Podijeli sa Vukajlijašima

1. Pa odmaraj ondaK dok ti se ne vrati draga bolničarka.

Školstvo neć' ni da komentarišem.

2. Знаш да ми је драго што су зајебали и себе и друге, ко их јебе кад не знају да размишљају. И то кажем као неко ко није радио пријемни, па ме боле бриге. Имо сам довољно поена са такмичења, а и 3 дана пред пријемни сам добио визу за öстерајх, па сам само дошо да их зезам пред пријемни. Цркните нискорођени, 8 година сте ме млатили, дебели ризли вам је вратио све, мрш!

3. e, imam ja dva brata u Beču, rođene Bečlije, nisam ih video ni čuo od 1987-e :)

4. Ја нисам рођени Бечлија, па ме виђају редовно доле :Д

Елем, вангого, контам ја све то, али мајку му, буди паметан, ако си већ нашао рупу у закону, немој да сјебеш док је не исцрпиш максимално. То би чак и основци морали да знају, упркос томе што су вероватно били под стресом од пријемног и те чаролије. Требали су паметније да поступе у сваком случају.

5. Što je najgore imam i ja 2 brata u Beču i nisam ih video nikad.

6. javolimsve
    јебени стрип, ја се усро само тако значи, бем ти болеснике

http://comic.naver.com/webtoon/detail.nhn?titleId=350217&no=31

id u kurac, zamalo nisam iskocio sa stolice
    bas je dobro odradjeno

Еј искидала стока са овим, мене мрзело да читам па као ајд да скролујем до краја да видим шта је толико страшно

7. A što je gore od goreg imam i ja sestru od strica u Beču koja ima dvoje dece i nismo se videli deset godina. A da ne pričam to da mi ni jednu iznošenu odeću nije poslala :)

8. Вучице, могу ја, али ценим да би ти све било велико :Д

9. Pa odmaraj ondaK dok ti se ne vrati draga bolničarka.

:))
    Oću, al moram malo i da se upišem ovde, dekubitus ću dobijem od ležanja!

Brus, generacijo moja, sve znaš-šta da ti kažem. Kad si svedok drastičnih promena u državi, školstvu, zdravstvu, stavovima, finansijama..ne možeš a da ne zaokružiš svoje iskustvo ciničnim komentarom znajući da je ipak sve propalo.
    Ima pojedinaca, ima kvaliteta, ali suviše malo da bi se sve postavilo u normalu.
    Srce mi se kida što moj sin, koji je pametan i dobar mali čovek, prolazi kroz takvo usrano školovanje i stresove kao student.
    A da se neko pozabavi nadarenom decom (u okviru redovnog školskog plana i programa), daleko bilo!
    Važno da svi idu na seminare o inkluziji (nemojte da pomislite da išta imam protiv dece atipičnog razvoja-da se pravilno izrazim), taman posla. Ali, ne želim da moje dete trpi i oseća se uskraćeno zbog bilo čega što je škola dužna, a neće da obezbedi.
    Postoje i seminari za rad sa nadarenom decom, ali oni nisu "in", ne donose toliko poena. Regularno je da čuješ da je neko dete prvo u državi na takmičenju iz srpskog, ali sve to pada u zasenak kada se objavi neka vest o radionici koja je organizovana u saradnji sa udruženjem tim-i -tim.
    Ponavljam:apsolutno ne želim da me pogrešno shvatite, član sam mnogih takvih udruženja i pomažem kad god mogu, volim svu decu na svetu. Ali, neka se svakom daju jednake šanse, bez obzira kakav je ko, u skldu sa njihovim mogućnostima.
    Mislim, ovo je utopija, naravno, al' me ponelo sad..

