Podijeli sa Vukajlijašima

1. rivilovan si kao non prvo i drugosrb sad su samo nijanse u pitanju

2. Covek je opet na sajtu tek sat vremena i vec napsovao Caru. Jedna od konstanti sajta

3. "Hrišćani zapalili Aleksandrijsku biblioteku" xD

4. Covek je opet na sajtu tek sat vremena i vec napsovao Caru. Jedna od konstanti sajta

Hahaha bukv

5. dokle sa ovim shokovima

6. Mozak čovjeka je uvijek u potrebi da objašnjava sebi neke stvari i onda su ljudi morali stvarati religije, covjecanstvo nije moglo postojati bez religije, one bi se prosto morale izmisliti kako god banalne bile. E sad stvar je kod abrahamski religija sto su one bile dosta smislenije od svih prethodnih pa su zato najduze i opstale.

Covjek želi i mora da zna kako funkcionišu stvari koje ga se tiču evo npr meni skauz ne mora objasnjavati kako da trgujem s kriptom jer mene to ne zanimq i ne treba mi ali bi mi morao objasniti kako funkcioniše bankomat jer to mi treba i to koristim. E tako je i sa religijom, ne mora tebi sveta knjiga da objasnjava zakone termodinamike i neke zakone u kosmosu (jer ih ne poznaje prije svega a i ne dotiče je) ali ti mora objasniti kako da se moliš bogu, kako da se ponašaš, kojih pravila da se pridržavaš, kakve odnose da razvijaš s ljudima jer je to ono gdje te ona može kontrolisati i gdje može imati uticaj na tebe, po tome zivis svakodnevno.

7. krenuce napusavanje (s pravom) dako pokrenemo opet ovu temu, mislim da raya oce da cita o srecnim vremenima sajta mrmunu, zmii itd

8. Dobro Pildu kad već potenciramo nauku, potroši 8 minuta na ovo

https://www.youtube.com/watch?v=dxA-gdq_LUs

9. covjecanstvo nije moglo postojati bez religije

solidan lol

10. dobar video, zanimljive animacije i lako razumljivo

11. Caro danas ima objasnjenja za mnoge stvari i opet izmisljas teorije zavjere i vjerujes u njih, zamisli kako je bilo ljudima prije 2000 godina da zive u svijetu bez objasnjenja i bez tih bozanstava, jezivo. Znaci bogovi su bili must have.

12. Cu izmisljam, to su teorije istine a termin teorije zavere je uvela cia da bi stopirala kriticko razmisljanje.

Osnove moj pliduu

O S N O V E
    S
    N
    O
    V
    E

13. Znaci bogovi su bili must have

Sunce je u tom kontekstu dovoljno, kmecis kad zadje kad svane slavis zivot. Nikakvi dodatni bogovi ti tu nisu potrebni.

14. izmisljas teorije zavjere

brt znaš kakvu teoriju zavere sam čuo, da crkvom i religijom rukovode ljudi željni moći, i zloupotrebljavaju tu moć na sve moguće načine, vatikan pogotovo. Brt koja budala još može da poveruje u tako nešto

zamisli kako je bilo ljudima prije 2000 godina da zive u svijetu bez objasnjenja i bez tih bozanstava, jezivo

brt pa i sad je negde jezivo, s jedne strane mudžosi ekstremisti dolaze da nas pojedu, s druge woke zombirani nekakvi nešto seku sebi kite i oblače se ko žene, ne zna čovek šta je gore od ta dva.

Rekli o sajtu

U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.

Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.