od one da zavera, u kojoj je moralo biti ukljuceno cca 10k ljudi sto kaze che-vu, i to ne samo u americi, traje 60 god i da ne ispliva ni jedan jedini nedvosmisleni dokaz da je lazirano.

dan danas random ljudi se ukljucuju u tu zaveru kad snime mesec teleskopom pa okace slike tragova gde se vozali po mesecu i slicno. to sve fotosop.

2. znate li koja je verovatnoća da se vi rodite...

3. Al da, jebeno je dosta, prekasno smo se rodili da istrazujemo planetu morima, prerano da istrazujemo svemir, sto znaci da te plodove necemo ubirati mi, a sad neko odricanje da bi neko otiso za 200 godina da zivi u Marsu na vodi... jeste malo tesko pičovati taj projekat. A s druge strane, ako ne odemo sa zemlje nestajemo ko vrsta za par hiljada godina max. Ko civilizacija znatno ranije. Al ja sam ipak samo jedan covek, lifespan 70 godina, ocu malo i da jebem i da jedem i da putujem... ne znam nisam pametan

4. nije bio to toliko revolucionarni poduhvat ko sto se misli. jedino sto je teze da se salje covek u svemir od bilo cega je sto je sve najbukvalnije teze (ima vise kila, mase), jer ti treba sistemi da covek ostane ziv.
    danas se ne daje toliko novca da se napravi najveca moguca raketa da ponese sve to samo da bi kenedi mogo da se pohvali.

5. A inace zapravo najvise volim teoriju da je sve ovo simulacija superkompjutera nekog nadbića. I ima dosta smisla.

6. A inace zapravo najvise volim teoriju da je sve ovo simulacija superkompjutera nekog nadbića.

to ti isto sto i sve ove abrahamske religije

7. Da, poslati 1kg nečega u orbitu košta 1kg zlata, sad doduše manje sa Space X raketama za višestroku upotrebu. Ono stvarno jebe kako može da se spusti na plutajuću platformu u okeanu k’o iz pičke.

8. oko 90k$ danas da se lansira 10x10x10cm satelit do 1.3kg, u nisku orbitu. tu moze da bude mislim nekoliko meseci dok ne padne i sagori. posle dodajes cenu kako povecavas format.

imas te mikrosatelite koje lansiraju u gomili, obicno ih koriste za ove kamere sto slikaju za google maps, meteo satelite, neke akademske projekte i tako to.

zanimljiv ceo koncept. u svemu mi bilo najinteresantnije sto sam naso neku bugarsku sitnu firmu koja se specijalizovala pravi delove za ove sitne satelite tako za studente i to, kad oce da stave neke svoje senzore.

9. Oću da mi se predoči jedna zaista dobra strana toga što smo slupali sve te novce u zadnjih 60 godina na svemirske projekte. Jedan razlog zbog kog konkretno možemo da kažemo - jeste, vredelo je. Čekam.

10. Da bolje razumemo šta sve može da nas ubije i na koji način. Da ne pričam o opštem znanju.

11. Pa dobra strana melk, sto su deca u chadu vise gladovala

12. Evo predocicu uskoro, pisem jedan poduzi post

13. Brt kakav je to nacin razmisljanja da ne zelis da hrlis ka progresu, kako moze sve to da te ne interesuje jbt.

14. Agilni
    Ma šta ima bilo ko da prolaje, kao da Rusi ne bi odavno zaključili i dokumentovali od a do š kako Ameri lažiraju sve, da sletanje na Mesec zaista nije bilo moguće.

A za one argumente kako eto danas niko ne ide na Mesec, a kao mogli su pre 50+ godina, jbt, pa sad šalju rovere na Mars da njima milijarderi upravljaju daljinskim drkajući drugom rukom kurac pored svog bazena.

Ем то, ем је буџет НАСА-е тада био неколико процената америчког државног буџета (4-5 посто) да би после постепено био малтене у промилима (за ову годину је ваљда буџет НАСА-е око 25 милијарди што је јако мало), шатлове су баталили јер су им постали прескупи....

15. Stalno se vraćam na taj rat oko toga da li je Zemlja okrugla ili ravna - kakva je uopšte razlika? Kako bi tačno običnom čoveku to saznanje uticalo na kvalitet života? Može biti i kocka, svejedno, govna smo jedni prema drugima i dalje jednako kao što smo bili svih ovih hiljada godina. 20.000 ljudi dnevno umre od gladi, ko zna koliko njih od posledica rata, od zagadjene vode, podave se pokušavajući da iz Etiopije stignu u Grčku itd. Matori zadrigli monstrumi koji imaju više od 10.000$ na svom kontu mogu da idu i jebu decu po Kambodži neometano. Jebeni Mitrović koji ode u SA da igra fudbal zaradi više love nego 10.000 vrhunskih lekara godišnje. Kao čovečanstvo, društvo, civilizacija...Fejlovali smo na apsolutno svim poljima, možemo pokoriti i naseliti Mars, i učiniti život tamo čak lagodnim - svejedno, prvo što bismo krenuli da radimo bilo bi švercovanje dopa i kokaina tamo, a drugo bi bio rat izmedju dve planete koji bismo iz već nekog razloga započeli.

16. Pa dobro, Melk, majkumu zaista kako ne kapiras jebote: Jedna frakcija ode na mesec jebeni, druga kopa po prasini, rebra im se vide. Zar to nije ultimativno pišanje u oči. In yo face. Čovečanstvo nije monolit. Srpstvo jebeno nije monolit, ti i ja smo dokazi, ubio bih te pre nego siptara, a kamoli covecanstvo.

17. da ne zelis da hrlis ka progresu

Kakav bre kurčev progres, šta 99.100% ljudi ima od toga što smo poslali ono malo govno na Mars i ustanovili da tamo ima pokojnih bakterija i vode, umesto da smo rešavali goruće probleme ovde?

18. Švercovali bi žbidelj lol

Rekli o sajtu

Slavna Vukajlija. Ima glupih stvari, ima bezveznih, ali ima i jako puno brilijantnih. Neću previše dužiti, samo odite tam pa vidite sami. Samo jedno upozorenje - ima ponešto napisano i na ćirilici (iako smatram da svako, ko kolko-tolko drži do opće kulture zna ćirilicu).

Skodin blog · 04. Septembar 2010.