10. Neka hvala, imam muževljevu odeću na tone, samo da menjam. :)

11. Goga, radim u školi od 1998-e, svake godine je sve gore, direktori ratuju među sobom ko će više duša navatati za prvi razred, radna mesta se dele i prodaju po političkim linijama, đaci generacije se biraju po tome ko će biti bolji sponzor škole u budućnosti, ili je u prošlosti dao dosta para, takmičenja se održavaju po celoj Srbiji potpuno besmisleno jer beogradska deca osvajaju sve nagrade (ne preko veze nego jednostavno zato što imaju najbolje uslove za rad), a ministar prosvete se šokira kad na dan prijemnog sazna da već nedelju dana na pijaci može kupiti testove koje je prekjuče poslao iz Trezora osnovnim školama.
    Naše školstvo nije sve gore i gore, naše školstvo je na potpunom dnu, malo ispod nikakvog školstva. Bitno je samo da imaš spremne sve papire kad dođe inspekcija, a što deca ne umeju da izračunaju kusur u prodavnici ako ih tata i mama ne nauče nema veze.

12. http://www.svetnauke.org/wp-content/uploads/2012/06/zavrsni-ispit-matematika-2012-test.pdf
    Ovo je bio prijemni 2012
    Šta dalje reći
    EDIT 16 mora da je velja smišljao olololololo

13. @Bruse, ja sam se zanosio mislju dupisem decu u skolu sad u septembru i da se mi lepo vratimo kuci. Ipak sam kupio povratnu. Ne mogu ja biti optimista koliko oni mogu da zaseru. Sto mi to treba... Odustao. Nema leba. A krivo mi...

14. @Bruse, ja sam se zanosio mislju dupisem decu u skolu sad u septembru i da se mi lepo vratimo kuci. Ipak sam kupio povratnu. Ne mogu ja biti optimista koliko oni mogu da zaseru. Sto mi to treba... Odustao. Nema leba. A krivo mi...

Nemoj to da radiš čoveće Božiji. Nikako. Ja nikad ne bih napustio Srbiju, ako mora katanac ja bih ga stavio pa bi video šta ću. Al ti si već tvoj posao završio nemoj da pljuješ na to. Pusti da ti se isplati što si imao petlju i hrabrost.

15. Direktori deru ne samo za upis, već i za ekskurzije. Direktori dovode svoje rođake, kumove koji drže školske kuhinje u školi... 5 000 evra za posao.
    dolaze samo politički podobni na mjesto direktora, tako da dotični od običnog nastavnika sa nekom višom školom, za par godina se odjednom pojavljuje kao doktor nekih nauka, koje nemaju nikakvih dodirnih tačaka sa prethodnim školovanjem, koje je zaradio tamo negdje na nekom privatnom Univerzitetu. Direktor poništava ocjene ako je previše slabih, jer profesor je kriv što djeca ne znaju. Kontrolni se ponavljaju, ocjene ne upisuju, sve dok se ne zadovolje kriterijum 50 % pozitivnih. A na poslu je samo 15 minuta ujutru i toliko popodne. Samo kod nas ima.

Ne znam samo šta rade školski psiholozi u školama, po nekoliko njih, samo ispijaju kafe po kafićima u blizini škole, ako neko želi jednog dana da prima platu ni za šta, neka se zaposli kao psiholog, sekretar... Jer niko ne šalje djecu psiholozima.

Uveden je elektronski dnevnik, kako bi profesori pored svih priprema za čas imali šta da rade i upisuju ocjene u njega, da bi roditelji plaćali i dobijali ocjene svoje djece putem SMS. Kao da je uopšte danas i važno da roditelj, oči u oči popriča ljudski sa razrednikom. Sve je smišljeno da neko tamo zaradi na nekom softveru, telekomu... Zar je danas teško doći na informacije?
    U jednoj srednjoj školi je đak generacije bila učenica čiji je otac upravo taj glupi softver dao školi.

16. Odustao. Nema leba. A krivo mi...

Ako si odustao i nemoj da ti je krivo, sačekaj desetak godina da ja dođem na vlast pa se vrati :)

17. Pregledah zadatke i mogu reći da je to za mene bio mačiji kašalj, sada sam neke postupke pozaboravljala a vidim da bih 60% tog testa rešila bez greške. Neverovatno je da se deca žale kako su zadatci teški. Nisu oni teški nego su deca lenja a za njihovu lenjost i nezainteresovanost je kriv loš izbor profesora, nezainteresovanost roditelja i ministra prosvete za bolju edukaciju mladih. Kada sam ja išla u školu u jednom razredu je bilo samo petoro ili šestoro loših đaka isto toliko vukovaca a ostatak odeljenja su bili đaci sa prosečnim uspehom.

