Podijeli sa Vukajlijašima

1. spremaš mesnom obrok lepo od tebe malo čorbasto da kusne da ne jede samoga mesa

2. snime slabo jede kasikom valja se

3. da malo obložim crevo

4. Obložiću tuksona ustima tvojijem.

5. sudeći po ovim trajforsima ovde sve je to namešteno

Oli da te trajfors namesti na bananu

6. Obložiću tuksona ustima tvojijem.

obložim ti kevinu vaginu penisom.

7. samo da napomenem snime je bezbedan od bana jer sam ulozio profu veto da preventivno odbanuje bude li se ko usudio

8. lubi brat u čika bulu

9. false flag upalio jebace vejstovo si manu smoleman ide za novaka

10. svakako razmisljam nekog od drugosrbianera to je na agendi trenutno da skinem u nekom momentu fazon plidua ili pajsad hitler ljeba u crevu konfesn

ps mojne smoletu neko prepricava treba bude iznenadjenje

11. Oli da te trajfors namesti na bananu

dazhajk

12. pogledah ovo. i jebi ga, cim vidim ovakvu vest odmah moram da vidim pozadinu

In our cohort of 467,945 children aged between 14 and 35 years at time of psychiatric data extraction, 1870 children had developed schizophrenia (0.4%) while 9120 had developed a psychotic illness including schizophrenia (1.9%).

There were 66 children with cortical blindness (1.4 per 10,000): 60.6% were male and 12.1% were Indigenous; six had at least one parent with a psychotic illness. None of the children with cortical blindness had gone on to develop schizophrenia, nor any other psychotic

0.4% sizofreniju razvili (0.004)
    0.014% slepi. (1.41 x 10-4)

sansa nasumicno da sizofren-slep: 0.0056% (5.6 x 10-7)

na uzorku od 470k, verovatnoca da se pogodi ovo je 25%. znaci, statisticki, tvrdnja iz tog uzorka pola manje vredna od toga da si bacio novcic i tvrdio nesto.

da bi mogli da tvrde sa 99.7% verovatnoce, ko sto treba za neku naucnu tvrdnju, treba im, mrzi me da racunam al ovako kolko vidim 20ak 30 mil uzoraka.

dakle na populaciji koju posmatrali od 1980 do 2001, jos nekih 750 god treba da traje studija ako se nastavi sa istim natalitetom od 1980-2000

poenta: nemojte verovati svemu sto procitate da je tvrdnja, pa makar bio naucni rad. dosta toga su spekulacije.

a ono sto vam pricam, ako naucni radovi mogu da budu spekulacije, moz zamislis sta je sve ostalo po internetu sto tvrdi neke pojave i fenomene kao "to je tako 100%"

13. izvinjavam se, tvrdnja je da nije ni shizo ni bilo kakvu drugu psihoticnost (1.9%)

to je na 470000 uzoraka... 31% verovatnoce da ti tvrdnja ispravna. opet manja sansa nego da si bacao novcic.

mislim ne treba ti kalkulator da vidis da ako uzmes 66 ljudi koji su slepi i 66 ljudi nasumicno ne mozes bas da tvrdis sa tim brojem da ovi sto su slepi imaju neku posebnost od ovih sto su nasumicno izabrani.

isto tako su mogli da tvrde da ako si slep ne razvijas rak prostate ili albinizam ili stavec i da ispadne "tacno"

14. otkako sam pisao magistarski rad svoj i pohvalili me kao da je ne znam šta, a ja ga izvlačio iz guzice, ne verujem nikakvim istraživanjima :)

15. Svaka cast celt sto te nije mrzilo da ovo objasnis nama matematički nemačima pojma iako sam i ja posumnjao u čudnovatost studije ali sam fokus usmjerio na to da mozak slijepih funkcionise drugačije zbog manjka vizuelne percepcije i da je takav mozak lišen stvaranja šizofrenih epizoda.

16. Al nije to jedina studija koja na to ukazuje. Brojevi su tu samo poslužili da dodatno potkrepe tvrdnju koja je postojala odranije, tj. znalo se za taj fenomen.

I ne radi se baš o svakoj vrsti slijepoće, već konkretno o "kortikalnoj sljepoći" koja zahvata centar za vid u mozgu, a ne same oči. I to samo ako je to prisutno od rođenja.

Navodno, nije zabilježen slučaj ljudi rođenih sa kortikalnom sljepoćom koji su dobili šizofreniju.

Ima još par tekstova o tome:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4246684/

https://www.astralcodexten.com/p/blindness-schizophrenia-and-autism

17. Ma moguce da jeste, ovo samo statisticki pricam.

Ne znam kako je objavljeno ovo bez 50 zvezdica na pocetku gde pisu o spekulativnoj prirodi rada.

Rekli o sajtu

U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.

Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.