Podijeli sa Vukajlijašima

  1. e plidu, imam pitanje zagolicalo me: imate li u bosni medju muslimanima vasu verziju drugosrbijanca, drugobosnjaka nesto tako?

    ne mislim na tebe, ti imas neutralni stav, objektivan kolko moze da bude, da ako kazes nesto tako medju nekom rodbinom ili tako nekima (znas koji su), mogu tebe da proglase tim iako nisi.
    mislim na bosansku verziju natase kandic ili tako nesto, neka nadima kondic, protiv svega muslimansko tradicionalnog, mrzi tursku, rusija joj OK, i slicno, a opet se pojavljuje po nekim medijima i tako to?
    bonus poeni da samo pominje muslimanske zlocine u bosni, da treba da prihvatimo odgovornost i za nas deo itditd...

    imate li tako neke? ono, da idu na kurac, aj bre ko te placa, kapiram sve to, al pretera ga zeno nismo samo mi demoni.

  2. jer ne znam koji je drugi cilj, da isteraju sve jevreje iz izraela polagano, ili sta?

    Polagano ako baš mora, odmah sada ako može. Da sve da ih maknu, pobiju ili da ovi pobegnu, to je cilj.

  3. Imamo celt ali nemamo neki zvanicni naziv za njih. Eto npr “balijama” medju nama zovemo one koji drkaju na tursku, islamske zemlje, sda i religiju.

  4. Daj mi neki primer ovih sto su protiv muslimanskih vrednosti i ne te balije i slicno nego obrnuto. Za priznavanje zlocina, daleko bilo neko prijateljstvo sa srbima i slicno.

  5. Polagano ako baš mora, odmah sada ako može. Da sve da ih maknu, pobiju ili da ovi pobegnu, to je cilj.

    problem sa svim tim je sto je velika vecina tih jevreja koji su se naselili tu ne iz evrope ili pali sa marsa, evrope, rusije ili odakle misle, ti begali u ameriku, nego upravo iz ovih arapskih zemalja od irana do maroka - svakom odgovaralo da ih najuri tu kad se vec oslobodio prostor od palestinaca, umesto da ih gleda i trpi lokalno, do granice da su i podrzavali to ispod zita :)

    svi suknuli palestincima a sad navijaju.

  6. mrzi me da trazim, kolko se secam, bilo je u milionima jevreja koje su arapi "preselili" tu. cenim da su i sami rado dosli.

    isto, ako ne i vise kolko palestinaca raseljeno.

    brate kolko je istorija mutna, kolko nema pravde ni casti, kad krenes po pravdi da razmsujes to, dodjes do toga da svako treba pomre jer smo svi gadni

  7. nema takvih likova kod brace bosnjaka oni su relativno koherentni, kao i siptari ili kroasani. Culo bi se vec za tako neku "facu"

  8. Čitao sam negde da je staljin odgovoran za smrt većeg broja Jevreja od onog drugog. Masu ih je i proterao u Sibir, danas postoje mesta gde je 90% stanovništva jevrejskog porekla. Nije zapravo neko čudo, taj njegov teror trajao je preko dve decenije i pobio je ljudi koliko i sam dsr.

  9. Zato treba da čitaš Stari i Novi Zavet, gde ti lepo objašnjavaju da je to sudbina jevrejskog naroda i zbog čega je baš tako - potucanje po svetu, stradavanje itd.

  10. Drugosrbijanac najdebilnija rec.

  11. nema takvih likova kod brace bosnjaka oni su relativno koherentni

    Haha e ovo carino kad procitam sad, djeluje mi da je u pravu. Kod nekih stvari stvarno nemamo razilaženje, evo i kad uzmem ljevicarske stranke, svi su “oprezni” koliko lijevo idu.

  12. Ne znam celt npr velika vecina nas priznaje zlocine koje su naši počinili, možda je bučnija ona manjina koja će izaći i veličati neke zločine. Ali oko nekih pitanja unutar naroda bukvalno nema razlike u mišljenju, kad ovako bolje promislim.

  13. Ne znam celt npr velika vecina nas priznaje zlocine koje su naši počinili

    sto bi reko melkor, C, ako nema neko da vam bode oci, to je samo onolko kolko vam je prijatno. dobili ste rat, izgleda da je to razlika zasto kod srba ima dijametralno razlicitih stavova, a tu sve na isto duva.
    EDIT: oko toga bar, ovo drugo je druga prica

    sto je sranje, da ti kazem.

    mislim nemoj da mislis da pricam ovo sa nekog "visokog konja" kod nas aktivno utisavaju svakog ko ima razlicito misljenje, ali bar postoje razna.

    cak i hrvati, i kod njih ima toga. al cini se da medju muslimanima nema sto kazes.

  14. Jedna stvar mi je interesantna ovdje medju nama, npr kada pricam s hrvatom ili srbinom svi pricaju kako je njihov narod neslozan a onaj drugi slozan. Tako i kod nas vlada ta prica da su srbi/hrvati slozni u svojim interesima, i onda odem u hrv ili srb i tamo slusam istu pricu samo oni govore kako su ovi drugi slozni a njihov narod nije i tako u krug.

    Bukv neki dan pricam s drugom iz hrvatske i prica mi kako se organski ne mogu jedni hrvati s drugim a kako smo mi bosnjaci slozni nemamo rivaliteta odakle god da smo lol

  15. mislim nemoj da mislis da pricam ovo sa nekog "visokog konja" kod nas aktivno utisavaju svakog ko ima razlicito misljenje, ali bar postoje razna.

    Ma ne, razumijem sta zelis reci ali mozda je to zato sto ste imali ta razilaženja od davnina, jbg imali ste državu dok smo mi u istim bili manjine pa ste se onda dijelili na cetnike i partizane, vjerovatno ste jos od oslobadjanja od turaka imali neke “politicke podjele” ne bih da ulazim jer ne znam stvarno toliko srpsku historiju ali moguce da je to korijen nekih danasnjih podjela na te “prvosrbijance i drugosrbijance”.

    Mi nezavisnost stekli ‘92, polako mozda i kod nas se pojave neki reptilijanci

  16. nekih danasnjih podjela na te “prvosrbijance i drugosrbijance”

    Jedina realna podela je ona na kulturne, civilizovane i kosmopolitske Vojvodjane i zatucani, musavi, siromašni bugarojug, sve ostalo su veštačke podele.

  17. Eo melk definisao sta znaci drugosrbijanac

  18. ne zanimaju me vasa prepucavanja ALI cini se da je celt nekom nabio opasne komplekse a i jos ponesto osim kompleksa xd

"Jedan od sajtova koji se pretvorio u svojevrstan pokret čiju komiku savršeno razumeju i njegovi dugogodišnji članovi a i oni koji ga prvi put posete je Vukajlija. Vukajlija je mesto za veliku decu koja za svaku pojavu ili termin imaju sopstveno objašnjenje i viđenje, i u tome je tajna višegodišnjeg uspeha."

Sonja Martić na Brand Fairu | 10. Jun 2011.