18. 1) AKO VAS IKADA LOPOV ILI NEKO DRUGI PRISILJAVA DA PODIGNETE NOVAC NA BANKOMATU

Unesite svoj PIN naopako.

Tako, ako je vaš PIN 1254, vi unesite 4521. Bankomat će vam dati vaš novac, ali će to automatski prepoznati kao poziv upomoć i alarmiraće policiju za koju lopov ne zna.

Ta opcija postoji na svim bankomatima, ali mnogo ljudi to ne zna. Molimo,
    prenesite ovu informaciju drugima. Nije na odmet imati ovo na umu.

2) KAKO BILO GDE U SVETU POZVATI HITNU POMOĆ - POLICIJU

Jedinstveni broj za vanredne situacije koji se sa mobilnog telefona može pozvati bilo gde u svetu je 112. Ukoliko se nađete van signala vaše mreže, a u pitanju je vanredna situacija, pozovite 112 i vaš telefon će tražiti bilo koju postojeću mrežu na mestu gde se nalazite. Potom ćete na displeju videti brojeve hitnih službi za područje u kojem se nalazite.

Zanimljivo je: broj 112 možete birati čak i kada je tastatura na vašem telefonu zaključana. Probajte i sami!

3) KLJUČEVI ZA DALJINSKO OTVARANJE AUTA OSTALI ZAKLJUČANI U AUTU

Ovaj će vam trik jednom možda zatrebati. Ako zaključate ključ od auta u autu, a rezervni ključ imate kod kuće, uradite sledeće: nekoga ko je u kući sa vašeg
    mobilnog telefona zovnite na njen/njegov mobilni. Vaš mobilni držite 30-tak
    centimetara od vrata vašeg auta. Osoba u vašoj kući treba da drži u ruci ključ vašeg auta blizu mobilnog telefona sa pritisnutim dugmetom za otključavanje.
    Vaš auto će se otvoriti. Udaljenost uopšte nije bitna, važno je samo da na mobilni pozovete osobu kod koje je rezervni daljinski ključ za otvaranje vašeg auta.

4) SKRIVENA REZERVA U BATERIJI VAŠEG MOBIILNOG TELEFONA

Zamislite da je baterija vašeg mobilnog pri kraju, potreban vam je telefon, a punjač nije kod vas. Nokia telefoni imaju mogućnost rezervne snage baterije. Da biste je aktivirali, ukucajte 3 3 7 0 # i vaš telefon će imati 50% dopunjenu bateriju.Telefon će ovu rezervu nadoknaditi tokom sledećeg punjenja baterije.

5) KAKO POTPUNO ONEMOGUĆITI KORIŠĆENJE VAŠEG MOBIILNOG AKO GA NEKO UKRADE

Prvo morate znati serijski broj vašeg mobilnog telefona. Da biste saznali koji je to broj, ukucajte # 0 6 # i na displeju će se pojaviti 15-cifreni broj. Ovaj broj je jedinstven za vaš aparat. Zapišite taj broj i čuvajte ga na sigurnom. Ako vam neko ukrade telefon, pozovite vašeg operatora, izdiktirajte serijski broj, i operator će blokirati vaš telefon, koji će biti potpuno beskoristan čak i ako lopov promeni sim-karticu. Iako verovatno nećete dobiti nazad vaš telefon, barem ćete znati da kradljivac od njega nema ništa. Kada bi svi ovako postupali, dalje krađe mobilnih telefona ne bi imale svrhe.

Rekli o sajtu

Slavna Vukajlija. Ima glupih stvari, ima bezveznih, ali ima i jako puno brilijantnih. Neću previše dužiti, samo odite tam pa vidite sami. Samo jedno upozorenje - ima ponešto napisano i na ćirilici (iako smatram da svako, ko kolko-tolko drži do opće kulture zna ćirilicu).

Skodin blog · 04. Septembar 2010.